题目列表(包括答案和解析)
阅读下面短文,根据其内容完成后面各项任务。
I and many other people in Britain love charity (慈善) shops because we can find them on every street. The charity shops sell all kinds of things and they are very cheap.
The first charity shop was opened by Oxfam in 1947. Now there are over 7,000 charity shops in the UK. My favourite charity shop in my hometown is the Red Cross Shop. There I always find children's books, all 10 to 20 pence each. They are really cheap.
Most of the shop workers in charity shops are volunteers (志愿者), ________ each shop has a manager and he gets some money. Every morning you see bags of things outside the shops. Some people bring and put them there without waiting for thanks. In fact, over 90% of the things in charity shops are from kind people.
All the money the shops get goes to charity work. Charity shops raise more than 110 million pounds every year. The money is for sick and poor children, homeless and disabled people, and many others. In a charity shop you can get cheap but nice things. You might even feel special while shopping.
If possible, let's do something for charity together.
【小题1】What do the charity shops sell?
【小题2】从短文中找出可以替换下面所给句子的一句话。
Oxfam opened the first charity shop in 1947.
【小题3】在短文第三段的空白处填人一个适当的连词,使句意完整通顺。
【小题4】How much do charity shops raise every year?
【小题5】将短文划线部分(第五段)的英语句子译成汉语。
阅读下面短文,根据其内容完成后面各项任务。
I and many other people in Britain love charity (慈善) shops because we can find them on every street. The charity shops sell all kinds of things and they are very cheap.
The first charity shop was opened by Oxfam in 1947. Now there are over 7,000 charity shops in the UK. My favourite charity shop in my hometown is the Red Cross Shop. There I always find children's books, all 10 to 20 pence each. They are really cheap.
Most of the shop workers in charity shops are volunteers (志愿者), ________ each shop has a manager and he gets some money. Every morning you see bags of things outside the shops. Some people bring and put them there without waiting for thanks. In fact, over 90% of the things in charity shops are from kind people.
All the money the shops get goes to charity work. Charity shops raise more than 110 million pounds every year. The money is for sick and poor children, homeless and disabled people, and many others. In a charity shop you can get cheap but nice things. You might even feel special while shopping.
If possible, let's do something for charity together.
1.What do the charity shops sell?
2.从短文中找出可以替换下面所给句子的一句话。
Oxfam opened the first charity shop in 1947.
3.在短文第三段的空白处填人一个适当的连词,使句意完整通顺。
4.How much do charity shops raise every year?
5.将短文划线部分(第五段)的英语句子译成汉语。
Pollution means adding dirty or harmful things to land, air, water and so on. As a result, they are no longer pleasant or safe to use. Pollution is bad for animals and plants, and it even makes people’s health in danger. In our daily life, we can see different kinds of pollution in many places. There are three main forms of pollution: land pollution, air pollution and water pollution.
Land pollution is caused by solid waste, such as cans, bottles and some plastic things which aren’t broken down quickly. It makes the environment look very bad. However, air pollution is more serious than land pollution. It is much worse in cities and towns because of the fumes(废气) from traffic and the waste from human activities. When people drive their cars, fumes which are most made up of CO2, NO2 and SO2 are given off. After the gases get into the air, they may mix with clouds. Then they will become some harmful chemicals (化合物) falling on the ground with rain. It is one of the reasons for soil erosion (土壤侵蚀) which is one example of water pollution.
Various kinds of pollution will cause many health problems. People have realized they must change this serious situation. There are many ways to control pollution. To develop alternative energy is very popular in many countries. China, for example, has made up its mind to be a leader in this field. It is trying hard to make full use of energy from the sun and wind. It has paid plenty of money to make electric cars and trains instead of traditional traffic. We should also take action to make our environment cleaner every day. Take cloth bags while going shopping and drive cars less. We have only one earth. We must take steps now to help protect our environment for the future wherever we are.
1.How many main forms of pollution are mentioned in the passage?
A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.
2.Why is air pollution much worse in cities and towns?
A.Because of the cans and bottles that people throw away.
B.Because of the plastic things which aren’t broken down quickly.
C.Because of the fumes made up of SO2, CO2 and O2.
D.Because of the waste from human activities and the fumes from traffic.
3.Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Pollution hardly does harm to humans.
B.China doesn’t want to develop alternative energy.
C.Air pollution will cause soil erosion and water pollution.
D.Land pollution is only caused by solid waste.
4.To make our environment cleaner, we shouldn’t __________.
A.use cloth bags while shopping B.ride a bike to school
C.drive a car out every day D.go to work on foot
5.The main idea of this passage is _________.
A.to introduce different forms of pollution and ways to control it
B.to introduce the harmful chemicals and the solid waste
C.to introduce the alternative energy and the ways to use it
D.to introduce the electric cars and traditional traffic
Never go into a supermarket hungry! This is a good piece of advice. If you go shopping for food before lunchtime, you’ll probably buy more than you plan to. Unfortunately, however, just this advice isn’t enough for shoppers these days. Modern shoppers need an education in how and how not to buy things at the store. First, you check the weekly newspaper ads. Find out the items that are on sale and decide if you really need these things. In other words, don’t buy anything just because it’s cheaper than usual! Second, never let “New and Improved!” or “All Natural” on the front of a package influence you. Instead, read the list of contents on the back. Third,compare prices: that is, you should examine the prices of both different brands(品牌)and different sizes of the same brand.
Another suggestion for shoppers is to buy ordinary items instead of famous brands. Ordinary items in supermarkets come in plain packages. These products are cheaper because producers don’t spend much money on packing or advertising. However, they are still of high quality. In the same way, in buying clothes, you can often find high quality and low prices in brands that are not famous. Shopping in discount clothing stores can help you save a lot of money. Although these stores aren’t very attractive, and they usually do not have individual dressing rooms, not only are the prices low, but you can often find the same famous brands that you find in high-priced department stores.
Wise shoppers read magazine ads and watch TV commercials(商业广告),but they do this with one advantage: knowledge of the psychology behind the ads. In other words, will-informed shoppers watch for information and check for misinformation. They ask themselves questions: Is the advertiser hiding something in small print at the bottom of the page? Is there any real information in the commercial, or is the advertiser simply showing an attractive image? With the answers to these questions, shoppers can make a wise choice.
1. The author gives ________ suggestions to the shoppers in the passage.
A. Three B. Four C. Five D. Six
2.We can learn from the passage that ____________________.
A. ordinary items are not so attractive because of the lower prices .
B. we can’t buy items with words like “New and Improved” or “All Natural”.
C. the advertisers are always showing misinformation in the commercial.
D. the quality of ordinary items can be as good as that of famous brands.
3.The author’s main purpose of writing the passage is to advise shoppers _________________.
A. to buy ordinary items instead of famous brands
B. how to buy ordinary things in supermarkets
C. how to make a proper decision while shopping
D. not to believe advertisements or commercials
I and many other people in Britain love charity (慈善) shops because we can find them on every street. The charity shops sell all kinds of things and they are very cheap.
The first charity shop was opened by Oxfam in 1947. Now there are over 7,000 charity shops in the UK. My favourite charity shop in my hometown is the Red Cross Shop. There I always find children's books, all 10 to 20 pence each. They are really cheap.
Most of the shop workers in charity shops are volunteers (志愿者), ________ each shop has a manager and he gets some money. Every morning you see bags of things outside the shops. Some people bring and put them there without waiting for thanks. In fact, over 90% of the things in charity shops are from kind people.
All the money the shops get goes to charity work. Charity shops raise more than 110 million pounds every year. The money is for sick and poor children, homeless and disabled people, and many others. In a charity shop you can get cheap but nice things. You might even feel special while shopping.
If possible, let's do something for charity together.
1. What do the charity shops sell?
2.从短文中找出可以替换下面所给句子的一句话。
Oxfam opened the first charity shop in 1947.
3.在短文第三段的空白处填人一个适当的连词,使句意完整通顺。
4. How much do charity shops raise every year?
5.将短文划线部分(第五段)的英语句子译成汉语。
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com