题目列表(包括答案和解析)
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
本文介绍了两种不同对待儿童应用计算机的观点,前者认为弊多,后者认为利多.究竟哪种观点对,请阅读下文.
We are already familiar with computers-computers work for us at home, in offices and in factories. But it is also true that children today are using computers at school before they can write. What does this mean for the future? Are these children lucky or not?
Many people who do not know about computers think of them as machines that children play with. They worry that children do not learn from experience but just from pressing a button and that this is not good for them. They think children are growing up not knowing about the real world.
But people who understand more about computers see that computers can be very good for children. A computer can help them to learn about the real world more quickly, to learn what they want to learn and to think for themselves. And for the future, don't we need people who can think clearly, who know how to get information quickly and use it well?
(experience经验information信息)
1.This passage gives two different opinions(观点) about children using computers and the writer seems to agree with ________.
[ ]
2.People who hold the first opinion think computers ________.
[ ]
A.can do a lot of things for us
B.are a kind of toys for children
C.can help children learn to read and write
D.can help children learn about the real world
3.“Be familiar with” in this passage means ________.
[ ]
从下面方框中选择适当的选项填入文中,使短文通顺、完整。选项中有两项是多余选项。
| A. in B. has C. large D. do E. even F. like G. faster H. thousands of I. tired J. reasons K. three L. doing |
Since 1946, one of the most important inventions has been the computer. It 1 changed our lives greatly.
The first computer was built 2 1946. It was as 3 as a room and very difficult and slow to use. But since the invention of silicon "chip"(硅片), computers have become smaller, easier and 4 to operate. Some computers are as small as TV sets. Some can 5 be made smaller than a book. And computers are getting smaller and smaller all the time. Who knows what the computers of tomorrow will be 6 ?
There are several 7 why the computer is useful to us. First, a lot of information can be put into computers. Second, the computer works very quickly— 8 times faster than a man—and it will not be 9 . Third, modern computers can be built into other kinds of machines, like radios, cars and planes. So today people can spend less time 10 more work with a computer.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com