题目列表(包括答案和解析)
阅读短文,然后根据要求完成任务。
Do you carry too much on the way to school or home? Don’t worry.Try e-readers (电子阅读器) and say goodbye to your heavy schoolbag.
An e-reader has the memory space to hold hundreds of books.So people want to (A)扔掉沉书包 and read with small, light e-readers.For example,Cushing Academy,a high school in Massachusetts,USA,replaced (替换) most of the 20,000 books in (B) its library last summer.Teachers and students will use e-readers instead.
Most e-readers are thin and weigh less than 500g.They can download (下载) an e-book in 60 seconds.“It’s (C) so easy.You can have a lot of books right at your fingers!” said Meghan Chensusky.
Chinese schoolchildren are also trying e-readers.At the Shanghai World Expo (世博会),an e-schoolbag is now on show.It is a special e-reader.Students can use it to download textbooks from the school servers (服务器).(D)It can also send and receive homework.Some Schools in Beijing and Shanghai have tried this e-schoolbag for a few years.“It’s excellent.I (E)don’t have to carry a heaw schoolbag anymore,”said Xiao Qi,15,Beijing.
New e-readers are not just for reading.They have Wi-Fi and multimedia (无线电视和多媒体).Parents worry that these may hurt their children’s study habits. “I think Wi-Fi is not necessary for kids,”said Zeng Wenwen,43, Beijing.
【小题1】将文中划线部分(A)译成英语:________________
【小题2】文中划线部分(B)指代的是:________________
【小题3】写出文中划线部分(C)和(E)的同义词或近义词:________ ________
【小题4】将文中划线部分(D)改写为:Homework can also__________ _________and received through it.
【小题5】从文中找出两个修饰或描写e-reader的形容词:________ ________
阅读短文,然后根据要求完成任务。
Do you carry too much on the way to school or home? Don’t worry.Try e-readers (电子阅读器) and say goodbye to your heavy schoolbag.
An e-reader has the memory space to hold hundreds of books.So people want to (A)扔掉沉书包 and read with small, light e-readers.For example,Cushing Academy,a high school in Massachusetts,USA,replaced (替换) most of the 20,000 books in (B) its library last summer.Teachers and students will use e-readers instead.
Most e-readers are thin and weigh less than 500g.They can download (下载) an e-book in 60 seconds.“It's (C) so easy.You can have a lot of books right at your fingers!” said Meghan Chensusky.
Chinese schoolchildren are also trying e-readers.At the Shanghai World Expo (世博会),an e-schoolbag is now on show.It is a special e-reader.Students can use it to download textbooks from the school servers (服务器).(D)It can also send and receive homework.Some Schools in Beijing and Shanghai have tried this e-schoolbag for a few years.“It’s excellent.I (E)don't have to carry a heaw schoolbag anymore,”said Xiao Qi,15,Beijing.
New e-readers are not just for reading.They have Wi-Fi and multimedia (无线电视和多媒体).Parents worry that these may hurt their children's study habits. “I think Wi-Fi is not necessary for kids,”said Zeng Wenwen,43, Beijing.
1.将文中划线部分(A)译成英语:________________
2.文中划线部分(B)指代的是:________________
3.写出文中划线部分(C)和(E)的同义词或近义词:________ ________
4.将文中划线部分(D)改写为:Homework can also__________ _________and received through it.
5.从文中找出两个修饰或描写e-reader的形容词:________ ________
阅读短文,然后根据要求完成任务。
When I was growing up, I was embarrassed to be seen with my father. He was very short, what’s more, something was wrong with his foot. When we walked together, people would laugh at us. So he always said, “You go by yourself. I will try to catch up with you.”
It’s far from my home to his factory, and he went there on foot. No matter how bad the weather was, he almost never missed a day, and would make it to the office even if others could not . 73 . When snow or ice was on the ground, it was impossible for him to walk, even with help. However, he never talked about himself. What he looked for in others was a “good heart”, and if he found one, the owner was good enough for him.
Once, a fight broke out at a beach party, nobody would stop it. Though my father couldn’t stand up, he began to shout, “I’ll fight anyone who will sit down with me!” Nobody did, and the fight was over. I was really proud of him.
When I played ball (poorly), he “played” too. When I joined the Navy, he “joined” too. Once, I visited his office. Introducing me, he was really saying, “This is my son, but it is also me, and I could have done this, too, if things had been different.” Those words were never said aloud.
74 . He has been gone many years now, but I think of him often. I think of him when I complain about something terrible, when I don’t have a “good heart”. Only then could I remember his words, “You go by yourself. I will try to catch up with you.”
A. 根据短文内容简要回答问题。
71. Why was the writer embarrassed to be seen with his father?___________________ .
72. His father was often late for work when the weather was bad, wasn’t he? ______________ .
B.将短文中划线的句子译成汉语。
73. ________________________________________________________________________ .
74. ________________________________________________________________________ .
75.请给短文拟一个适当的英文标题。__________________________________________ .
阅读短文,完成表格。
Mary is a student in a nursing school. She is going o graduate next month. She has two job offers. One is in a city hospital, and the other is in a country hospital.
The hospital in the city is large. It's a 600-bed hospital. It's a cancer hospital. It gives excellent care to its patients. It's in a big city, near museums theatres and restaurants. The salary is high, $1700 a month, but apartment rents are high, too.
The hospital in the country is small. It's a 50-bed hospital. It's a cancer hospital. It gives excellent care to its patients. It's in a big city, near museums theatres and restaurants. The salary is high, $1700 a month, but apartment rents are high, too.
The hospital in the country is small. It's a 50-bed hospital. It's a general hospital. It takes care of all kinds of patients. It's in a beautiful area, near lakes, rivers and mountains. The salary is average, $1400 a month. But apartment rents are low.
Mary likes both the city and the country. She doesn't know which hospital to choose.
|
The hospital in the city |
The hospital in the country |
|
Large |
1._______________ |
|
600-bed |
2._______________ |
|
Cancer |
General |
|
Near museums, theatres and restaurants |
Near lakes, rivers and3. _______________ |
|
4._______________ |
$1400 |
|
Apartment rents are 5._______________ |
Apartment rents are low. |
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com