题目列表(包括答案和解析)
缺词填空(根据短文内容及首字母提示,填入所缺单词)
Many books have been written about “the art of giving”.But what about the art of r 1 ? Sometimes, receiving a gift can be difficult, especially when someone buys you a gift you don't want!
“I remember when I was about twelve years old, my parents b 2 me a purple purse, ” laughs Guo Xiaojing.“It really made me feel embarrassed(尴尬), because I thought the purse was really ugly! Still, I pretended(假装)that I liked it b 3 I knew it would make my parents happy! ”
Han Ling agrees.“That sounds like my grandparents! A few years ago, my grandparents gave me an orange sweater f 4 my birthday.I used to wear it every time I visited them, but when I left their house, I took it off! Of course, this made me feel g 5 .It was a very nice thought, but my grandparents have different taste from me! I think it's hard to buy clothes or other personal things for people.”
To make things easier, some people would rather just give money.In some cultures, h 6 , receiving money can make people uncomfortable.“When someone gives me money, it j 7 makes me think they’re being lazy, ” says John Wilson.“In England, we have a saying:It's the thought that counts.When s 8 gives me money, I feel they don't think at all.I prefer to receive a gift that has some thought behind it.I don't mind if it's something I don't need.If someone has thought about a g 9 for me, it always makes me happy.”
Different people have very different thoughts on this subject! So maybe the art of receiving is e 10 more difficult than the art of giving! What do you think?
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
任务型阅读。阅读短文,根据其内容,完成下列句子
There is no way that you cannot have any embarrassing moments.You can’t control everything that happens, so you’re going to be in an embarrassing situation one day.So how can you solve this problem? The answer is to control your actions and try not to get upset.
◆Remember that you'll probably laugh about it in a few days, so try to see the funny side of it right away.
◆If it is something so embarrassing that you feel you will never laugh about it, please remember that the _________(1)will be over after some time.
◆Ask your friends to give you a break and not to make fun of you.If you’ve done the same for them, they’re more likely to agree to give you a break.
Always remember that you are not alone.Everyone has embarrassing moments.While you are sure that everyone is going to remember this moment forever, that fact is that they’ll probably forget it very soon.Most of us remember the moments in which we feel embarrassed, but very few of us remember other people’s embarrassing moments.
Most people have short memories.So while you may never forget the moment when your skirt was torn(撕裂)in gym class, most of the other people probably forget it at once.Although a short memory may not be a(n)_________(2)thing when you are trying to remember facts in a history test, it is useful when you are trying to forget life’s most embarrassing moments.
任务一:请根据短文内容,分别写出(1)和(2)两处所缺单词。(每空限填一词)
1.(1)___________________
(2)______________________
任务二:根据短文内容,选择正确答案
2.It can be inferred(推断)from the passage that _________ when you fall down after making a speech.
A.everyone will remember the moment forever
B.you may never forget the moment
C.other people will feel embarrassed
D.you will not remember the moment
任务三:请把上文中画线的句子译成汉语
3._____________________.
任务四:请根据短文内容,回答下列问题
4.According to the passage, why does the writer say “you are not alone”?
________________________.
5.What’s the main idea of the passage?
It’s mainly about how to _________ when you are embarrassed.
Sandy wrote an article to introduce her e-friend in the USA to her classmates. Here is her article.
Sophie is my e-friend in the USA. We often chat on the Internet. We also write to each other sometimes. Her handwriting is great. She is learning Chinese now and she can even write Chinese very well. What a wonderful girl!
I have got a picture of her, and she looks so pretty and slim. I know she is clever at art and languages, but she hates PE. Ever she sent me an e-mail to describe her feeling in a PE class. Of all the classes she had that day, the PE class was the worst. It was even worse than the Maths class. They had to go running at the beginning, although the playground was covered with mud. Then they had to play soccer. The worst part during that PE class was when the students chose whom they wanted on their teams, she was the last person selected(挑选). How embarrassing(令人难堪的)it was!
I think maybe that was the most unlucky day for her, because the end of the PE class was not the end of her bad luck. She had to clean all the mud on the sports clothes herself.
Read her article and choose the correct answers to the questions.
1 How is Sophie's Chinese?
A.She can't speak or write Chinese.
B.She can speak, but can't write.
C.She can write it very well.
D.She can write it, but not very well.
2 What is Sophie's favourite subject?
A.Music class.
B.PE class.
C.Maths class.
D.Sandy didn't tell us.
3 Why did Sophie feel embarrassed?
A.Because her uniform didn't look good on her.
B.Because the soccer ball always hit her on the head.
C.Because she was the last person picked for the team.
D.Because she always got mud on her clothes.
4 Why didn't Sophie like that PE class?
A.Because she likes running and playing soccer.
B.Because she likes soccer, but doesn't like running.
C.Because she had to run without shoes.
D.Because she had to run in the mud and she was the last one selected for the team.
5 Which is not true?
A.Sandy thinks Sophie is good at languages.
B.Sophie needs to wear sports clothes in PE class.
C.In Sandy's view, that was an unlucky day for Sophie.
D.Sophie likes Maths best.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com