题目列表(包括答案和解析)
请认真阅读下面短文,并根据短文内容回答问题。
You would see a robot when you were reading a story or watching a movie, such as Star Wars. Today,however,science stories are becoming true. More and more robots are starting to be used in factories and our homes.
These robots are different in size,shape and colour,but all of them have the same type of man-made “brain”. The robots that work in factories are called industrial robots. These kinds of robots are cleverer and faster than the old ones. Industrial robots can do jobs that are often boring and sometimes dangerous.
Robots are already coming into American homes,though not as quickly as they are going into factories. We have made robots work at home. They can do some housework like cooking, or playing with people just for fun.
These robots aren’t as friendly and clever as those in Star Wars. But their makers say, today’s home robots can “walk” and find objects in their way,though sometimes they may knock into(撞上) those objects. They can even carry objects, though sometimes they may drop those objects. Well, nobody is perfect. We may laugh at home robots today,but some day they will do better than humans. We humans can only see certain length of light, and hear certain sounds, while robots may see and hear better than we do.
In a word, robots will be widely used in our life in the future.
(请将答案写在答题卡上)
1. Where are more and more robots starting to be used?
2. What do all kinds of robots have?
3. What kind of jobs can industrial robots do?
4. What do you think of today’s home robots?(请考生根据短文内容,自拟一句话作答)
5.What else do you want home robots to do for you? (请考生根据自己的想法,自拟一句话作答)
请认真阅读下面短文,并根据短文内容回答问题。
You would see a robot when you were reading a story or watching a movie, such as Star Wars.Today,however,science stories are becoming true.More and more robots are starting to be used in factories and our homes.
These robots are different in size,shape and colour,but all of them have the same type of man-made “brain”.The robots that work in factories are called industrial robots.These kinds of robots are cleverer and faster than the old ones.Industrial robots can do jobs that are often boring and sometimes dangerous.
Robots are already coming into American homes,though not as quickly as they are going into factories.We have made robots work at home.They can do some housework like cooking, or playing with people just for fun.
These robots aren’t as friendly and clever as those in Star Wars.But their makers say, today’s home robots can “walk” and find objects in their way,though sometimes they may knock into(撞上)those objects.They can even carry objects, though sometimes they may drop those objects.Well, nobody is perfect.We may laugh at home robots today,but some day they will do better than humans.We humans can only see certain length of light, and hear certain sounds, while robots may see and hear better than we do.
In a word, robots will be widely used in our life in the future.
1.Where are more and more robots starting to be used?
2.What do all kinds of robots have?
3.What kind of jobs can industrial robots do?
4.What do you think of today’s home robots?(请考生根据短文内容,自拟一句话作答)
5.What else do you want home robots to do for you?(请考生根据自己的想法,自拟一句话作答)
| A.help to improve other types of robots |
| B.are most active in industrial revolution |
| C.are playing a more important role than other types of robots |
| D.are the tallest type among robots |
| A.more widely used than factory robots |
| B.less common than factory robots |
| C.capable of doing any kind of housework |
| D.free from making mistakes while performing(执行) duties |
| A.They do not have so many limits as humans do. |
| B.They have man-made brains. |
| C.They may be equipped with a special kind of sensing device. |
| D.They handle information by using zeroes and ones. |
| A.science and technology are developing fast |
| B.people are interested in new inventions |
| C.machines are more capable than humans |
| D.robots can be very interesting |
| A.are better than human in seeing and hearing |
| B.are as capable as those in Star Wars |
| C.can pick up objects more quickly than humans |
| D.sometimes perform wrong actions |
Not long ago, the only time you could see a robot was when you were reading a novel or watching a movie such as Star Wars (星球大战) . Today, however, a lot of things in science stories have been science facts. Robots are starting to appear in our everyday lives. These robots have different sizes, shapes, and colors. But they all have the same type of man-made “brain”. Leading the robot revolution (革命)are industrial(企业) robots that work in factories. Industrial(工业) robots can do different kinds of jobs that are often boring and sometimes dangerous. Robots are also coming to American homes, though not as quickly as they are entering factories. These robots aren’t as friendly and bright as those you saw in Star Wars. But, their makers say, today’s home robots “walk”, sense objects(感知物体) in their way (and sometimes knock into them), and even carry objects (which they sometimes drop). Well, nobody is perfect.
We may laugh at home robot today, but some day they may see and hear better than humans do. We humans can only see certain wavelengths(波长) of light, and hear certain sounds. That’s because the abilities of our eyes and ears are limited. Robots, however, need not have the same limits as we have. Robot may also be equipped with devices that pick up information humans can’t. To understand what their sensing devices(传感器) pick up is a hard job. Remember, man—made brains handle(处理)information, including all kinds of data, as zeroes and ones. Imagine the difficulty in trying to explain to a robot what a football looks like—using only zeroes and ones.
【小题1】 From the passage, we can see that factory robots _________.
| A.help to improve other types of robots |
| B.are most active in industrial revolution |
| C.are playing a more important role than other types of robots |
| D.are the tallest type among robots |
| A.more widely used than factory robots |
| B.less common than factory robots |
| C.capable of doing any kind of housework |
| D.free from making mistakes while performing(执行) duties |
| A.They do not have so many limits as humans do. |
| B.They have man-made brains. |
| C.They may be equipped with a special kind of sensing device. |
| D.They handle information by using zeroes and ones. |
| A.science and technology are developing fast |
| B.people are interested in new inventions |
| C.machines are more capable than humans |
| D.robots can be very interesting |
| A.are better than human in seeing and hearing |
| B.are as capable as those in Star Wars |
| C.can pick up objects more quickly than humans |
| D.sometimes perform wrong actions |
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com