题目列表(包括答案和解析)
阅读下面短文,根据短文内容,从短文后面每题所给的四个选项中选出能回答所提问题,或完成所给句子的一项最佳答案。
Once upon a time a king had a son. The King, Uther Pendragon called his son Arthur. One day, Merlin, an old magician(术士)came to his friend the king. Nobody knew who Merlin was, or where he came from, but he had magical(魔法)powers(本领). On that day Merlin brought bad news. “Soon you will die, my king, and all the knights (骑士) in the land will want power(政权) ---- they will want to become the new king! They will try to kill your son. He must come and live with me, and when he is older he will return and be king. ”
Everything happened just as Merlin had said. The king died and there were years of war between the knights. Many people died.
One day Merlin called the knights for a meeting. They were tired of (厌倦) all the wars and were all there. Merlin said,“We need a strong king, stronger than all the kings before him! ”The knights agreed. “But how can we decide who will be the new king?”one of the knights asked.
Merlin looked at them and pointed(指)to a stone(石头)behind him. In this stone there was a large sword (剑). He spoke, “The man who can take this sword from the stone will be the new king!”
After that, people from all over the country came and tried to take the sword from the stone ---- all of them were the biggest ,strongest men in the country. But no one could do it. Then one day, Merlin brought a young man to the sword in the stone. This man took the sword ,and it came out of the stone easily.
Merlin said, “He is your new king !”But some of the knights didn't like this and didn't accept (承认) Arthur as king. There were more battles, but soon all the knights accepted Arthur as their king, except one ---- the Black Knight.
1.Who was Merlin? He was ________.
[ ]
A.a king
B.a knight
C.Arthur's uncle
D.Uther Pendragon's friend
2.What happened when the king died?
[ ]
A.The knights killed the king's son.
B.There were battles.
C.Merlin got the power of the country.
D.There was a new king.
3.Which of the following is true?
[ ]
A.Merlin helped Arthur to become the new king.
B.There were years of war between the king and his knights.
C.When the king died, his son came back and became the new king.
D.Merlin was given the power to decide who would be the new king.
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
完形填空
阅读下面一篇短文,理解大意,然后从各小题的四个选项中选出一个最佳答案,使短文连贯完整。
Once upon a time, some children were playing at seaside when they found a turtle(海龟). They began to beat the turtle. Just at that time, a young man came and said to them, “Stop!” The children ran 1 quickly. The turtle was very thankful and said, “Thanks for your kindness. I really would like 2 you to a wonderful palace now.”
The young man rode on the back of the turtle and was taken to the secret palace in the sea. When he 3 the palace, he was very surprised and said to the turtle, “What a nice palace!” To thank him, the king of the turtles gave him 4 . He had never seen such a dinner before. He received a warm welcome there and was very 5 everything.
After dinner, the king of the turtles said, “I am going to give you two boxes, 6 you can open only one.” “You mustn't open both. Don't forget it!” the turtle warned him. “All right. I will open only one,” the young man promised(许诺). At this time, a large wave sent him out of the sea.
After he 7 , he opened the bigger one of the two boxes. 8 the box was full of gold. “My God!” he cried, “I'm 9 now.” Then he thought, “Things in the other box must be expensive, too.” He could not wait any longer. He broke his promise and opened the other box. As soon as he opened it, he became an old man. His hair turned white. His face 10 an old man over eighty years old. It all happened in a moment. He was sorry for what he did, but it was too late.
1.
[ ]
2.
[ ]
3.
[ ]
4.
[ ]
5.
[ ]
6.
[ ]
7.
[ ]
8.
[ ]
9.
[ ]
10.
[ ]
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com