题目列表(包括答案和解析)
阅读短文,然后按要求完成下题。
Marie Curie(whose birth name was Manya Sldodowska)was born in Poland(A)________ November 7, 1867.(B)Her father was a high school physics teacher and encouraged her interest in science.In 1891 she went to study in Paris and changed her name to the French, Marie.Two years(C)________ she passed the examination for a degree in physics with the highest grades in her class.She later married the French physicist Pierre Curie.
Marie Curie(D)对……产生兴趣the work of Conrad Roentgen who discovered X-rays in 1895.She knew the element uranium gave off rays similar to X-rays and she wanted to find new uses for these rays.Pierre Curie stopped his own work and joined his wife.In 1898 they announced the discovery of two new elements:radium and polonium, both of which gave off even more rays than uranium.In 1903 she and her husband won the Nobel Prize in Physics for their work in isolating pure radium.In 1911 Marie Curie won a Nobel Prize in Chemistry, too.Later in life, she became(E)ill from the effects of working with radium, and died in 1934.
1.在画线部分(A)处填入一个适当的单词:________
2.将画线部分(B)改写为:Her father ________ ________ ________ a high school.
3.在(C)的空白处填入一个适当的词语__________
4.将画线部分(D)译成英语:__________________
5.写出画线部分(E)的同义词或近义词:________
首字母填空
Basketball is an American game.A man n 1 named James Naismith made it up in 1891.He wanted a game to play i 2 in winter.The first real game was p 3 in 1892.
Naismith put up two peach baskets.There were nine players on e 4 side.The players tried to t 5 the ball in the baskets.There were no holes in the bottom of the baskets.When a ball went into the basket,it s 6 there.The game had to stop.A player climbed up to get the ball.It was a slow game.After a w 7 ndline,people used net baskets.They cut the bottoms o 8 of the baskets.
At first,many persons play in the game.Now o 9 ten team members play in the game.There are five players on each side.Basketball t 10 is a very fast game.
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
阅读下面短文,从方框内选择恰当的句子填入短文空白处,使短文内容完整、意思连贯。
Where do our favorite foods come from? The truth may surprise you.Did you know curry isn’t Indian? Did you know Americans weren’t the first to eat hamburgers? Or did you know pizza wasn’t created in Italy?
First, let’s talk about curry. 1 But in reality(事实), wealthy English people were cooking with curry spices(香料)hundreds of years before British ships traveled to India.
2 Cooks of wealthy English families created curry dishes, and later these dishes became popular in other parts of England.
3 The Persians were eating round, flat bread with cheese in the 500s-nearly one thousand years before pizza became popular in Naples, Italy!
Finally let’s look at the truth behind hamburgers.Many people think hamburgers are an American food. 4 A German named Otto Kuasw made the first hamburger in 1891.Four years later, German sailors introduced hamburgers to Americans.
Where foods come from isn’t nearly as important as how they taste-delicious! 5
![]()
________ December 21, 1891, they played the first basketball game in history.
[ ]
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com