题目列表(包括答案和解析)
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
阅读下面短文,然后根据短文内容回答问题。
Japanese students work very hard but many are unhappy.They feel heavy pressures(压力)from their parents to do well in school.Most students are always being told by their parents to study harder so that they can have a wonderful life.Though this may be good ideas for those very bright students, it can have terrible results for many students because they are not gifted(有天赋的)enough.
As it is reported, a number of students killed themselves.Others try to get the feelings of taking drugs(毒品).Some join the groups of trouble-makers and turn to crime(犯罪).Many of them have tried very hard at school but have failed in the exams and have their parents lose hopes.Such students felt that they are hated by everyone else they meet and they don't want to go to school any longer.They become dropouts(辍学学生).
It is surprising that most Japanese parents are worried about their children.They do not help them in any way.Many parents feel that they are not able to help their children and that it is the teachers' work to help their children.To make matters worse, a lot of parents send their children to those schools opening in the evenings and on weekends.They only help students to pass exams and never teach students any real sense(判断)of the world.It is a great surprise that almost three quarters of middle school students have been to such kind of schools.
Many Japanese schools usually have rules about everything from the students' hair to their clothes and the things in their school bags.Child psychologists(心理学家)now think that such strict rules are harmful to the feelings of the students.Almost 40% of the students said that no one had taught them how to get on with others, how to tell right from the wrong, how to show love for others, even for their parents.
1.Why are most students always being told by their parents to study harder?
_______________________________
2.Did many students failed in the exams?
_______________________________
3.Which school do parents send their children to?
_______________________________
4.How many students have been in such kind of schools?
_______________________________
5.Are strict rules harmful to the feelings of the students or helpful?
_______________________________
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
阅读理解
阅读下面短文,然后按要求做题.
take phrasal verbs
take after sb, phr. v [T not in progressive form]to look or behave like (an older relative): Mary really takes after her mother; she has the same eyes, nose and hair.
take off phr. v
1.[T](take sth, off) to remove (esp. clothes): Take your coat of f. opposite put on.
2.[I](of a plane, spacecraft, etc.) to rise into the air at the beginning of a flight.
3.[T](take sb. off) informal to copy the speech or manners of (someone), esp. for amusement; mimic: The actor made everyone laugh by taking off the members of the royal family.
4.[T](take sth, off) to have a holiday from work on (the stated day) or for (the stated period): I'm taking Thursday off because 1'm moving house./Take a few days off, Michael.
5.[I]to begin to become successful, popular, or well-known: It was at this point that her acting career really took off.
6.[I]informal to go away, esp. on a journey or to leave in a hurry: She just took off without saying goodbye to anyone.
take (sth.) over phr. v
[I; T]to gain control over and be responsible for (something): Who do you think will take over now that the governor has Left./I'm feeling too tired to drive any more; will you take over?
take to sb./sth. phr. v
[T]to feel a liking for, esp. at once: I took to Paul as soon as we met./I'm not sure if he'll take to the idea.
take sb./sth, up phr. v [T]
1.to begin to spend time doing; interest oneself in:John took up acting while he was at college. [+-ving]Alfred's just taken up playing the guitar.
2.(of things or events) to fill or use (space or time) esp. in a way that is unpleasant:The job took up most of Sunday./These boxes of yours are taking up too much space.
3.to continue:I'll take up the story where I finished yesterday.
注释:amusement n.娱乐活动 gain vt.获得
mimic adj.模拟的 responsible adj.有责任的
根据短文内容选择最佳
1.Which “take off” in the following sentences has a different meaning?
[ ]
A.I took a week off in October and I'm taking off Thanksgiving, too.
B.Everyone takes Christmas off.
C.She used to take off her teacher to make her friends laugh.
D.You need a break. Why not take a fortnight off from work?
2.Melissa ________ her father in being generous.
[ ]
3.“Today, we are to ________ Unit 11, Planting trees.” Our teacher said to us at the very beginning of the class.
[ ]
4.He will ________ my job while I ________ a week ________ for New York.
[ ]
A.take after, take…to
B.take up, take…after
C.take to, take…over
D.take over, take…off
5.I ________ her the moment I met her.
[ ]
阅读短文。然后从短文后面每题所给的四个选项中选择最佳的一项
Japanese students work very hard but many are unhappy. They feel heavy pressures(压力)from their parents to do well in schoot. Most students are always being told by their parents to study harder so that they can have a wonderful life. Though this may be good ideas for those very bright students, it can have terrible results for many students because they are not gifted(有天赋的)enough. As it is reported, a number of students killed themselves. Others try to get the feelings of taking drugs(毒品). Some join the groups of trouble-makers and turn to crime(犯罪). Many of them have tried very hard at school but have failed in the exams and have their parents lose hopes. Such students felt that they are hated by everyone else they meet and they don’t want to go to school any longer. They become dropouts. It is surprising that though most Japanese parents are worried about their children, they do not help them in any way. Many parents feel that they are not able to help their children and that it is the teachers’ work to help their children. To make matters worse, a lot of parents send their children to those schools opening in the evenings and on weekends—they only help students to pass exams and never teach students any real sense(判断)of the world. It is a great surprise that almost three-quarters of middle school students have been to such kind of schools. Many Japanese schools usually have rules(规章)about everything from the students’ hair to their clothes and the things in their school bags. Child psychologists(心理学家)now think that such strict rules are harmful(有伤害的)to the feelings of the students. Almost 40% of the students said that no one had taught them how to get on with others, how to tell right from wrong, how to show love for others, even for their parents.
1.Dropouts ________.
[ ]
A.make troubles in and out of schools
B.go about or stay home instead of being at school
C.try hard but always fail in the exams
D.lose hopes and drop some of their subjects
2.Which of the following is wrong?
[ ]
A.Few students feel like heavy pressures.
B.Heavy pressures may not be harmful to every child.
C.Nothing is more important than school rules in Japan.
D.Most parents only think about their children’s wonderful life.
3.What’s the best title(标题)of the passage?
[ ]
A.The Trouble in Japanese Schools
B.The Problems of Japanese Students
C.Education(教育)in Japan
D.The Pressures of Being a Student in Japan
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com