From behind a small kitchen door.I watched grandma’s hands.which seemed never to be tired of the repetition.The bony but 1 fingers took strange.different vegetables and 2 what seemed to be a mess on the kitchen table. Standing in front of an ancient stove.with her 3 to me.she mumbled.“Ni yao chang yi dian ma? and then she turned. 4 my reply.My eyes focused on the gray vegetable soup cooked in a(n) 5 that she held out to me. “Bu yao.Xie xie. I responded.along with asking 6 the nearest restroom was.I knew how to 7 an offer. That vegetable soup showed up at dinner that night. 8 a bit spicy smell.When everyone settled down to eat.grandma.a shy woman of 9 words.started serving that dish that I had 10 suspiciouslya few hours earlier.My parents and grandpa.whose eyes shining behind outdated square 11 .happily accepted it.Then she stopped 12 me. I moved 13 in my chair.feeling the unease of the moment.Grandma held out the serving spoon and smiled. 14 by her small gesture of love.I looked up and found that she has black 15 like mine and a slightly upturned nose with a strong 16 .much like the one my dad 17 make fun of during my childhood.Her earnest eyes stared into my own as I slowly 18 my head. “Xie xie. I said.She 19 a smile.I tried the dish she had lovingly and painstakingly prepared in the bamboo.surprisingly discovering grandma’s soup unbelievably 20 ! 1.A.long B.dull C.thin D.skillful 解析:根据逻辑以及第一段中的第一句话可以推测.奶奶的手指很瘦.但很灵巧. 答案:D 2.A.mixed B.created C.threw D.cleaned 解析:根据下文“what seemed to be a mess on the kitchen table. 以及逻辑可知.奶奶 在厨房要做一顿饭. 答案:B 3.A.back B.face C.front D.hand 解析:根据语境以及逻辑可以推测.奶奶站在炉子前面做饭.背对着“我 .后文的“and then she turned 也是暗示. 答案:A 4.A.waiting B.considering C.expecting D.ignoring 解析:从上文奶奶的问话可知.奶奶期待“我 的回答. 答案:C 5.A.stove B.pan C.bamboo D.oven 解析:根据文章最后一段最后一句话中的内容.可得出答案. 答案:C 6.A.what B.which C.how D.where 解析:根据语境可推测.“我 问奶奶最近的厕所在哪儿.想要拒绝她的好意. 答案:D 7.A.refuse B.recognize C.accept D.appreciate 解析:根据上文内容可知.“我 拒绝了奶奶的好意. 答案:A 8.A.giving off B.giving back C.giving out D.giving away 解析:根据语境与逻辑可知.菜汤端上来了.自然是发出香味. 答案:A 9.A.little B.many C.few D.much 解析:根据句中“a shy woman 可以推测奶奶是个寡言少语的人.所以用few来修饰. 答案:C 10.A.tested B.tried C.objected D.witnessed 解析:根据上文内容可知“我 目睹了奶奶做那个汤的过程. 答案:D 11.A.table B.glasses C.chair D.curtain 解析:根据语境及所提供的选项可推测:“我 的父母和爷爷都戴着眼镜. 答案:B 12.A.to B.at C.in D.for 解析:根据语境.奶奶给“我 的父母和爷爷盛完汤.轮到“我 了.所以在“我 身边停下来. 答案:B 13.A.cheerfully B.confidently C.constantly D.uncomfortably 解析:根据下文“feeling the unease of the moment 可知.“我 感到不自在.所以 “我 在椅子上不舒服地扭来扭去. 答案:D 14.A.Excited B.Shocked C.Encouraged D.Disappointed 解析:根据上下文内容可知.“我 从感到不自在到抬起头看奶奶是受奶奶那爱意 的鼓舞. 答案:C 15.A.shoes B.pants C.skirts D.eyes 解析:“我 抬头看的是奶奶的脸.所以看到的是她像“我 一样黑的眼睛. 答案:D 16.A.bridge B.mouth C.edge D.teeth 解析:这里描写奶奶的鼻子.bridge有“鼻梁 的意思. 答案:A 17.A.should B.would C.could D.might 解析:根据文章内容可知.在“我 小时候.爸爸常拿这一点来开玩笑.此处用would 表示“过去常常 . 答案:B 18.A.raised B.lowered C.nodded D.turned 解析:根据下文内容可知.“我 接受了奶奶做的汤.所以“我 点了点头. 答案:C 19.A.came to B.broke into C.turned out D.showed off 解析:“我 接受了奶奶做的汤.所以奶奶笑了.break into sth.“突然开始 等 . 答案:B 20.A.bitter B.smelly C.spicy D.tasty 解析:根据文章内容可知.“我 对奶奶做的汤刚开始时表示怀疑.品尝了以后. 惊奇地发现她做的汤很可口. 答案:D 【查看更多】