题目列表(包括答案和解析)
阅读下面短文,根据所给语境,按要求完成下列各题。
A boy carefully led his blind father to a seat in a noodle restaurant.
He called loudly for two bowls of beef noodles.When the restaurant owner was about to perpare the food, the boy suddenly beckoned(摇摇手)to him and whispered(小声说), “Only one bowl with beef, the other without-just plain noodles.”
(A)Actually the boy had a light purse and couldn’t afford two bowls of beef noodles.He called just for his father to know.
When the noodles were served, the father wasn’t in a hurry;he used his chopsticks to search in his bowl, trying to find a slice of beef.As soon as he succeeded in finding one, he picked it up and put it into his son’s bowl, saying one, he picked it up and put it into his son’s bowl, saying kindly,(B)“Eat some more.Have enough food so as to study well.”
The boy accepted silently and then stealthily(悄悄地)put the beef back to his father’s bowl.
Moved by what they had done, the restaurant owner hinted(暗示)to a waiter to bring them a small side dish from the kitchen.The boy took him for sending to a wrong table, but the owner came up explaining with a smile.“Today is my restaurant’s anniversary(周年纪念日).The dish is on the house.”
After the father and son left, the owner cleared the bowls from the table and found some coins under one of them.The sum is just the price of the dish.
1.把短文中的画线部分(A)改为同义句。
In fact, the boy didn’t have _________ money to _________ two bowls of beef noodles.
2.把短文中的画线部分(B)翻译成汉语。
__________________
3.从短文中找出与下面句子意思相近的句子。
The dish is free._________.
| |||||||||||||||||||||||||||||||||
—Where is your father?
—He is _________.
[ ]
A. in the work B. at the work
C. on the work D. at work
阅读下面文段,根据短文内容补全后面文段中所缺少的单词
An American woman goes to the Great Wall with her little son on Children's Day. There are too many people there. So her son is lost. She can't find him. She goes to the policeman for help.
“
Don't worry. I can help you. But tell me what he looks like.”The policeman says to her. Then the woman tells him he has a round face, two big eyes and a small nose. He is only five. He is in a red sweater and blue trousers. He has brown hair. The policeman says there is a little boy in the police station. He is short. When the woman gets to the station, the boy comes out and says“Mum”. The woman thanks the policeman again and again.The ___1___ woman can't ___2___ her son so she goes to the policeman for help. The policeman ___3___ her not to worry, and asks ___4___ to tell him what her son ___5___ ___6___. The mother says her son ___7___ a round face and brown hair. The policeman says a little boy looks like his son, and he is now in the police ___8___. The woman ___9___ her son there. She thanks the ___10___ again and again.
(1) ______ (2) ______ (3) ______ (4) ______ (5) ______
(6) ______ (7) ______ (8) ______ (9) ______ (10) ______
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com