5.选D.该题主要考查“take ,spend pay 的区别和用法.它们都有“花费 的意思.“take 作“花费 时.它的主语常用“it 作形式主语.用“动词不定式 作真正主语.即“It takes sb. some time to do sth. .故A可以排除,“pay 的主语通常是“人 .主要指花费金钱.不符合题意.故B也可以排除,“spend 的主语通常是“人 常用“spend -doing sth 和“spend on sth 故D符合要求. 查看更多

 

题目列表(包括答案和解析)

Foolish(silly) Freddie lived in a small village. The people of the village laughed at him. They liked to show visitors how silly Freddie was. They thought this was a funny thing to do.
One day, a visitor came to the village.
"Watch this", a villager said, and called to Freddie. "Come and play a game, Freddie, " he shouted. Freddie walked slowly towards him, a silly smile on his face.
"Look! Freddie, "the villager said, "I’ve got something for you." He showed Freddie a dollar coin and a much larger 50-cent coin."Which would you like?" he asked Freddie.
Freddie took the 50-cent coin at once.
The villager laughed."See how foolish he is," he said."He always does that. He’s too silly to learn anything." He walked away, leaving Freddie with the visitor.
The visitor felt sorry for Freddie and said to him, "Although the 50-cent coin is bigger than the$1 coin, the$1 coin is worth(值) much more.Two times as much."
"I know that," Freddie said."But once I take the$1coin, they’ll stop playing the game."
【小题1】根据第一段The people of the village laughed at him. They liked to show visitors how silly Freddie was.描述,可知选D
【小题2】根据第一段They liked to show visitors how silly Freddie was. 描述,可知选A
【小题3】根据最后一段The visitor felt sorry for Freddie and said to him, "Although the 50-cent coin is bigger than the$1 coin, the$1 coin is worth(值) much more.描述,可知他认为弗雷迪不知道这些硬币的价值.故选D
【小题4】根据短文最后一句话"I know that," Freddie said."But once I take the$1coin, they’ll stop playing the game."可知弗雷迪这样做只是为了让人们不断地给他钱,故选C,他其实很聪明.
【小题5】这篇短文主要描述了一个被村民们认为很傻的人,但是实际上这个人很聪明.故选B,foolish用引号括起来,表示相反的含义.
【小题6】People laughed at Freddie because__________.

A.he often made up jokesB.he didn’t like money
C.he looked very funnyD.they thought he was a fool
【小题7】The villagers wanted to show the visitors___________.
A.how silly Freddie wasB.how clever Freddie was
C.How kind people were to FreddieD.that Freddie had much money
【小题8】The visitor felt sorry for Freddie because he though_________.
A.Freddie did not know money was useful
B.the villager was not kind enough to the boy
C.Freddie did not get along well with the villagers
D.Freddie did not know the dollar coin was worth more
【小题9】From the story we know that Freddie was__________.
A.poorB.kindC.cleverD.silly
【小题10】The best title for the passage should be __________.
A.Clever VillagersB."Foolish" Freddie
C.Freddie and a VisitorD.A Visitor and the Villagers

查看答案和解析>>


Mr. Green and Mrs. Green have a son, Tom. They love him very much. Tom is only three years old. He likes asking questions.
One day Mr. Green is sitting in a chair. He is reading a book and he has a banana in his hand. He likes to eat one while(当…… 时候)reading. Tom comes in. He asks Mr. Green, “Daddy, what’s that?” Mr. Green is interested in(对……感兴趣) the book. He doesn’t hear Tom. Tom shakes(摇动) his father’s leg and asks again, “What’s this? Tell me!” “A leg!” says Mr. Green.
Tom goes out and says to Mrs. Green, “Mum, I want to eat a leg.”
【小题1】根据第一段Mr. Green and Mrs. Green have a son, Tom.可知选D
【小题2】根据第二段He is reading a book and he has a banana in his hand. He likes to eat one while(当…… 时候)reading.描述,可知选A.
【小题3】这篇短文主要描述了一个发生在格林夫妇和他们的儿子之间的故事,故本故事中有三个人,选B
【小题4】联系下文Tom goes out and says to Mrs. Green, “Mum, I want to eat a leg.”可知他的儿子问他正在吃什么.故选C.
【小题5】根据He is reading a book and he has a banana in his hand. He likes to eat one while(当…… 时候)reading.可知格林先生手中正拿着香蕉,联系下文,可知他的儿子想吃香蕉.故选D
【小题6】Mr. Green and Mrs. Green are Tom’s _______.

A.friendsB.teachersC.classmatesD.parents
【小题7】Mr. Green likes to eat ______ while reading.
A.a bananaB.a bookC.a handD.a leg
【小题8】There are _______ people in this story.
A.twoB.threeC.fourD.five
【小题9】Tom asks Mr. Green what he is ________.
A.readingB.shakingC.eatingD.cooking
【小题10】Which of the following is right?
A.Tom likes answering question.B.Tom wants to read the book.
C.Mrs. Green gives Tom a leg.D.Tom wants to eat a banana.

查看答案和解析>>


Tom and Fred are talking about the year 2020."What will our world be like in the year 2020?""I don’t know."says Fred."What do you think?""Well, no one knows, but It’s interesting to guess.""In the year 2020 everyone will carry a pocket computer. The computer will give people the answers to all their problems. We shall all have telephones in our pockets, too, and we’ll be able to talk to our friends all over the world. Perhaps we’ll be able to see them at the same time.""A lot of people will live and work under the sea. Perhaps there will be big towns, factories and farms under the sea, too.""Machines will do most of the work, and so people will have more holidays, perhaps they’ll work only two or three days a week. They’ll be able to fly to the moon by spaceship and spend their holidays there.""I’m looking forward(期待) to the year 2020. I hope to go to the moon!""And I hope I’ll be able to live under the sea."says Fred."Won’t that be very interesting? Just like a fish!"
【小题1】根据Tom and Fred are talking about the year 2020.及下文描述,可知他们谈论的是将来的生活,故选D
【小题2】根据"Machines will do most of the work,可知选A
【小题3】根据""I’m looking forward(期待) to the year 2020. I hope to go to the moon!"描述,可知选C
【小题4】根据"And I hope I’ll be able to live under the sea."says Fred."Won’t that be very interesting? Just like a fish!"可知选B
【小题5】D
【小题6】Tom and Fred talked about          .

A.their school life
B.some interesting news
C.their life in the past
D.their life in the future
【小题7】Machines will          .
A.do most of the work instead of people
B.do some of the work instead of people
C.do as much work as people
D.do as 1ittle work as people
【小题8】From their talk, we know that          .
A.only Fred hopes to fly to the moon
B.both of them hope to fly to the moon
C.one of them hopes to fly to the moon
D.neither of them hopes to fly to the moon
【小题9】Fred said          .
A.he liked fish very much
B.he would like to live under the sea like a fish
C.he would go fishing under the sea
D.he would spend a few days on the moon
【小题10】Which of the following statements is Not mentioned?
A.People will be able to fly to the moon in a spaceship.
B.People will have more holidays.
C.Many people will live and work under the sea.
D.All the factories and farms will be built under the sea.

查看答案和解析>>

One thing that British and Chinese cultures share is a love for fine tea. Today, when we think of Western tea culture, we often think of the English and beautiful china tea cups.
Afternoon tea
People believe that an English lady, Anna, first introduced the idea of afternoon tea. In the 18th and 19th centuries, the English ate only two main meals each day: breakfast and a heavy supper that would last for several hours in the evening. As a result, people often got very hungry during the long wait between these two meals. To solve this problem, Anna came up with the clever idea of inviting some friends to join her for an afternoon meal between four and five o’clock. This meal included cakes and sandwiches. And tea was served(供应) to wash down the food. In order to make this afternoon meal important, fine china cups and plates and silver teapots, knives, forks and spoons were used. Soon, afternoon tea parties became popular social occasions. Today, afternoon tea parties continue to play an important part in the social life in modern Britain.
Will you come for coffee?
Coffee also has an important role in British culture. People often use the words “Will you come for coffee” to mean “Would you like to come to my home for a chat?” Normally, several different drinks such as tea, hot chocolate or a soft drink like orange juice will be served as well as coffee, and you will be asked what you would like. However, you will not normally be offered wine at a “coffee” party.
Coffeehouses and the London Stock Exchange
In the 17th century London, coffeehouses were busy and noisy places. Businessmen and bankers went to coffeehouses to do their business, as well as to drink coffee. In fact, the London Stock Exchange(伦敦股票交易所) is believed to have started from these coffeehouses.
【小题1】Anna introduced the idea of drinking afternoon tea because she ______.

A.enjoyed chatting with her friends at home
B.loved fine tea and beautiful china tea cups
C.wanted to share nice food with her friends
D.found people felt hungry during the long wait between the two meals
【小题2】What does “social occasions” mean in Chinese?
A.集体婚礼B.社交活动C.社区表演D.公共场合
【小题3】 If someone says to you “Will you come for coffee,” you ______.
A.will be offered coffee only
B.are asked what you would like to drink
C.will be asked to have a chat with him or her
D.you are invited to take part in an afternoon tea party
【小题4】 From the last paragraph we can see______
A.a new business was started in coffeehouses.
B.coffeehouses are still used by businessmen and bankers.
C.businessmen and bankers went to coffeehouses just for coffee.
D.most people wouldn’t like to go to coffeehouses because of the noise.
【小题5】 Which is the best title of the article?
A.British and Chinese cultures.B.The beginning of Tea and Coffee.
C.Coffeehouse and Business.D.English tea and coffee culture.

查看答案和解析>>

补全对话(共10小题;A项第66-70题,每小题1分,B项第71-75题,每小题2分,满分15分)
A) 阅读下面对话,从方框内7个选项中选择5个恰当的选项完成此对话,将选项填入空格内,使其意思完整。

(K="Kitty;" D=Daniel)
K: Did you know that【小题1】__________________?
D: Oh, really?
K: Yes, it’s true. What is your favourite colour?
D: Red.
K: 【小题2】 _____________and it’s also the colour of heat.
D: 【小题3】________?And do you know what it represents?
K: I prefer green. 【小题4】_____________.
D: 【小题5】___________. Can you tell me more about colours?
K: Sure. I will show you the article I found on the Internet.
B)根据情景,把下面对话内容补充完整,使其意思连贯。
(P="Peter," W="Wang" Tao,)
W: 【小题6】_________________________________________________if I want to join a charity walk?
P: First, you need to pay attention to the weather. Will it be cold or rainy?
【小题7】_____________________________________________________________.
W: 【小题8】___________________________________________________________?
P: You must carry enough water because you need to drink a lot of water during the walk.
W: 【小题9】___________________________________________________________?
P: It’s wise to take a map and a mobile phone.They’ll be useful, especially【小题10】_________________.

查看答案和解析>>


同步练习册答案