题目列表(包括答案和解析)
阅读下列短文,然后根据短文内容回答问题。
People all over the world cat rice.Millions of people in Asia, Africa and South American eat it every day of their lives.Some people eat almost nothing but rice.
Rice is a kind of grass.There are more than 7,000 kinds of rice.Farmers grow rice in many countries, even in the southern pare of the United States think that is started to grow in two places.They think that one kind of rice grew in southern Asia thousands of years ago.Someone in China wrote about it almost 5,000 years ago.Another kind probably grew in West Africa.Other scientists think that rice came form India, and Indian travelers took it to other parts of the world.
These are two main ways to grow rice.Most rice grow in wet soil.People in many countries do all of the work of growing rice by hand.This is the same way farmers worked hundreds of years ago.In some countries, people now use machines on their rice farms.
People use every part of the rice plant.They make animal feed and rice oil from it.They also make baskets, brooms and roofs for their houses.They burn dry rice plants in fires for cooking.
1.How many kinds of rice are there?
2.Where do scientists think rice came from?
3.How did farmers grow rice hundreds of years ago?
4.Which part of the rice plant can be used?
5.What do you think is the best way to grow rice? Why?
选出错误一项:
[ ]
|
Rice |
is also |
grew |
in their |
hometown. (改错) |
|
A |
B |
C |
D |
1.He taught in this school last year.(把last year改为 since last year)
He _________ _________ in this school _________ last year.
2.They didn’t clean the classroom yesterday.(改为被动语态)
The classroom _________ _________ yesterday.
3.We have already returned the books.(改为否定句)
We _________ __________ the books ___________.
4.Rice is grown in China.(划线部分提问)
_________ is rice ___________?
【小题1】He taught in this school last year.(把last year改为 since last year)
He _________ _________ in this school _________ last year.
【小题2】They didn’t clean the classroom yesterday.(改为被动语态)
The classroom _________ _________ yesterday.
【小题3】We have already returned the books.(改为否定句)
We _________ __________ the books ___________.
【小题4】Rice is grown in China.(划线部分提问)
_________ is rice ___________?
2004 is the International Year of Rice! This was decided by the UN in 2002.
That was the first time the UN had made a special year to celebrate(庆祝)just one
crop.What was the UN,s purpose(目的)for its decision? The UN wants us to re—
member“Rice is life”.
Rice was first grown 1 5,000 years ago in East and South Asia.Rice is more than three times as old as China.Today,almost half of the world’s population eats this very old crop.
Rice is the most important food in Asia.83 90% of the world's rice is grown in Asia.People in Africa now eat more rice than before.
84 Nearly 1 billion(十亿)people around the world have jobs because of rice.
But still,about 840 million people,including more than 200 million children,don’t have enough food.So,growing more rice would really help the world’s hungry and poor people.
A.根据短文内容简要回答问题。
1.What decision was made by the UN in 2002?
___________________________________________________________________
2.Why should we grow more rice in the world?
____________________________________________________________________
B.将短文中画线的两个句子译成汉语
3.________________________________________________________________
4._________________________________________________________________
C.请给短文拟一个合适的标题。
5.________________________________________________________________
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com