题目列表(包括答案和解析)
阅读下面短文,然后根据短文内容回答问题。
Japanese students work very hard but many are unhappy.They feel heavy pressures(压力)from their parents to do well in school.Most students are always being told by their parents to study harder so that they can have a wonderful life.Though this may be good ideas for those very bright students, it can have terrible results for many students because they are not gifted(有天赋的)enough.
As it is reported, a number of students killed themselves.Others try to get the feelings of taking drugs(毒品).Some join the groups of trouble-makers and turn to crime(犯罪).Many of them have tried very hard at school but have failed in the exams and have their parents lose hopes.Such students felt that they are hated by everyone else they meet and they don't want to go to school any longer.They become dropouts(辍学学生).
It is surprising that most Japanese parents are worried about their children.They do not help them in any way.Many parents feel that they are not able to help their children and that it is the teachers' work to help their children.To make matters worse, a lot of parents send their children to those schools opening in the evenings and on weekends.They only help students to pass exams and never teach students any real sense(判断)of the world.It is a great surprise that almost three quarters of middle school students have been to such kind of schools.
Many Japanese schools usually have rules about everything from the students' hair to their clothes and the things in their school bags.Child psychologists(心理学家)now think that such strict rules are harmful to the feelings of the students.Almost 40% of the students said that no one had taught them how to get on with others, how to tell right from the wrong, how to show love for others, even for their parents.
1.Why are most students always being told by their parents to study harder?
_______________________________
2.Did many students failed in the exams?
_______________________________
3.Which school do parents send their children to?
_______________________________
4.How many students have been in such kind of schools?
_______________________________
5.Are strict rules harmful to the feelings of the students or helpful?
_______________________________
根据短文内容按要求完成下列各题。
The fox installs(安装) a telephone, but no one telephones him. He feels very unhappy.
In his dream he dreams that someone calls him. He decides to call back.
First he calls the crow (乌鸦), but the crow says she didn’t telephone him because he is still angry with him. As you know, the fox cheated the crow of her meat by asking her to sing a song.
Then the fox rings Aunt Bear. When she learns it is the fox’s voice, the bear loses her temper (脾气) because the fox cheated her of her honey several days ago. She tells him that she would never telephone him.
At last he calls the wolf. The wolf is sleeping at the moment. When he knows it is the fox who telephones him, he becomes so angry that he says he will never forgive (原谅) the fox. You know, once the fox led him into the hunter’s trap (圈) .
From then on, the fox never telephones others and his telephone becomes useless.
1.Who telephones the fox after he installs a telephone?(根据短文内容回答问题)
_____________________________________________________________________________
2.Why does Aunt Bear lose her temper when she learns it is the fox’s voice?(根据短文内容回答问题)
3.How many animals does the fox telephone?(根据短文内容回答问题)
4.He becomes so angry that he says he will never forgive the fox. (改为同义句)
?? He becomes ________ angry__________ forgive the fox.
5.In the passage, the underlined word “He” refers (指) to ________.
阅读短文,根据其内容回答问题。
These days, many Chinese people are happy about a piece of news. What is it? China may become the second largest economy (经济体) in the world. It’s only behind the US.
But is China the second richest country, too?
No. The economy is like a cake. The US, Japan and China each makes one. China makes the second biggest cake. But lots of people have to eat it. Why? There are 1.3 billion people in China. And there are only 300 million people in the US and 127 million in Japan. So, in China, each person only gets a very, very small piece of cake. But people in the US and Japan have bigger pieces.
China is not as rich as the US and Japan. For example, in the US, in every 100 people, 75 can surf the Internet; in Japan it is 74 in 100. But in China, only 26 people in 100 use the Internet.
China’s large economy brings good things. People in China have more jobs and money. We also have more influence (影响) in the world.
【小题1】China is the second largest economy in the world, isn’t it?
【小题2】Why isn’t China as rich as the US and Japan?
【小题3】How many people in 100 can use the Internet in China?
【小题4】Who can get bigger pieces of cake, Chinese or Americans?
【小题5】China’s large economy brings good things. What are they?
Health experts predict that soon, more people will die from cancer than from AIDS, tuberculosis (结核病)and malaria combined(疟疾). They expect that by 2013, cancer will become the world’s leading cause of death.
Experts say one reason that more people are dying from cancer is because they are smoking cigarettes in developing countries. 40 percent of the world’s smokers are believed to live in China and India alone. Other things including high fat diets and fewer physical activities are also believed to be pushing the numbers more.
Rates (比率) of breast cancer (乳腺癌) in Japan, Singapore and South Korea are now 3 times what they were 40 years ago.
The W.H.O. report says that 12 million people will be found to have some kinds of cancer this year. It predicts that more than 7 million people will die early as a result of cancer. And more than 5 million of the new cancer cases will be in developing countries.
The number of cancer cases and deaths from cancer are expected to increase one percent each year. Experts are predicting the largest increases will be in China, Russia, and India.
Without new treatments, the W.H.O. says, the number of new cancer patients could reach 27 million a year by 2030. The number of deaths could reach 17 million a year.
A report in December said the number of men and women dying of cancer in the United States had dropped for the first time .The report in the Journal of the National Cancer Institute said the drop was mainly the result of fewer cases of lung(肺), prostate(前列腺) and colorectal(结肠) cancer in men. In women, it resulted from fewer cases of breast and colorectal cancer.
The American Cancer Society says governments can do things to help stop the increase in cancer cases and deaths. One idea is to provide poor and developing nations with vaccines(疫苗) that help to stop some cancer-causing infections (感染). One example of a cancer-causing infection is human papillomavirus (乳头瘤病毒). This virus(病毒) can cause cervical cancer in women.
Another suggestion is more support for cigarette-control programs. And the cancer society says health officials and governments should pay more in cancer research and early detection(检测).
【小题1】根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词)。
From the first paragraph of the passage, we know __________ will be the ________ killer soon.
【小题2】根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词)。
According to the passage, in developing countries more people are dying from cancer because of ___________ ____________
【小题3】根据短文内容回答问题。
According to the passage, in which countries will cancer increase fastest ?
____________________________________________________________________.
【小题4】把短文中划线句子译成汉语。
_____________________________________________________________________
【小题5】根据短文内容用一个完整的英文句子回答问题。(10个词左右)
What can governments do to stop the increase of cancer ? (one thing is OK)
_____________________________________________________________________
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com