题目列表(包括答案和解析)
| |||||||||||||||||||||||||||||||||
先阅读短文,然后根据短文内容从方框内所给的单词中选择最恰当的词(注意词形变化)填入短文空白处,使短文完整、通顺。一词只用一次,一空限填一词。方框中有两个词是多余的。
| well, homework , come , dress, important , parent , hold , nothing , how , necessary , help, housework, anything |
Story hand spend take unlucky
Dear classmates,
It’s March again. Don’t forget the important project this month----learning from Lei Feng. Would you like to give a _____81_____ to people who need help?
How about _____82_____ some time with the children in the orphanage? We will play games with them and tell them _____83_____. If possible, we will teach them how to make dumplings. Without the love of parents, they are _____84_____. Why not bring them some gifts to add a little cheer to their life?
Want to join us? Let’s meet at 7:00 at the school gate this Saturday. The school bus will _____85_____ us there. Don’t be late.
Students’ Union
Parents often believe that they have a good relationship with their teenagers. But last summer, Joanna and Henry noticed a change in their older son. Suddenly he seemed to be talking far more to his friends than to his parents. “The door to his room is always shut.” Joanna said.
??? Tina and Mark noticed similar changes in their 14-year-old daughter. “She used to cuddle up(依偎) with me on the sofa and talk,” said Mark. “Now we joke that she does this only when she wants something. Sometimes she wants to be treated like a young lady. The problem is finding out which time is which.”
Before age 11, children like to tell their parents what’s on their minds. “In fact, parents are first on the list,” said Michael Riera, a writer.
“This completely changes during the teen years,” Riera explained. “They talk to their friends first, then maybe their teachers, and their parents last.”
?? Parents who know what’s going on in their teenagers’ lives are the best to help them. To break down the wall of silence, parents should create chances to understand what their children want to say, and try to find ways to talk and write to them. And they must give their children a mental(脑力的) break, for children also need freedom, though young. Another thing parents should remember is that to be a friend, not a manager, with their children is a better way to know them.
1.The underlined sentence in the first paragraph means that __________.
A. the son is always busy with his studies?????????
B. the son doesn’t want to see anymore
C. the son keeps himself away from his parents?????
D. the son wants to live with his friends
2.What troubles Tina and Mark the most is that __________.
A. their daughter isn’t as happy as before???????
B. they can’t understand what their daughter thinks
C. they don’t know what to say to their daughter?
D. their daughter talks far more to her friends than to them
3.“The wall of silence” in the first paragraph means that __________.
A. teenagers talk a lot with their friends????????
B. teenagers do not talk with their teachers
C. teenagers do not talk much with their parents??
D. teenagers talk little about their studies
4.The better way for parents to know their children is to be a ________.
A. teacher???? B. friend???? C. manager???? D. student
5.What do we learn from the passage?
A. Parents are all happy with their growing children.
B. Parents are teenagers’ best friends.
C. Parents should keep silence before teenagers.?
D. Parents should try to understand teenagers.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com