题目列表(包括答案和解析)
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
短文填空 先读下面的短文,掌握其大意,然后根据短文内容和所给首字母,在空格内填入一个适当的词,使短文意思完整。所填单词在题后横线上必须完整写出。
(本大题5分,每格0.5分)
True friends are hard to find. Often you thought you could believe in someone, b 1 later he or she may let you down.
A true friend is someone who will always be there for you. T 2 good times or bad times, they will stand by your side. They will not l 3 you alone when things get difficult. They will a 4 you without trying to change you. A friend will b 5 new and exciting things into your life and make it richer.
True friends will keep your worst secrets as you will keep t 6 . They will be honest and you can always believe in them. If you talk to someone who you believe in, you don’t have to worry about what you may say. We can enjoy this freedom only with friends.
Friendship is a two-way street. To find a true friend and keep the friendship between you, you must do the same thing as w 7 . Be there for your friends when they are in need and share the good times with them .O 8 them the same things they give to you. Friendship will break quickly if only one person is giving and p 9 effort(努力) into it.
You will find there is nothing more v 10 than having a true friend by your side to share life with, just as someone says, “There is nothing on this earth more to be prized(珍惜) than true friendship.”
阅读表达,读下面的短文,按要求完成各题。
In July 2001,Zhang Jian,a middle-aged swimmer landed in Calais,France after swimming for twelve hours.He became the first Chinese ever to cross the English Channel.The 33.8-kilometre channel has attracted many swimmers because it is one of the(A)_________ to cross.
Zhang Jian set off at 1:30 pm.(Beijing time)on July 29,2001.After putting some oil on his skin to help keep warm,he(B)stepped into the sea from Shakespeare Beach,Dover.Most of the time,(C)Zhang swam freestyle to save energy.But he had to change his style along the way because the ocean currents changed every six hours and the water was so cold.During the crossing,he ate some food and had some drinks.About three hours before he landed in Calais,a British guide jumped into the sea and(D)和他一起游泳.At 1:25 am.on July 30,2001,Zhang walked onto the beach at last.
(E)A lot of people were waiting for him on the beach.Among them were his family and friends.They were very proud of him.A foreign reporter spoke highly of him.“He has shown us what is courage and what is strength.”
1.在A空白处填入适当的词语:__________________.
2.分别写出划线部分B和E的同义词或近义词:
B _________;E _________.
3.将C句改为复合句:
Zhang swam freestyle _________ _________ he could save energy.
4.将D部分译成英语:
_________________________________________________
5.在文中找出最能体现主题的句子:
__________________________________________________
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com