题目列表(包括答案和解析)
阅读下列短文,完成短文后面的表格内容。(各小题不超过5个词)
George Stephenson was born in 1781 in a poor family. He had to start work when he was only eight. When George was fourteen, he became his father’s helper. He spent a lot of time learning about engines. On holidays, he often took engines into pieces and studied each piece carefully. Soon he became a very good worker though he could not read or write.
He began to learn the English letters when he was seventeen years old. Every day after he did twelve hours of hard work, he walked a long way to have lessons from a young teacher.
On his eighteenth birthday, he wrote his own name for the first time in his life. George invented many things in his life. The train was the greatest one among them. Today when we watch or take trains from one place to another, we will think of this great man ------George Stephenson.
|
Great Inventor: 1. |
|
|
In 2. |
He started work. |
|
In1795 |
He spent much time 3. . |
|
In 1798 |
He began to learn the English letters. |
|
In 1799 |
He could 4.for the first time. |
|
In his life |
He invented many things, including 5. . |
| Great Inventor: 【小题1】 | |
| In 【小题2】 | He started work. |
| In1795 | He spent much time 【小题3】 . |
| In 1798 | He began to learn the English letters. |
| In 1799 | He could 【小题4】for the first time. |
| In his life | He invented many things, including 【小题5】 . |
| 阅读理解。 | |||||||||||
| George Stephenson was born in 1781 in a poor family. He had to start work when he was only eight. When George was fourteen, he became his father's helper. He spent a lot of time learning about engines. On holidays, he often took engines into pieces and studied each piece carefully. Soon he became a very good worker though he could not read or write. He began to learn the English letters when he was seventeen years old. Every day after he did twelve hours of hard work, he walked a long way to have lessons from a young teacher. On his eighteenth birthday, he wrote his own name for the first time in his life. George invented many things in his life. The train was the greatest one among them. Today when we watch or take trains from one place to another, we will think of this great man ------George Stephenson. | |||||||||||
|
阅读短文,根据短文内容完成表格,每空一词。(本题共5分,每空1分)
George Stephenson was born in 1781 in a poor family. He had to start work when he was only eight. When George was fourteen, he became his father’s helper. He spent a lot of time learning about engines. On holidays, he often took engines into pieces and studied each piece carefully. Soon he became a very good worker though he could not read or write.
He began to learn the English letters when he was seventeen years old. Every day after he did twelve hours of hard work, he walked a long way to have lessons from a young teacher.
On his eighteenth birthday, he wrote his own name for the first time in his life. George invented many things in his life. The train was the greatest one among them. Today when we watch or take trains from one place to another, we will think of this great man-------George Stephenson.
| An 86 : George Stephenson | |
| In 87 | He started work. |
| In 1795 | He spent much time 88 about engines. |
| In 1798 | He began to learn the English letters. |
| In 1799 | He could write his own name for the 89 time. |
| In his life | He invented many things, 90 the train. |
Reading comprehension(阅读理解)
The summer vacation is over. It's true that time always flies fast. During the vacation, the weather was hot and I could not do much work, but I lived happily.
Because the afternoon was hot, I did my work in the morning. I used to get up at 6:30. and take a walk in the garden for half an hour. After breakfast, I began reading English and Chinese and did some exercises in math. Those took me three hours or more. I worked quite hard and made good progress.
I spent the afternoon outside. I went to swim and it was fun. I would not go home until it was about five or six o'clock. Sometimes a friend of mine would come to see me and we would spend some hours listening to music.
In this way I spent my vacation happily. And I not only studied well but also became a good swimmer. Now I am in good health and high spirits(精神).
Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案)
1.The word “vacation” in this passage probably means ________.
[ ]
2.What does the passage mainly tell us?
[ ]
A.How the writer spent his summer vacation.
B.What the weather was like in that summer.
C.When the writer got up in the morning.
D.Where the writer took a walk.
3.How many hours did the writer work every day?
[ ]
4.The writer spent most of the afternoon ________.
[ ]
5.The writer had a very good summer holiday because he ________.
[ ]
A.worked very hard and made good progress
B.learned to swim and did his work well
C.got up early and went home late
D.liked swimming better than studying
6.Which of the following is NOT true?
[ ]
A.The writer made progress in his lessons.
B.The writer took a walk for half an hour before breakfast.
C.The writer began studying as soon as he got up.
D.The writer was fond of music.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com