题目列表(包括答案和解析)
阅读下列短文,根据其内容完成后面各项任务。
“ Green ” is more than just a colour. It means that you should live to protect the environment . —the water, the land and the air. You can be a green kid by following these steps.
Reduce( 减少)it.
When you use less of something, you do a good thing for the Earth . For example, a shorter shower means you use less water. ①Turn off the water when you are brushing your teeth .
Reuse it .
Many times, even if you don' t need something, someone else might just need it. For example, if your younger sister does' t play with her bear toy, you can give ② it to your neighbour. Try to change books, toys, even clothes with friends .
Enjoy it .
It 's true that pollution is a great problem now, ③ ____________ the Earth is still a beautiful and interesting place to explore (探索). Go for a hike (远足), visit nature centres, and gardens, climb mountains and take a boat in the rivers …. Outdoor activities are good for you. You can also plant trees, collect reusable (可重复使用的)things …. Being a green kid is so easy.
(2013年聊城市中考试题)
根据短文内容,完成下列各题。
1.回答问题:How many steps ( to be a green kid ) are mentioned in the passage ?
_____________________________________________________________________
2. 将文中划线①的句子译成汉语
_____________________________________________________________________
3.文中划线 ②的 “it”指代的是什么?
_______________________________________________________________________.
4. 在文中划线部分③的 空白处填上一个恰当的连词使句子通顺完整,符合逻辑。_____________________________________________________________________
5.从短文中找出可以替换下面所给句子的一句话。)
It is so easy to be a great kid .
___________________________________________________________________。
(2005年河北省)
This is a big class, and ________ of the students are girls.
[ ]
| A.children | B.animals | C.minea | D.bananas |
| A.patient | B.clever | C.brave | D.serious |
| A.Two hours | B.One day | C.Four weeks | D.Nine month |
| A.Each day about 200 people were killed or hurt by minea |
| B.The APOPO started to train the rats is January 2004. |
| C.The trainers gave the rats food after they smelt out a mine . |
| D.The rats and the deminres saved thousands of livers. |
![]()
There are about 80.000.000 mines under the ground in more than 60 countries. It is difficult and dangerous to clear these mines.About 50 people including many children were killed or hurt each day.In 2003,APOPO,a Duch research company that trains the animals,came up with the idea of using rats to search for the mines.
The animal trainers found that a kind of rats from Africa were clever and had a sharp sense of smell.The rats were about 75 cm long and weighted about 1.35 kg.light enough to run across a minefield without setting off the mines.
In January 2004,the APOPO startec this preject.First ,the trainers let the 4-week-old baby rats get familier with humans. A few weeks later,the rats were no longer afraid of people and the things around them.Then they were trained to connect a click sound with food.After the rats had learned that ,the trainers then taught them to tell the different between the smell of mines and other smells.When the rats could do it,the click was sounded and they were given a bit of bananas.The method was called clicker training.“The training isn’t easy.”said the trainer Adulish Mebomvu.“You have to be patient.Sometimes I get angry,but then again.I tell myself these are animals.”
After nine months’ training,the rats were taken to 4 minefield. They ran across the minefield ,stopped, sat and searched the ground to tell the deminers that they smelt out a mine. Then the mine was cleared.It had taken two deminers a day to clear a 200 m2 minefield. But with the help of two rats they could finish it in two hours.
The rats and the deminers saved thousands of lives.“The rats did this job much better than we expected.So far they have helpde to make almost 2.000.000 m2 of land safe.They are heroes.”said Bart Woetjcds.the head of the APOPO.
【小题1】The APOPO trained the rats to search for__.
| A.children | B.animals | C.minea | D.bananas |
| A.patient | B.clever | C.brave | D.serious |
| A.Two hours | B.One day | C.Four weeks | D.Nine month |
| A.Each day about 200 people were killed or hurt by minea |
| B.The APOPO started to train the rats is January 2004. |
| C.The trainers gave the rats food after they smelt out a mine . |
| D.The rats and the deminres saved thousands of livers. |
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com