题目列表(包括答案和解析)
阅读下列短文,回答问题。(共5小题;每小题1分,计5分)
Li Yundi is a classical pianist and called “Prince of the Piano” in China. He is also well-known for being the youngest pianist who won the International Chopin Piano Competition in 2000, at the age of 18.
Although he comes from a family of non-musicians, Li took to music early. When he was three years old, his parents bought him an accordion (手风琴) because he was so attracted by an accordion player in a shopping mall that he refused to leave. Only one year later, he won the top prize at the Chongqing Children’s Accordion Competition. Li began studying the piano at the age of seven. Two years later, his teacher introduced him to Dan Zhaoyi, one of the most famous piano teachers in China. Dan taught Li for nine years. Li’s dream was to become a professional (职业的) pianist.
Li has got top awards (奖) at many competitions. In October 2000, Li took part in the 14th International Chopin Piano Competition in Warsaw. He set not only one record. He was the first participant (参与者) to get the first prize in 15 years. And he was the youngest winner and the first Chinese in the history of the competition.
1.Why did Li Yundi’s parents buy him an accordion?
2.When did Li Yundi win the top prize at the Chongqing Children’s Accordion Competition?
3.What was Li Yundi’s dream when he was young?
4.How many records did Li Yundi set in October 2000?
5.Are Li Yundi’s parents musicians?
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
--- When did Li Yundi begin to learn accordion?
--- ________.
[ ]
A.At the age of four
B.When he was a young man
C.At the age of 40
D.When was he four years old
缺词填空,根据上下文所给的首字母,补全空格内的词,使短文通顺。答案写在横线对应的位置上。
A new world champion
(冠军)has been born. After his 18th birthday, Ding Junhui b 1 Stephen Hendry, a seven-time world champion, and won first prize at last. This was the first time a C 2 has won a major snooker(斯诺克)champion.Ding was born in an o 3 family in the city of Yixing, Jiangsu. He
s 4 to play snooker at the age of eight. By the time he was 10, n 5 in the city could play better than him. Then his father wanted to let Ding make snooker his career
(职业). Two years l 6 , his family moved to Dongguan of Guangdong, a city n 7 Hong Kong, where snooker is more p 8 To help him, the family sold e 9 , even their small house. Luckily, Ding has been successful and the p 10 of the Chinese people now. Ding has created(创造)history.|
1. b |
2. C |
3. o |
4. s |
5. n |
|
6. l |
7. n |
8. p |
9. e |
10. p |
根据句意及首字母提示,补全下列单词。
Beijing is in the n part of China.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com