题目列表(包括答案和解析)
阅读短文,然后按要求完成各题。
A bit of rain and wind in summer can be nice.But bad storms are a bit different.
Typhoons(台风)are(A)________ of the worst forms of storms.Ever year, about 80 typhoons hit different places around the world.The strongest ones are usually around the Pacific Ocean(太平洋)and the South China Sea.Most happen in July, August and September.
Why? When lots of sea water gets hot in the summer sun, it goes into the air.This makes the air hotter, too.When the air gets warm enough, it starts to move higher up into the sky.Then, cooler air around it rushes in to fill the space that is left.Once the air gets warmer, it starts to move quickly, making wind.The wind goes in circles, and it keeps moving higher in the sky.(B)The warmer the air gets, the quicker the wind moves.And when the wind moves faster than 30 meters a second, a typhoon begins.
(C)台风有两部分.One is called the“eye”.This is in the middle of a typhoon and is calm.The eye of a typhoon can be about 40 kilometers wind.In the eye, the wind does not move so fast,(D)and there are not many clouds in the eye.The other part of a typhoon is the wall of clouds around the eye.This is where the strongest winds and hardest rains are.
Typhoons are very dangerous.They blow away houses and cars.And they can also kill people! Typhoons' hard rains are bad for farmers' fields.What to do when a typhoon hits:
Cover all windows and stay away from them.If you're told to go to a safer place, do so right away.
Try to bring all of your things inside.Strong winds could even blow away your bike!
Listen to the radio or TV for important information.
Cut away parts of trees that can be broken off by wind to stop them from doing more damage.
1.在(A)的空白处填入一个适当的词语:________
2.将画线部分(B)译成汉语:__________________
3.将画线部分(C)译成英语:__________________
4.将画线部分(D)改写为:and there are ________ clouds in the eye.
5.请在文中找出描写台风侵袭的三个词语:________ ________ ________
完形填空
通读下面两篇短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中,选择最佳答案。
Miss Zhao is one of the most popular teachers in the school. Yesterday she came into the 1 with a big smile on her face. She said to her 2 that she was 3 to see they did well in the sports meeting. But 4 was not pleased to see the classroom last Saturday not as 5 as usual. She hoped they would clean the classroom every day .
Wei Hua was on 6 yesterday. She said everyone was at 7 except Lin Tao. Then she told Miss Zhao about their 8 to the Great Wall last Sunday. Luckily the weather was 9 . The played games and had a picnic there. After Wei Hua 10 her talk, Miss Zhao began her lesson.
|
1. |
|
|
2. |
|
|
3. |
|
|
4. |
|
|
5. |
|
|
6. |
|
|
7. |
|
|
8. |
|
|
9. |
|
|
10. |
|
阅读短文,根据短文内容,从短文后的六个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(共8分,每小题2分)
As you grow rapidly through your teenage years, you will experience a lot of changes. The changes may seem difficult. 1 Don’t panic! You will deal successfully with them! You are a young adult now!
With more responsibility, you will find more freedom to make your own choices. This is a time to be well informed about making choices. In this way you can make healthy balanced decisions. 2 You may already know your career path or you may have no idea at all what you want to do. Both situations are fine! Work hard and the right opportunity will present itself to you.
Young adulthood means greater freedom and more choices. 3 But try not to shut your family out of your life. You should learn to think of others even though you are old enough to look after yourself.
It is also perfectly natural at this time for you to spend more time with your friends than your family. Choose your friends wisely. A true friend will stand by you no matter what happens.
This period is a part of the life cycle. There are some people who will be with you throughout life’s journey. There will be some people with whom you part and go separate ways. Leaving school can be hard. The reality is that you may not even see all of your classmates again.
You are a young adult. It is your life. No one can live it for you. 4 So making the right choices will be important to you. Life is for living. Enjoy your life wisely.
A. They will help shape the future.
B. They may seem to happen quickly.
C. You will probably want to be independent.
D. You may appreciate what you have in your own life.
E. The choices that you make from now on will be your choices.
F. Your family has been with you since you came into this world.
| A.两灯都能正常发光 |
| B.灯L2要被烧坏 |
| C.两灯都比正常发光时暗 |
| D.灯L1比灯L2亮 |
根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。
(Mary Hand—M;Chen Hui—C)
M: Help yourself to some chocolates. Chen Li brought them from Shanghai.
C: 1. I can’t eat anything sweet. It’s my teeth.
M: I’m sorry to hear that. 2.
C: I did. He told me that I have to have one tooth out and two filled. But I can’t find time for it.
M: 3.
C: But I’m busy now. I think I’ll go next week.
M: I’m afraid you’d better go right now. The sooner you do something about it, the better.
C: 4. Can you please tell our head that I’ll be back by lunchtime?
M: 5.
C: Thank you very much. See you this afternoon.
M: See you.
A. If I were you, I’d take care of them right away.
B. You’d better not worry about yourself.
C. I agree with you.
D. Thanks.
E. With pleasure.
F. Here you are.
G. Did you see a dentist?
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com