题目列表(包括答案和解析)
阅读下面短文,根据短文内容完成下列各题。
I am a girl with short hair and I like to wear shorts and a T-shirt in summer. Black and brown are my favorite colors. I speak in a loud voice. I play ball in the same way the boys do on the sports ground. I'm not as gentle as a girl.
I didn't feel any different until last year when I experienced some shopping embarrassment.
I went into a store with my mother on a hot summer day. My mother found a pink blouse on the shelf and asked the shop assistant, "Excuse me, do you have this in a size M?"
"Yes," the sale assistant replied.
"Could you bring it to her?" My mother said, pointing at me, "She'd like to try it on."
"SHE?" the sale assistant asked, frowning (皱眉头) and staring at me.
"SHE?" she asked again in a surprised tone.
"Yes, she's my little girl," my mother said, patting me on the head.
"Oh, I just thought she was a-a boy!" the girl giggled (咯咯的笑) .
My face turned hot and I felt very embarrassed.
"Try it on, please," she said in a friendly voice after noticing my discomfort.
I glanced at (一瞥) the blouse and said, " Mum, I don't like it and I'm not going to try it on”
"Why not? I think you would look pretty wearing it," my mother said.
"Er-r, I don't like the color, I said vaguely, hoping to leave the shop as soon as possible.
After we got outside, my mum said to me affectionately(充满深情的), "My dear, (A)I know what' s the shop assistant said just now hurt you a little bit. But don't be so upset. You're always my precious girl, no matter what you are. Just act how you like."
My mum put me at ease (舒坦) . What is a girl supposed to be like? And what is a boy supposed to be like? Is it true that what 1 look like is exactly what I am? (B)I don't care what you think of me. I'm me.
1. What colors does the girl like best?
2. With whom did the girl go to the store?
3. How did the sale assistant feel when she heard the word "SHE"?
4.将(A)句中的宾语从句部分改为被动语态。
5.对(B)句中的划线部分提问。
任务型阅读
(A)Happiness is for everyone. In fact, happiness is always around you if you put your heart into it. When you are in trouble at school, your friends will help you; when you study hard at your lessons, your parents are always (B)________ your life and your health; when you get success, your friends will congratulate you; when you do something wrong, people around you will help you correct it. And when you do something good to others, you will feel happy, too. All these are your happiness. If you notice a bit of them, you can find that happiness is always (C)_______ (在你的周围).
(D)Happiness is not the same as money, it’s a feeling of your heart. When you are poor, you can also be very happy, because you have something else that can’t be bought with money.
When you meet with difficulties, you can say loudly you are very happy, because you have more chances to challenge (挑战) yourself. So you cannot always say you are poor and you have bad luck. If you take every chance you get, you can be a happy and lucky person.
66. 将(A)处改为否定句形式。
__________________________________________________________________________
67. 在(B)处填入适当的词语使句子通顺。
__________________________________________________________________________
68. 将(C)处译为英语。
__________________________________________________________________________
69. 将(D)处译为中文。
___________________________________________________________________________
阅读文章,回答问题
What is your personal goal in life? Do you know goals and do you work towards a goal in your life? (1)You may already have an idea of what you want to do, but you may not write it down. It could take as little as 10 or 20 minutes, and it’s not too hard. It’s time to think about and write down what you want to realize in life and try your best to make it come true.
How to start? (2) , imagine you are at the of your life, looking back. What would you like to have realized? What kind of person would you like to have been? Now here’s the key: start living your life so that you will finally get to that point.
As you’ve given that a little thought, you may already have an idea of what you do. Then the second step is to write down the goals you’d like to reach, either in a short time or a long time—daily goals, weekly goals, monthly goals, yearly goals and life goals. They can be different from each other, in different areas. But don’t have too many goals at a time. Don’t have goals that are impossible to come true.
Now it’s the last step. Take action! Work hard to realize your goals. Once you have set up a goal, try hard and never give up, even if there are some difficulties.
1. 将(1)句译成中文。 __________ __________
2. 在(2)句的空白处分别填入一个适当的词使句意完整、上下文通顺。
____________________________________________________________ ________________
3. 回答问题: How will you realize your goal if you meet some difficulties after setting up a goal?
____________________________________________________________ ________________
4. 在文中找出与Since you have thought about that a bit, perhaps you have known what to do about it.意思相近的句子。
____________________________________________________________ ________________
5.在文中找出最能表达该短文主题的句子。
____________________________________________________________ ________________
| A.生者得致其严 严:严肃 |
| B.警劝之道 道:作用 |
| C.议之不徇 徇:徇私,袒护 |
| D.所谕世族之次 次:排列 |
| A.则足为后法则告诉不许 |
| B.惧后世之不知臣之壮也,犹不如人 |
| C.有意奸而外淑圣人不凝滞于物,而能与世推移 |
| D.先祖之屯蹶否塞以死死犹为厉鬼以击贼 |
| A.铭志能够著称后世,它的意义与“史”相接近,但是它的内容却与“史”有所不同。 |
| B.文中,作者就碑文写作提出了看法,一是撰写碑文要态度公正,二是撰写碑文要慎选作者。 |
| C.文章既论述了铭志的作用,也由衷赞扬了欧阳修为他祖父所作铭志的“公与是”。 |
| D.这篇文章虽是感谢信,但又不仅仅止于感谢,文章还重点述说了“史”的社会意义,也表达了对道德文章兼胜的赞许与追求。 |
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com