题目列表(包括答案和解析)
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(每空一词)
Almost every child in cities has the chance to go to school,but not all children in the countries are s_▲_ lucky.
There is a girl called Xiao Wen.She is 8 years old and lives in a small v_▲_ in Guangxi.When she was young,she wanted to go to school.But she could not,because her family was too poor to a_▲_ the school fees(学费) for her, so her parents had to keep her at home. I _▲_ of studying, Xiao Wen worked in the fields with her parents every day.Then Project Hope heard about Xiao Wen.It helped her to go to school. Her wish of study came t_▲_ ,and now she is studying in a school.
U_▲_ ,there are many thousands of children who can not go to school .You can join in Project Hope and help these children.You know all the work n_▲_ money and Project Hope needs your help.
If you give Project Hope ¥300 each year, it can pay for one child to go to school for a w_▲_ year. With more money, Project Hope can b_▲_ new schools,buy good desks,chairs,blackboards and books.Let’s help the children together and give them a c_▲_ to have a good start in life.
根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(每空一词)
Almost every child in cities has the chance to go to school,but not all children in the countries are s_▲_ lucky.
There is a girl called Xiao Wen.She is 8 years old and lives in a small v_▲_ in Guangxi.When she was young,she wanted to go to school.But she could not,because her family was too poor to a_▲_ the school fees(学费) for her, so her parents had to keep her at home. I _▲_ of studying, Xiao Wen worked in the fields with her parents every day.Then Project Hope heard about Xiao Wen.It helped her to go to school. Her wish of study came t_▲_ ,and now she is studying in a school.
U_▲_ ,there are many thousands of children who can not go to school .You can join in Project Hope and help these children.You know all the work n_▲_ money and Project Hope needs your help.
If you give Project Hope ¥300 each year, it can pay for one child to go to school for a w_▲_ year. With more money, Project Hope can b_▲_ new schools,buy good desks,chairs,blackboards and books.Let’s help the children together and give them a c_▲_ to have a good start in life.
下面短文中的画线部分是错误的,请改正,并将正确答案写在右边相应题号的横线上(每空一词,不得改变原文意思)。
Out cities are get bigger and bigger as(因为)more 1.________ people move from the countryside in the city. 2.________
There were many reasons why they do this--mostly it is 3.________ to find job,because all the companies are in the cities and 4.________ they need lot of people to work there.Many people live and 5.________ work in a city,they need schools,shops and so on.
Everything you could want will be find in a city:government 6.________ offices,museums,cinemas,big restaurants or parks. 7.________ Unfortunately(不幸地)the city is much busier and much 8.________ dangerous than the countryside.The air is not health 9.________ because of all the cars and trucks.How do you think of the 10.________ City?
任务型阅读 阅读短文,按要求完成各题。(5分)
![]()
CHENGDU - Public mourning was held on Saturday morning in Southwest China's Sichuan province for those who died in a 7.0-magnitude quake a week ago. Students lower their heads during a silent tribute to the victims of Lushan April 20 earthquake, in Lushan Middle School, Ya'an city, Southwest China's Sichuan province on April 27, 2013. The public mourning began with all transportation vehicles sounding their sirens at 8:02 am, the time the devastating earthquake hit on April 20, and was followed by a silent tribute of 3 minutes.
The quake has claimed nearly 200 lives and destroyed about 126,000 homes, according to official figures.
On Friday, the National Health and Family Planning Commission said in a statement that 1,516 wounded people, including 43 terminally-ill patients and 69 severe cases, are being treated in hospital in Sichuan.
More than 1.5 billion yuan ($243 million) has been allocated to quake victims, with 10 yuan and 0.5 kilograms of grain distributed daily to each person.
More than 87,000 tents, 233,000 quilts, 25,000 items of clothing and 3,393 tons of food have been provided by local governments. And 426 medical centers and 1,015 relocation sites have been set up as of Friday.
China's beverage maker JDB Group has announced a donation of 100 million yuan to Lushan, the largest donation thus far from any company in China.
Shu Yuhui, chairman of the Quan Jian Natural Medicine Science and Technology Development Co Ltd, also made a donation of 100 million yuan, making it the largest individual contribution for earthquake relief efforts.
1.根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词)。
In the first paragraph, we can know ____________ and ____________ public mourning was held for those who died in 7.0-magnitude quake a week ago.
2.根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词)。
The quake has claimed nearly 200 lives . (同义句)
Nearly 200 people____________ ____________ in this earthquake.
3.根据短文内容回答问题。 Have the companies made donations to Lushan?
___________________________________________________________________________
4.把短文中画底线的句子译成汉语。
___________________________________________________________________________
5.根据短文内容用一个完整的英文句子(限10个词以内)回答问题。
What should you do after you heard the 7.0-magnitude quake hit Ya’an?
___________________________________________________________________________
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com