题目列表(包括答案和解析)
[ ]
| 听短文,根据所听到的内容完成表格。短文听两遍。 | ||||||||||
|
America’s First Black President
![]()
Ten-year-old Barack Obama was one of the only three black students at his school in Hawaii.the US.He is different from most of the other students.White girls wanted to touch his hair.A white boy asked him whether his father was people.
”I lied to them that my father was a Kenyan prince(王子).But I kept asking myself who I was,”said Obama.
37 years later,to everyone’s surprise,the boy became well-known.On November 4th,2008,Obama became the first black president in US history.
Obama was born to an African father and a white American woman from a small town in the US in 1961.He grew up in Indonesia and Hawaii.This unusual background(背景) made him wonder who he was.He even wanted to forget this question.
With the help of his friends.Obama finally turned his life around in the university.After leaving from Columbia University in l983,he had a great idea——working hard to bring change to the world.So he moved from New York to Chicago in 1985 and worked in a poor African—American area for three years.After that,he studied laws in Harvard University and graduated in l991.Later.he became the third black senator(参议员)in US history.
During his race to the highest post in the US,Obama talked about his background.He called for a United States of America,rather than a white America or a black America.
(4)奥巴马的成功使马丁·路德·金(Martin Luther King)的梦想变成了现实.That is:(5)A man should not be judged by the color of his skin, but by the content of his character.”He said at the speech in Chicago after he was elected.
根据文章内容完成下列任务。
◇根据短文内容补全下列句子。
1.When Obama was ten years old,the other students at his school were _______ to him.
2.Obama’s father wasn’t a Kenyan prince,was he? ________.
3.From the story we know that Columbia University is in the city of _______.
◇将文中画线部分译成英语。
4._______________________________________________________________
◇用“people”作主语改写文中画线句子,保持句意不变。
5.________________________________________________________________
| A.we could judge a person by the colour of his skin |
| B.we could not judge a person by the content of his character |
| C.we should not judge a person by the color of his skin |
| D.we should judge a person by what he did when he was young |
A big company wanted a clerk, so John went there. In the interview the director asked him a question.
“Who paid for your school?”
“My mother paid for it by washing clothes.”
Hearing this, the director asked John to show his hands. John showed a pair of hands that were perfect. The director said,“When you go back today, go and clean your mother’s hands, and then see me tomorrow morning.”
When John went back, he happily asked his mother to let him clean her hands. However, his tears fell as he cleaned his mother’s hands. It was the first time he noticed that there were too many bruises(伤痕) in his mother’s hands. After finishing the cleaning of his mother’s hands, John quietly washed all the remaining clothes for his mother.
Next morning, John went to the director’s office. The director noticed the tears in John’s eyes and asked,“Please tell me your feeling.”
John said,“Number 1,I know now what appreciation is. I would not be successful if my mother didn’t do these things. Number 2,by helping my mother, now I realize how difficult it is to get something done.”The director said,“This is what I want to be my clerk. You can get the job.”
1.John went to the big company to _________.
A. look for his mother B. ask for a job C. ask the director for help
2.John’s mother was a (n) __________.
A. office clerk B. director C. clothes cleaner
3.From the underlined sentence, we learn _________.
A. John tried his best to wash clothes for his mother
B. John often helped his mother do the housework
C. John hardly helped his mother wash clothes
4.John felt _________ when he cleaned his mother’s hands.
A. happy B. sad C. angry
5.Why did the director hire(雇佣) John?
A. Because he thought John learned appreciation.
B. Because he thought John had a good education.
C. Because he thought John worked very hard.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com