题目列表(包括答案和解析)
阅读下面短文,根据短文内容完成下列各题。
What is the top hit single of 2006? It′s "Don′t Wanna Grow Up "!
Taiwan girl band S.H.E took home the gold hit award at the 2006 Hong Kong TVB8 Top Chart Awards (金曲榜) last week, with "Don't Wanna Grow Up" from their eighth album "Once Upon A Time".
It′s the first time S.H.E has won the award. The three members, Selina, He be and Ella were all very excited about it. They not only performed the song at the award ceremony, but also offered big hugs (拥抱) when giving awards to their artists.
"Don′t Wanna Grow Up" is a song with light tunes (旋律) and easy lyrics.
It′s music writer Zuo Arian used the tunes from Mozart's Symphony No.40 as the refrain (副歌). That gives the song a very classical feeling.
The song had been quite popular among high school students since it came out. Xiao Xue, a Junior 3 student from Shanghai, said that she often hums the refrain part herself.
"I like the lyrics, too," she said, "I often wish that I could go back to my childhood, when I had enough time to play and didn′t have to worry about all the exams."
S.H.E said that the song also expresses their true feelings. Their rocking success in the past six years has led to the three young girls heavy workloads and forced then to grow up quickly. 〝When we. first, started singing, we were quite relaxed and we had our own musical dreams," said S.H.E. "Don′t Wanna Grow Up′reminds us of those happy times and of our original dreams."
1. Where are the members of S.H.E from?
2. Why does the song "Don't Wanna Grow Up" have a classical feeling?
3. Xiao Xue prefers the refrain part to the lyrics, doesn′t she?
4.将第四段划线句改写成含有定语从句的复合句。
5.对文章最后一句做划线提问.
阅读短文,完成下列各题。
What do you do at the weekend ? Some people like to stay at home and rest. Other people think going out for a walk is good for their health. My friend Jack works very hard from Monday to Friday. At weekends he always does the same things . On Saturday he washes his car and on Sunday he takes his family to a village(村庄) far from his house. His uncle and aunt live there, so Jack goes to see them every week. They have a big farm and only one worker(工人) to help them , so they are usually very busy. Jack often asks his family to help them. The children give the animals food. Jack and his wife work in the fields(田地). After a long hard day of work, they are very tired and hungry.So Jack’s uncle gives them a nice meal. After that about five, they drive home.简略回答问题。
【小题1】What does Jack do on Saturday?_____________________.
【小题2】How many workers help Jack’s uncle and aunt do the farm work? _____________________
【小题3】Jack and his wife work in the fields. (划线部分提问)
______ ______ Jack and his wife work?
【小题4】Some people like to stay at home and rest. (否定句)
Some people _________ ________ to stay at home and rest.
【小题5】Jack often asks his family to help them.(一般疑问句)
________ Jack often _______ his family to help them?
任务型阅读 请根据材料内容,完成各题。(共5小题;每小题2分,满分10分)
Want to be a volunteer?
Here is some information about volunteers.
A volunteer is someone who is willing to do something without being paid. The year 2001 was the International Year of the Volunteer. 2005 was the UK Year of the Volunteer.
Some volunteers work for clinical trials(临床试验) or other scientific research. (1)Some are even willing to donate their bodies to medical research after their death.
An online volunteer is a person who spends time and effort with an organization through an online connection. A great number of people round the world are online volunteers. Online volunteers can provide help in many fields. The practice of offering online help goes by other names.
There are many chances for people to donate their services using the Internet. Online volunteers can do a variety of tasks. Anyone can (2)__________ his spare time online (3)_________ some help for people in need as an online volunteer. Are you ready to be an online volunteer?
根据短文内容完成下列各题。
1.What is a volunteer?
______________________________________________________
2.将(1)句译成汉语。
______________________________________________________
3.在(2)处,(3)处填上适当的词。
(2)____________________ (3)____________________
4.写出该句的同意句。Help can be provided by online volunteers in many fields.
______________________________________________________
5.找出本文的中心句。
_____________________________________________________
阅读短文,完成下列各题。
Once there was an old farmer, with a horse which was almost as old as himself. He set out one morning with his son to sell the horse before it died. Father and son walked, because the farmer did not want the horse to be too tired.
Two men on the road said, "Why are you walking, farmer? You have a horse, It's a long way to market. "The farmer thought that it was true, so he rode on the horse, while his son walked.
Then they met two old women, "What are you doing up there, farmer? Can't you see how tired the boy is?" So the farmer got down, and his son rode instead.
Next, an old men stopped them and said, "Why are you walking, farmer? It's too hot for an old man like you to walk today," So the farmer got up behind his son, and they rode on.
Some time later, a young woman passed them, "Why aren't you walking?" she said, "It isn't far to the market. Let your poor horse have a rest." So the farmer, and his son, got down once again.
It is a fact that you cannot please all the people all the time.
简略回答问题。
【小题1】Why did the father and son walk first? _________________________.
【小题2】What does the story tell us? _____________________
【小题3】He set out one morning with his son. (划线部分提问)
______ ______ he set out with his son?
【小题4】You have a horse (否定句)
You _______ _________ a horse.
【小题5】She said, "It isn't far to the market.”(改为宾语从句)
She said _______ _______ far to the market.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com