题目列表(包括答案和解析)
书面表达
现在学生们的书包越来越重,你对此有何看法和建议,写短文,按要求分三段来写。
提示词:reference books(参考书),text books(课本),understand(懂得)
1.Did you notice(注意到) that the students' bags are growing heavier and heavier?
2.Can students improve their study by the heavy bags and homework?
3.What should we do and shouldn't do? What's your idea?
I am from Siberia and I am now living in the US.My old friend,Valentina,came to visit me last week,and I decided to take her to visit the“Big Apple”.I stayed with Jonathan,the son of an American friend of mine.When Valentina and I were leaving for the“Big Apple”on the first morning,Jonathan asked us where we were going.I told him that we were going to see the“Big Apple”.
He asked me if I knew how to get there.He seemed surprised when I said that I didn’t know how to get there.
Then he asked me if I had a map and I said that I ________.He seemed shocked.
Then he invited us back to the house.He said he could draw us a map.Then we went into the living room.He carefully drew us a map and gave us very clear directions.
We explained to him that in Siberia we do not prepare for our trips like the Americans.Americans always take maps and make preparations before going out.We just ask people along the way until we arrive at the place.That’s what we were planning to do in New York:just ask people until we get to the“Big Apple”.However,that is clearly not the American Way.
1.从文中找出与下句意义相近的句子。
He was surprised that I was going out without knowing the right directions.
2.根据文章内容回答问题。
Why didn’t the author take a map or make any preparations?
3.根据文章内容,将第三段第一句补充完整。
4.将文中画线句子翻译成汉语。
5.根据短文内容,为文章拟定一个合适的标题。
| A.文章开篇作者说:“乡村是我永远的家园。在我全部的生活中,乡村是最重要的。”这一行文的好处是开门见山,直接抒发了作者对乡村的热爱之情。 |
| B.在第三段作者运用比喻的手法把高粱、谷子、玉米等农作物比作了自己的兄弟,细致入微地描写了它们正在健康成长的模样。 |
| C.第五段作者运用排比修辞,使文章的行文充满气势,生动地写出了在充满铁质的乡村中生活的农人们旺盛的生命力和他们坚强、直率、质朴的性格。 |
| D.作者用饱含深情的笔墨,描绘了乡村生活的图景以及在乡村中生活着的人们,凸显了乡村“处处铁质,铁质处处”的风貌。 |
一、听对话,根据问题选择正确的答案。(5分)
1.The woman is ________.
A.a doctor
B.a student
C.a bank clerk
2.There isn't a ________ near here.
A.post office
B.pay phone
C.library
3.Celine Dion sings ________ music.
A.Rose
B.pop
C.country
4.The boy wants to ________.
A.see a movie
B.buy a TV
C.watch a football game
5.Nancy ________ to school.
A.takes a bus
B.walks
C.doesn't walk
二、听对话,根据对话内容,选择相匹配的交通工具。(5分)
三、听一段点餐录音,根据录音内容填写表格。(10分)
听力测试(20分)
一、听录音,选择正确的答案。(10分)
1.Which map is the correct one?
A.![]()
B.![]()
C.![]()
2.What will Amy get from her grandpa?
A.a CD.
B.comics.
C.a computer.
3.Why doesn't Anna watch TV in the evening?
A.Because she doesn't like it..
B.Because she doesn't want to disturb(打搅)her sister.
C.Because she has lots of homework to do.
4.What time is it now?
A.7.10.
B.6.50.
C.7.50.
5.What did Tom think of the exam after taking it?
A.It was very hard.
B.It was very easy.
C.He didn't know.
6.Which floor does Ivan live on?
A.On the fourth floor
B.On the sixth floor
C.On the eighth floor
7.Where does Amy come from?
A.Thailand
B.Russia
C.France
8.How much should the man pay?
A.100
B.4631
C.4731
9.When will Wang Ping go to the party?
A.6∶30
B.6∶00
C.5∶30
10.How did Tom go to the Palace Museum?
A.By bus
B.By bike
C.By train
二、听对话, 每段对话后有几道小题,选择正确答案。每段对话读两遍。(5分)
听第一段对话,回答11~12小题。
11.What's the date when they are phoning?
A.July 19.
B.June 19.
C.June 20.
12.Who will meet their friends at the station tomorrow evening?
A.Miss King and Mary Brown.
B.Mary Brown and Jack Clarke.
C.Miss King and Jim Clarke.
听第二段对话,回答13~15小题。
13.What won't they do in the park?
A.Climb hills.
B.Have a picnic
C.Have a barbecue.
14.How long will they stay in the park?
A.8 hours.
B.9 hours.
C.10 hours.
15.How can they go there?
A.By bus.
B.By bike.
C.By underground
三、听短文回答问题。(5分)
16.Is it hard to find the way to the school?
A.Yes.
B.No.
C.I don't know.
17.Which way shall we go when you come out of the station?
A.Turn right.
B.Walk straight.
C.Turn left
18.How to get on the West street after reaching the traffic lights?
A.Walk straight ahead.
B.Keep walking until you see the cinema.
C.Turn left again.
19.Where is the school?
A.After the cinema.
B.On the other side of the cinema.
C.Twenty metres down the Stamp Street.
20.Where is the book shop?
A.Opposite the school.
B.Behind the school.
C.On the left side of the school.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com