题目列表(包括答案和解析)
阅读短文,根据短文内容回答问题。
“Be proud of what you do.” My father often tells me. “whether(无论是)you are a manager or a cleaner. ”At the age of 15, I got my first job—a summer job in a hospital. My work is to wash dishes and sweep the floors. I smiled and remembered Dad’s words.
My job was the lowest, but it made me feel excited. I saw it as a challenge(挑战)because it was my first job. I learned to be on time and tried to do everything well. People in hospital all liked me. Every morning I always thought that the dirty dishes would make people ill without my job to wash them. After breakfast was done, I started sweeping the floors of all patients’(people who are ill) rooms and cleaning restrooms. I was very tired, but I wanted to do the job well. People often say, “That young boy really does a good job.” That gave me a pride(自豪).
Working in the hospital taught me that being proud of one’s job is important. It doesn’t matter whether the job is sweeping floors or doing a large business. I have swept floors, and I have been a manager. My father’s words have always stayed with me. I think Dad would be proud of me.
1 When did the writer start his first job?
2 Did the writer feel excited or nervous about his first job?
3 Did people in hospital like the writer?
4 What did the writer do when he was in the hospital?
5 What made the writer do his work well?
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com