题目列表(包括答案和解析)
阅读下面的短文并根据短文内容,从短文后面每题所给的选项中选择最佳答案。
Jane Scott is fourteen and the year before last she began to study in a middle school. She likes dancing and singing and spends a lot of time on them. But she hates (不喜欢) maths and does not work hard at it. She thinks it difficult to learn. She falls behind her classmates and once failed the maths exam. She decides to drop(放弃) it. Her father is angry with her when he knows about it.
It was Sunday, Mr Scott gave a call to his sister who teaches maths in another school. He hoped she would come and tell his daughter how to learn maths. The woman came quickly and said, “You're a clever girl, Jane. I'm sure you'll soon do well in maths if you work hard at it.”
“I'm afraid I can't, Aunt,” said Jane. “Girls can't be good at maths.”
“I don't think so.” said the woman. “I was good at it when I was a girl. You must do more exercises and practise a maths problem again and again until you master (掌握) it. Remember:Practice makes perfect(熟能生巧). Well, it's a maths problem. Think about it and practice it again and again and you'll work it out.”“OK,” said the girl, “Let me try.”
About an hour later Jane took the exercise book to her aunt and said, “I've done the problem ten times.”
“Well done!” Her aunt said happily. “What result did you get?”
“Ten answers.”
1.Jane is not good at ________.
[ ]
A.dancing B.singing C.maths
2.Jane falls behind her classmates in maths because ________.
[ ]
A.she doesn't work hard at it
B.she isn't clever
C.she spends much time on other lessons
3.Mr Scott hoped his sister would help his daughter because ________.
[ ]
A.she is a maths teacher
B.Jane likes her
C.Jane is afraid of her
4.The woman told the girl ________.
[ ]
A.it was easy to learn maths
B.to work hard at maths
C.maths was important
5.Which of the following is NOT true?
[ ]
A.Jane decides to drop maths.
B.Jane began to study in a middle school when she was twelve.
C.Jane didn't work out the maths problem at all.
-Let's go to the community if it ________ tomorrow.
-But nobody knows if it ________ tomorrow.
A.won't rain; rains
B.doesn't rain; rains
C.doesn't rain; will rain
D.won't rain; will rain
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Read the passage and fill in the blanks with the proper words.
Miss White was a teacher at a school for boys and girls. She taught them chemistry and physics from the l ________ to the highest classes in the school. Sometimes the new classes learned quickly, but sometimes they were very slow and then Miss White had to r ________ things many times.
Once, the first class had been studying chemistry for several weeks when Miss White s ________ asked,
“What is water? Who knows? Hands up?”There was silence for a few s ________, and Miss White felt sad, but then one boy r ________ his hand.
“Yes, Danny!”said Miss White happily. He was not one of the b ________ boys in the class, so she was glad that he could answer.
“Water is liquid which has no colour until you wash your hands in it. Then it turns black.”The boy answered.
阅读理解
Mrs White is twenty-six years old now. She worked in a shop until she had a baby two years ago. She and her husband love their son, Jim, very much. He told her to leave the shop and stay at home. She takes good care of the little boy. Her husband is pleased. Now the boy is strong. He can walk and speak. Mr White always plays with him when he was free.
It was Monday yesterday. The weather was cold and Mrs White forgot to put on her sweater when she went to do some cooking for Jim. She didn't fell very well after lunch and had to go to a hospital. A doctor looked her over and said she had a cold and gave her some medicine. When she got home, she went to pour (倒) some water for herself. But she found the little boy swallowed a pill (吞下一片药) . She was very afraid and didn't know what to do. She thought for a few minutes and called her mother and told her about it on the telephone.
“Does your husband know about it?” asked the old woman.
“No, he is at work now,” answered Mrs White, “I'm sure he'll be angry with me if he knows about it!”
“You're right, my dear! Now take your son's clothes off!”
根据短文内容判断正误,正确的写T,错误的写F。
1.Mrs White had a baby when she was twenty-two.
2.Mr White told his wife to leave the shop because she had to take care of herself.
3.Mrs White was too fat, so she went to see the doctor.
4.Mrs White was afraid her husband would be angry with her.
5.The old woman told her daughter to take Jim's clothes off.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com