题目列表(包括答案和解析)
阅读下面短文,根据所给语境,按要求完成下列各题。
Failure is what often happens. It is everywhere in our life. Students may fail in exams, scientists may fail in their research work, and players may fail in competitions. (A) Although failure happens to everyone, but different people’s attitudes(态度) towards failure are different.
Some people don’t think that their failure is an important thing at all. So they pay no attention to it. As a result, they will have the (B) failure later. Some people think they themselves are fools and lose their hearts in everything after they get failure. Then they(C)
their time and energy on useless things. At last, they may really be fools as they have thought.
(D)Other people are quite different from these two kinds of people mentioned above. Instead of being hopeless and lost, they draw a lesson from every failure and become more experienced. (E) they, after, will ,hard, in, work, be , the, successful , end. So we should draw a lesson from every failure and become more experienced.
1. (A)处句中有一处错误,请找出并改正。(可用文字叙述)
?
2.在( B )、(C )处的横线上分别填上一个单词(B) (C)
3.将(D)处句子译成汉语: 。
4. 将(E)处的单词连成句子:
5.请从下面的选项中给短文选个标题,将答案标号填在此横线上:
?A. Draw a lesson from every failure B. The attitudes towards failure
?C. Failure is everywhere in our life D. Failure is very important
| Jenny mixed up the letters with the replies. Read the three letters and the replies A, B, C, then match (将……配对) each letter with the correct reply. | ||||||
you, too. Tell him how you feel, and perhaps he can spend more time with you. You can also ask your mother to make something special when your father isn't working. B. You shouldn't worry so much. If you study hard, you'll do well. Try to relax, find time to go for walks and eat three healthy meals every day. Don't drink coffee or tea because you won't be able to sleep. You should drink a glass of hot milk before you go to bed and think in a positive (积极的) way. Good luck. C. Can you afford it? Can you pay for the huge bills (帐单) to run the mobile phone? Mabee you ahould save your pocket money. Anyway, you are still at school and you should concentrate on your study. Why not give up this idea? | ||||||
| 1. Match each letter with the correct reply. Which of the following is RIGHT? | ||||||
| A. 1-A; 2-C; 3-B B. 1-B; 2-C; 3-A C. 1-B; 2-A; 3-C D. 1-C; 2-B; 3-A | ||||||
| 2. What's Mary's problem? | ||||||
| A. She worries so much about her exams. B. She does badly in some important exams. C. She can't do her homework very well. D. She isn't allowed to have a mobile phone. | ||||||
| 3. What shouldn't Mary do? | ||||||
| A. Drink a glass of hot milk. B. Find more time to relax than before. C. Drink coffee or tea before going to bed. D. Do sports and think in a positive way. | ||||||
| 4. Jenny advised that Nina should _______. | ||||||
| A. not buy a mobile phone B. pay the bills all by herself C. not ask her parents to pay the bills D. ask her parents for more pocket money | ||||||
| 5. Why can't Jim spend much time with his father? | ||||||
| A. He dislikes his father. B. He has a lot of homework to do. C. His father works a lot every day. D. His father has got a now job in another city. |
| A.文章开篇作者说:“乡村是我永远的家园。在我全部的生活中,乡村是最重要的。”这一行文的好处是开门见山,直接抒发了作者对乡村的热爱之情。 |
| B.在第三段作者运用比喻的手法把高粱、谷子、玉米等农作物比作了自己的兄弟,细致入微地描写了它们正在健康成长的模样。 |
| C.第五段作者运用排比修辞,使文章的行文充满气势,生动地写出了在充满铁质的乡村中生活的农人们旺盛的生命力和他们坚强、直率、质朴的性格。 |
| D.作者用饱含深情的笔墨,描绘了乡村生活的图景以及在乡村中生活着的人们,凸显了乡村“处处铁质,铁质处处”的风貌。 |
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com