题目列表(包括答案和解析)
阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容和首字母提示,在短文空白处填入适当的单词,使短文内容通顺、合理。
Tuesday, 4th May
Hurray! I’ve just met my all-time hero-Wong Kam-Po.I’ve seen him many t 1 on television, but it was fantastic to meet him in person because c 2 is my favourite sport.I’d love to be a professional cyclist(自行车手)one day.
I arrived at Shangri-La Hotel on Sunday to meet my family for lunch, when I found out that Wong Kam-po was giving a talk there.I decided to l 3 to the talk instead.Wong talked about w 4 the gold medal at the 2006 Asian Games.He said he felt very p 5 of himself and his teammates.He explained how he and his team prepared themselves for races.
After the talk, I went up to him and introduced m 6 .I asked him f 7 some advice to improve my riding skills.I was a bit nervous s 8 I couldn’t express myself very well.Wong said that we needed to believe in ourselves and should never give u 9 .
It was a fantastic e 10 and I really enjoyed talking to my hero!
缺词填空
It was a cold morning.Mrs Smith went to work by car as u________.But she had a bad experience that day, because she saw a t________ scene(场面)on the way to her company.She was too f________ to say a word.While they were driving a________ the street, Mrs Smith saw a young man in a black jacket with long red hair h________ a young lady on the head.
“Help!Help!” the young lady cried.The young lady tried her b________ to put up a fight with the young man.However, the young man looked like a mad dog.He r________ the young lady of her bag and ran away quickly.The young lady fell down.Mrs Smith and the driver stopped the car and took the young lady to the n________ hospital.At the same time, they called the police o________ 110.As soon as they arrived at the hospital, the police reached there, too.They told the police what happened to the young lady and what the young man l________ like.At last, the young lady was saved.The robber was also arrested that afternoon.
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
阅读下面短文,然后按要求完成下列各题。
I'll tell you a story about a Chinese student.The incident happened when he went to study in England.His family name was Sun.It is spelt S-U-N; just(A)和……一样 the English word sun, the sun in the sky.
England is a country with mixed weather.Sometimes it is cloudy or misty.Often it will rain.Many people think England doesn't get enough sunshine.
When the Chinese student arrived at London Airport, a customs officer checked his passport.The customs officer(B)was interested to find the Chinese name Sun in his passport.He thought it was pronounced just like the English word sun, so he said to the Chinese student, I see your name is Sun.You are wanted here.What a surprise it was to Mr.Sun to hear that! Everybody knows that if you are wanted by the police, you must have broken the law.
Mr.Sun asked the customs officer,‘(C)Is there something wrong with my passport? Do I have to go back to China?’
‘Go back?’said the customs officer.‘(D)Now that you are here, we'll never let you leave.’
‘Why? What have I done?’asked the Chinese student in surprise.He thought he was going to be arrested.
It was only then that the customs officer began to smile.
He said,‘You don't know what you have done, Mr.Sun? You've brought sunshine to England.That's(E)________ we don't want you to leave.’
1.将画线部分(A)译成英语:______________
2.写出画线部分(B)的同义短语:__________
3.写出画线部分(C)的同义句:____________
4.将画线部分(D)译成汉语:______________
5.在(E)的空白处填入适当的词语:________
阅读理解
Basketball, one of the most popular sports in the world, 1 .Many people like to play it because they can play it indoors and outdoors.
2 ?It was James Naismith, a Canadian. 3 .At that time, he was a P.E.teacher at Springfield College, in the U.S.A.He invented an indoor game for his students so that they could play even in bad weather.
Do you know how to score in the game? 4 .You can throw the ball into the basket from any part of the court and you can throw it with one hand or both hands. 5 .
Now basketball is becoming more and more popular all over the world.
根据文章,选择正确的句子进行填空,其中有一项为多余项。
1.________
2.________
3.________
4.________
5.________
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com