题目列表(包括答案和解析)
LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.
39. Why was McCormick sentenced to prison?
A. He sold bombs. B. He caused death of people.
C. He made detectors. D. He cheated in business.
40. According to the judge, what McCormick had done ________ .
A. increased the cost of safeguarding
B. lowered people’s guard against danger
C. changed people’s idea of social security
D. caused innocent people to commit crimes
41. Which of the following is true of the detectors?
A. They have not been sold to Africa.
B. They have caused many serious problems.
C. They can find dangerous objects in water.
D. They don't function on the basis of science.
42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .
A. sold the equipment at a low price
B. was well-known in most countries
C. did not think he had committed the crime
D. had not got such huge profit as mentioned in the text
【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。
| 段落 | 关键词、句 | 大意推测 |
| 第一部分(Para. 1-3) | McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London | 新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。 |
| 第二部分(Para. 4) | cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people | 法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。 |
| 第三部分(Para. 5-7) | But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results | 案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。 |
【解析】
39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。
40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。
41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。
解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。
42. D。推理判断题。难度:中等。
解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较。
本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。
How far would you be willing to go to satisfy your need to know? Far enough to find out your possibility of dying from a terrible disease? These days that’s more than an academic question, as Tracy Smith reports in our Cover Story.
There are now more than a thousand genetic(基因的)tests, for everything from baldness to breast cancer, and the list is growing. Question is, do you really want to know what might eventually kill you? For instance, Nobel Prize-winning scientist James Watson, one of the first people to map their entire genetic makeup, is said to have asked not to be told if he were at a higher risk for Alzheimer’(老年痴呆症).
“If I tell you that you have an increased risk of getting a terrible disease, that could weigh on your mind and make you anxious, through which you see the rest of your life as you wait for that disease to hit you. It could really mess you up.” Said Dr. Robert Green, a Harvard geneticist.
“Every ache and pain,” Smith suggested, could be understood as “the beginning of the end.”“That ’s right. If you ever worried you were at risk for Alzheimer’s disease, then every time you can’t find your car in the parking lot, you think the disease has started.”
Dr. Green has been thinking about this issue for years. He led a study of people who wanted to know if they were at a higher genetic risk for Alzheimer’s. It was thought that people who got bad news would, for lack of a better medical term, freak out. But Green and his team found that there was“no significant difference”between how people handled good news and possibly the worst news of their lives. In fact, most people think they can handle it. People who ask for the information usually can handle the information, good or bad, said Green.
71.The first paragraph is meant to__________.
A. ask some questions B. introduce the topic
C. satisfy readers’ curiosity D. describe an academic fact
【答案】B
【解析】通过两个问题引出话题。
72.Which of the following is true of James Watson?
A. He is strongly in favor of the present genetic tests.
B. He is more likely to suffer from Alzheimer’s disease.
C. He believes genetic mapping can help cure any disease.
D. He doesn’t want to know his chance of getting a disease.
【答案】D
【解析】根据第二段Nobel Prize-winning scientist James Watson, one of the first people to map their entire genetic makeup, is said to have asked not to be told if he were at a higher risk for Alzheimer’。“James Watson要求如果他的基因表明他有很高的老年痴呆症的可能不要告诉他。”
73.According to Paragraphs 3 and 4, if a person is at a higher genetic risk, it is__________.
A. advisable not to let him know B. impossible to hide his disease
C. better to inform him immediately D. necessary to remove his anxiety
【答案】A
【解析】根据这两个自然段可知,如果你提前被告知你将来可能患某种可怕的疾病会mess you up。
74.The underlined part“freak out”in Paragraph 5 is closest in meaning to“_________”.
A. break down B. drop out C. leave off D. turn away
【答案】A
【解析】根据下文But的转折,以及no significant difference可知,freak out的意思是A(精神垮掉)。
75.The study led by Dr. Green indicates that people__________.
A. prefer to hear good news B. tend to find out the truth
C. can accept some bad news D. have the right to be informed
【答案】C
【解析】根据第五段内容 In fact, most people think they can handle it可知答案选C.
第二节:读写任务(共1小题;满分 25分)
阅读下面的短文 .然后按照要求写一篇150词左右的英语短文.
We all know the story of "The tortoise and the hare". The hare lost because he was overconfident. So slow-and-steady wins the race.but did you know the tortoise and hare raced three more times? Afrer his loss the hare challenged the tortoise to a second race and this time was without stopping from start to finsh. There was no doubt that he won. The lesson this time was
that fast-and-consistent beats slow-and-steady.then the tortoise challenged the hare to a third race. over a slightly different route. The hare ran at top speed until he reachcd a broad river.Although the finishing line was just a kilometre past the river the hare had no way of croasing and once more the slow-and-steady swimming tortoise came out on tup.
The hare and the tortoise. by this time, had become good friends. They realized they could perfom better together than separately. So they decided to have one more race. But this time they would work as a team. They started off. and this time the hare carried the tortoise till the riverbank. There. the tortoise took over and swam across the river with the hare on his hack. On the opposite bank. the hare again camed the tortoise and they reached the finishing line togeLhcr. much more quickly than chey had been able to alone They both felt a greater sense of
Satisfaction than they'd felt earlier.
[写作内窖]
1.以约30个词概括这段短文的内容;
2(1)以约120个词就第四次龟兔赛跑的寓意发表个人观点。内容包括:
(1)如何利用自身优势:
(2)如何发挥团队精神。
[写作要求】
1.在作文中可使用自己的亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不
得直接引用原文中的句子:
2.作文中不能出现真实姓名和学校名称。
[评分标准]
概括准确,语言规范,内容合适,篇章连贯。
第五部分读写任务(满分25分)
请阅读下面的短文,然后按照要求写一篇150词左右的英语短文。
Many people believe that in the future computers will be used in lots of everyday activities .It is thought that we won’t go shopping because many goods are available on the Internet .There will be no more books because all books will be available from electronic libraries .The Internet will be used to book holidays, rent films and order food. Most telephone calls will be made over the Internet as well .Some people are excited about these new developments .Others , however, do not think that computers will replace our present ways of shopping and communicating .
Is Internet shopping as much fun as traditional shopping ? Many people say it is not .It is fun to go into shops and look as good in person . It is also unlikely that many people will want to read large texts on our computers because paper books will possibly be more user- friendly .Maybe , computers won’t change these habits.
【写作内容】
1.以约30个词概括这段短文的内容;
2.然后以约120个词表达你对“网上购物”这一现象的观点。内容包括:
(1)叙述你身边的同学对网上购物的看法。
(2)你喜欢的购物方式(传统的购物方式还是网上购物)?
(3)结合自己的生活例子说明你喜欢的理由。
【写作要求】
1.作文中可使用自己的亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容但不得直接引用原文中的句子。
2.作文中不能出现真实姓名和学校名称。
【评分标准】
概括准确,语言规范,内容合适,篇章连贯。
每段播放两遍。各段后有几个小题,各段播放前每小题有5秒钟的阅题时间。请根据各段播放内容及其相关小题,在5秒钟内从题中所给的A、B、C项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
听第一段对话,回答第1—3题。
1.Why doesn't the man choose Japanese: food?
A. He doesn't like Japanese food.
B. He ate Japanese food last night.
C. He thinks Japanese food is expensive.
2.What does the man really want to eat?
A. Buffet.
B. Fast food.
C. Chinese food.
3.Where will the man probably eat?
A. In a steak house.
B. In the shopping center.
C. Outside the shopping center.
听第二段对话,回答第4。6题。
4.Why is the man proud of his daughter?
A. Because she's going to college.
B. Because she's going to leave home.
C. Because she'll save money on food.
5.What does the man remind his daughter to do?
A. Take some food.
B. Register for food.
C. Eat instant noodles.
6.What is the man surprised to hear?
A. His daughter decides to change her major.
B. His daughter has a discussion with her Mom.
C. Business administration is a great major.
听第三段独白,回答第7~9题。
7.Who is the speaker?
A. A college student in China.
B. A Chinese student in the US.
C. An American student in the US.
8.How do Chinese students learn in class?
A. They study textbooks.
B. They listen and take notes.
C. They review before exams.
9.What does the American professor want to know?
A. The class's opinion.
B. The student's research.
C. The student's opinion.
听第四段对话,回答第10~12题。
10.Where did the woman buy her new computer?
A. From a store.
B. From the Internet.
C. In a shopping center.
11.What makes it cheaper to buy online?
A. The seller has to rent a store.
B. The seller must pay its staff.
C. The seller can save money.
12.Why do many people still buy things in the store?
A. They think it's easy.
B. They think it's cheap.
C. They think it's safe.
听第五段独白,回答第13~15题。
13.How does the wide use of plastic help in daily life?
A. It makes life convenient.
B. It makes life wonderful.
C. It makes life enjoyable.
14.What does the speaker think of things made of plastic?
A. They are cheaper.
B. They don't last long.
C. They appear attractive.
15.How do stores promote using reusable bags?
A. By selling plastic bags.
B. By banning plastic bags.
C. By charging for plastic bags.
第二节 听取信息(共5小题;每小题1分,满分5分)
听下面一段独白,请根据题目要求,从所听到的内容中获取必要的信息,填入答题卡标号为16~20的空格中。听录音前,你将有10秒钟的阅题时间,录音读两遍。你将有60秒钟的作答时间。
The National Flower Festival
|
Event |
Date |
Time |
Location |
Activity |
Ticket |
|
Parade |
16. |
|
National Building Museum |
Cultural events |
|
|
Parade |
April 4 |
10 a.m. –noon |
Along the streets |
Parading with a lot of balloons, 11 marching bands and many 17. |
Admission to reviewing booths is 18.; standing is free. |
|
19. |
|
11 a.m. -6 p.m. |
Six blocks of streets |
Singing and dancing performance, tasting different drinks and dishes |
|
|
Closing |
April 11 |
|
On the 20. |
Walking past festival artwork, speetacular fireworks display |
|
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com