题目列表(包括答案和解析)
听力部分
长对话理解(本题共10分,每小题1分)
听下面四段长对话,每段对话后有2-3个小题。从各小题所给的选项中选出一个最佳选项。听每段对话前,你有时间阅读各小题,每小题5秒钟。听完后,每小题有5秒钟的作答时间。每段对话听两遍。
听第一段对话,回答第1-2小题。
1.Where is the woman going?
A.To the City Park.
B.To the Children’s Park.
C.To the Zhongshan Park.
2.Which bus can take the woman there?
A.Bus No.
2.B.Bus No.
12.C.Bus No.5.
听第二段对话,回答第3-4小题。
3.When is Kangkang’s birthday party going to be held?
A.On Saturday.
B.On Friday.
C.On Sunday.
4.Why is the boy not going to the party at first?
A.Because he has no time.
B.Because he doesn’t want to make new friends.
C.Because he doesn’t think he knows anyone there.
听第三段对话,回答第5-7小题。
5.Where did the woman lose her handbag ?
A.Outside the supermarket.
B.Inside the supermarket.
C.On the way to the supermarket.
6.What does her handbag look like?
A.![]()
B.![]()
C.![]()
7.What’s in her handbag?
A.A pair of shoes.
B.Some keys.
C.A telephone.
听第四段对话,回答第8-10小题。
8.What is the relationship(关系)between the two speakers?
A.Classmates in primary school.
B.Teacher and student.
C.Brother and sister.
9.What does Lili like doing now?
A.Swimming a lot.
B.Talking to people.
C.Learning English.
10.What does Daming go to London for?
A.He wants to help his sister.
B.He wants to find a job.
C.He wants to study further.
二、听选信息(本题共5分,每小题1分)
听下面一段短文,短文后有5个小题。从各小题所给的选项中选出一个正确的选项。听短文前你有25秒钟时间阅读各小题。听完后,你有25秒钟的作答时间。短文听两遍。
11.Where did the film team shoot(拍摄)a movie?
A.In the desert.
B.In the forest.
C.In the mountain.
12.What did the old Indian say to the director first?
A.There’s a storm the next day.
B.There’s a sandstorm the next day.
C.There’s rain the next day.
13.When did the old Indian say there was a storm?
A.Two days later.
B.A week later.
C.Two weeks later.
14.What did the director ask the old Indian to do?
A.To play a role in the movie.
B.To report the weather.
C.To be his secretary.
15.Why didn’t the old Indian help them any longer?
A.He didn’t want to do it any more.
B.He didn’t like the director.
C.His radio didn’t work.
三、短文理解(本题共5分,每小题1分)
听下面一篇短文,短文后有5个小题。从各小题所给的选项中选出一个最佳选项。听短文前,你有25秒钟时间阅读各小题。听完后,你有25秒钟的作答时间。短文听两遍。
16.What did the city government call her people to do?
A.To build the city into a big city.
B.To make the city look more beautiful.
C.To build more street parks.
17.What did the whole class do on Sunday?
A.Cleaned the street park.
B.Played in the street park.
C.Planted trees in the street park.
18.How many students were there in one group?
A.4 students.
B.40 students.
C.10 students.
19.What did the first group do in the park?
A.Cleaned the park benches(长凳).
B.Pulled up wild grass.
C.Picked up the rubbish.
20.How did the students feel after they finished the work?
A.They felt tired and unhappy.
B.They felt tired but happy.
C.They didn’t feel tired at all.
配对阅读。左栏是作者在生活中遇到麻烦的五种情况,右栏是七条建议,请为每种情况选择匹配的建议,并将答案写在题前的括号内。
| ( )66.My best friend in my class is very sad because her mother is badly ill.I want to help her, but I don’t know what to do. ( )67.I always think about many things before going to bed, I can’t fall asleep. I feel very sleepy and tired during the daytime. ( )68.I like one of the boys in my class.I think I have fallen in love with him.I’m afraid that my parents and teachers know my secret. ( )69.I want to decorate my room and make it more beautiful and comfortable, but I don’t want to spend too much money on it. ( )70.I bought a pair of sports shoes which cost me 1,000 yuan.My grandfather knew this and he was very angry with me, because I spent too much money on the shoes. | A.Don’t fight with him any more.You need to calm down and solve the problem with the teachers’ help. B.First of all, you have to know that you aren’t old enough to know what real love is.Try to be an ordinary friend with him.You should pay more attention to your school work. C.Old man had a hard time in the past, so they don’t waste anything in daily life.You should understand your grandfather first.Then you may say sorry to him and don’t waste money any more. D.If you can’t sleep at night, you’d better relax before going to bed.You may listen to some soft music or read something for fun.Don’t drink tea before you go to bed. E.You can buy some cheap but beautiful cloth to cover the wall or old furniture.Put up photos you like instead of those expensive ones.Finally, keep your room clean and tidy all the time. F.You could help her look after her mother and tell her the trouble is nothing, because all of her classmates will give her a hand as long as she needs. G.You’d better find a chance to talk with them and tell them what you think.I believe they will understand you. |
B)根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词。
Be a potato, but be the best
A young college student thought that he chose the wrong major (专业) at a common college, so he drank every day and didn’t study at all. He b 1 more and more discouraged.
But he was never a 2 from Professor Yang’s biology (生物) class. He liked the course. Besides, Yang’s class was so i 3 that he always listened carefully, never caring about w 4 the other students were paying attention or not in class.
Once he put a note in the homework he handed in, saying: “Professor, it is said that today’s college students are c 5 than potatoes. Do you agree?”
That day Professor Yang sent for him after class. When he came, he f 6 the professor at a table with food on it. They drank happily over their meal.
When they became half drunk, the professor took out a small potato that was sprouting (发芽的). “Do you know how much this c 7 ?” he asked the young man. “It’s soft but poisonous. N 8 will take it even if it’s free. ” He then threw the potato away.
The professor then showed him another potato. It was half the s 9 of a football and perfectly round. “This potato is organic (有机的). It is not only large and fresh but also free of pollution. People are in need of such k 10 of potatoes and they’re quite expensive.”
The young man was impressed by what he’d heard. “Be such a potato,” said the professor.
根据语篇情景,用恰当的短语或句子填空,使之意思完整。
Class Nine 1.________________________ on the school trip. They went to Blue Water Aquarium for the day. First they visited the Visitors’ Center and watched a movie about sharks. Then they watched a dolphin show. After that, they went to the Outdoor Pool and saw a big octopus. After lunch, they went to the Gift Shop and 2.____________________________. Finally, tired but happy, they took the bus back to school. At the end of the day, the science teacher 3. __________________ because the class monitor cleaned the bus after the trip.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com