题目列表(包括答案和解析)
本篇大意是:木匠约翰给主人公的妻子做了一个小饭桌,结账时的账单上把成本费17.00、油漆料钱1.50、工价8.00和日期10一起相加,多计价10元,结果被主人发现了,但他并没有直接批评多要钱的木匠,只是诙谐地说:“月底30日做比月初10日做,还要贵些,是不是?”而且只付了木匠应得到的26.50元钱.很明显,本篇比上篇更难些,因上篇中主人公怀特和厂家双方处理的问题是直接的,直言不讳,而本篇中的主人公却是明人做暗事,肚内藏机关,木匠虽然诡谲,主人却更机灵,一眼看穿了木匠的把戏,但他处理问题颇有技巧,既解决问题,不多花钱,又不搞得很僵,双方不快,体现了现代生意场中的交往策略和洽谈风格.我国正在建设社会主义市场经济,这是法制化、规范化的市场经济,反对不正当的竞争.此文有一定的现实意义,文中的内容联系着当代的社会生活,通过英语试卷,同样可以检验学生:的审视能力.
Our village carpenter(木匠), John Hill, came one day and made a dining table for my wife. He made it just the right size to fill the space between the two windows. When I got home that evening, John was drinking a cup of tea and writing out his bill(账单) for the job.
My wife said to me, quietly, “That's his ninth cup of tea today.” But she said, in a loud voice, “It's a beautiful table, dear, isn't it?”
“I'll decide about that when I see the bill,” I said.
John laughed and gave me his bill for the work. I read:
When I was looking at the bill, John said, “It's been a fine day, hasn't it? Quite sunny.”
“Yes,” I said. “I'm glad it's only the 10th of November.”
“Me, too,” said John. “You wait-it'll be a lot colder by the end of the month.”
“Yes. Colder-and more expensive! Dining tables will be £20 more expensive on November 30th, won't they, John?”
John looked hard at me for half a minute. Was there a little smile in his two blue eyes? I gave his bill back to him.
“If it isn't too much trouble, John,” I said, “please add it up again. You can forget the date.”
I paid him £26.50 and he was happy to get it.
1.Why did John talk about the weather when the writer was looking at the bill?
A Because he didn't want the writer to go through the bill carefully.
B.Because it was really a fine day.
C.Because he wanted the writer to check the bill carefully.
D.Because he wanted to tell the writer what the weather was like.
2.Why did the writer say that dining tables would be £ 20 more expensive on November 30th?
[ ]
A.Because it was difficult to make dining tables in cold weather.
B.Because paint would be more expensive.
C.Because the cost of wood would be more expensive.
D.Because he thought John would almost certainly add the date to the cost of the dining table.
3.The writer thought John would ask for ________ if he made a dining table on the last day of November.
[ ]
4.When the writer gave him the money, John was happy because ________.
[ ]
A.he got what he should get for his work
B.he got much more money for his work
C.he got the money easily
D.he didn't have to add up the costs again
5.From the story we know that ________.
[ ]
A.John made a mistake in the bill
B.John tried to fool the writer in order to get more money for his work
C.John had written out the bill before the writer got home
D.John still wanted to get £36.50 for his work in the end
根据短文内容和所给中文提示,写出空白处各个单词的正确形式。每空限填一词。
China is the home of tea, which has more than 4,000 years of 1 (历史).People in China drink tea every day.Of the 2 (三)major drinks-tea, coffee and cocoa, tea is drunk by the 3 (大的)number of people in the world.Tea from China 4 (开始)to be known by the world over a thousand years ago along with silk and porcelain﹡ and has been an important Chinese export﹡ since then.
Tea leaves are produced mainly in the southern 5 (地区)of the Yangtze River, in the provinces of Zhejiang, Jiangxi and Fujian, 6 (因为)of the warm weather and rich soil﹡ there.Longjing, Wulong, Pu’er and Tieguanyin are all 7 (有名的)kinds of tea.
Over the past centuries, Chinese people have developed 8 (他们的)special tea culture, which includes tea planting, tea-leaf picking, tea 9 (制作),tea drinking and so on.Tea is 10 (也)a popular topic which is often mentioned in dances, songs, poems and novels.
短文填空
先通读下面的短文,然后根据短文内容和所给首字母,在空格内填入一个适当的词,使短文意思完整。
Wild animals are important to us.They live t 1 with us on the earth.If there are no animals on the earth, we will not live on, e 2 .So we should take good care of them to help the earth live a h 3 life.
But some people still don't r 4 the importance of protecting them.They kill wild animals for food and something e 5 .Every day many wild animals are being killed.So far, lots of wild animals have died out.If this goes on, there will be no animals l 6 on the earth.
L 7 , many people have begun to know the importance of protecting wild animals.They ask others to stop killing wild animals.Now many countries have made some l 8 to protect wild animals and to stop people from killing them.
Protecting wild animals is the d 9 of each of us.We should do our best to protect them because protecting them is protecting o 10 too.
短文填空
先通读下面的短文,然后根据短文内容和所给首字母,在空格内填入一个适当的词,使短文意思完整。
“Sorry” is a word that people in Britain often say in their daily life.
One day while I was w 1 on the street, a young man ran b 2 hurriedly, brushing(轻擦)against my handbag.He continued his way, but turned b 3 and said “sorry” to me.Even in a rush, he didn’t f 4 to say “sorry”.One day, after I bought some bananas, the shopkeeper was passing me the change, but I wasn’t ready for i 5 and a coin dropped onto the ground.“Sorry, Madam,” he said w 6 bending(弯腰)to pick it up.I was s 7 why he said “sorry” to me.Another time, I stepped on a man’s f 8 at the entrance to a cinema.At the same time, we b 9 said “sorry”.
Slowly, I got to know that when something unpleasant happens in daily life, the British don’t c 10 much about who is wrong.If someone is in trouble, a “sorry” is always n 11 .Perhaps that is w 12 I seldom see people quarrel on the buses or streets in Britain.
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com