题目列表(包括答案和解析)
假设你是学生会的干部,你们打算在暑假组织一个名叫“Hand in Hand ”的志愿者活动,请你根据下表内容用英语写一篇短文,短文应该包括下列内容:
| 活 动 | 时间 8月1号---8月8号 目的 帮助湘西山区的贫困儿童 内容 1.向山区小朋友们赠送书籍,文具等。 2.给山区小朋友们上课. 3.和小朋友们一起交流,一起游戏。 |
| 申请条件 | 性格开朗,乐于助人。 善于与小孩子沟通。 |
The Young Can't Wait
By Severn Cullies Suzuki
When you are little, it's not hard to believe you can change the world. I remember my enthusiasm when, at the age of 12, I addressed the delegates at the Rio Earth Summit. “I am only a child,” I told them. “Yet I know that if all the money spent on war was spent on ending poverty(贫困) and finding environmental answers, what a wonderful place this would be. In school you teach us not to fight with others, to work things out, to respect others, to clean up our mess, not to hurt other creatures, to share, not to be greedy. Then why do you go out and do the thing you tell us not to do? You grown-ups say you love us, but I challenge you, please, to make your actions reflect(反省) your words.”
I spoke for six minutes and received a standing ovation. Some of the delegates even cried. I thought that maybe I had reached some of them, that my speech might actually spur(刺激) action. Now, a decade(十年) from Rio, after I've sat through many more conferences, I'm not sure what has been accomplished. My confidence in the people in power and in the power of an individual's voice to reach them has been deeply shaken.
When I was little, the world was simple. But as a young adult, I'm learning that as we have to make choices—education, career, lifestyle—life gets more and more complicated. We are beginning to feel pressure to produce and be successful. We are taught that economic growth is progress, but we aren't taught how to pursue a happy, healthy or sustainable way of living. And we are learning that what we wanted for the future when we were 12 was idealistic and naive.
Today I'm no longer a child, but I'm worried about what kind of environment my children will grow up in. I know change is possible, because I am changing, still figuring out what I think. I am still deciding how to live my life. The challenges are great, but if we accept individual responsibility and make sustainable choices, we will rise to the challenges, and we will become part of the positive tide of change.
60.The purpose of what the writer said at the age of 12 was to _______.
A.end poverty and make school beautiful
B.find environmental answers and keep the words that they always told themselves
C.end poverty and solve the problems about environment
D.find a wonderful place and clean it up
61.What does the underlined word “ovation” in the second paragraph refer to _____.
A.a long period of laughing B.a warm welcome
C.an expression used for greeting D.a long period of clapping and applause
62.It becomes clear that the writer is possibly _________ now.
A.in his teens B.in his twenties C.in his thirties D.in his forties
假如你是李华,请你根据以下提示给某报社编辑写一封信,谈谈我国农村儿童失学的原因以及你的看法。
失学原因:
1.学费太高,使许多贫困家庭的孩子不得不辍学;
2.许多家长希望孩子能帮助大人早点赚钱;
3.一些人认为女孩上学无用。
你的看法:儿童是祖国的未来,社会和家长都要重视儿童的学校教育。
注意:1.文章应包括以上要点,可以适当增加细节,使行文连贯,但不要逐字翻译。
2.词数100左右。 3.文章开头已给出,但不计字数。
Dear Editor,
Now in the countryside of China, many children are dropping out of school. …………
……………………………………………………………………………………………………
Yours,
Li Hua
假如你是李华,请你根据以下提示给某报社编辑写一封信,谈谈我国农村儿童失学的原因以及你的看法。
失学原因:
1.学费太高,使许多贫困家庭的孩子不得不辍学;
2.许多家长希望孩子能帮助大人早点赚钱;
3.一些人认为女孩上学无用。
你的看法:儿童是祖国的未来,社会和家长都要重视儿童的学校教育。
注意:1.文章应包括以上要点,可以适当增加细节,使行文连贯,但不要逐字翻译。
2.词数100左右。 3.文章开头已给出,但不计字数。
Dear Editor,
Now in the countryside of China, many children are dropping out of school. …………
……………………………………………………………………………………………………
Yours,
Li Hua
B
A powerful earthquake measuring 7.0 on the Richter scale shook Haiti on Tuesday, causing several buildings to collapse in the Western hemisphere's poorest nation and leading to an unknown number of fatalities(死亡), officials and witnesses said.
The earthquake was centered just 10 miles southwest of the crowded and impoverished(贫困的)capital of Port-au-Prince(太子港).Making matters worse, the earthquake was relatively shallow, at a depth of five miles, the U.S. Geological Survey said Shallow earthquakes can cause more damage.
“I think it's really a huge catastrophe,” Haiti's ambassador to the U.S., Raymond Alcide Joseph, told Cable News Network.
An Associated Press(美联社)videographer saw the ruins of a hospital in Petionville, near Port-au-Prince. Reuters(路透社)news agency said several buildings had crumbled in the capital and that there were dead and injured trapped in the rubble.
At least 1.8 million people live within the area where the earthquake had its highest intensity, John Bellini, a geophysicist at the USGS, told The Wall Street Journal. “With a strong and shallow earthquake like this in such a populated area, it could really cause substantial damage.” he said.
“The quake was the most powerful to hit Haiti since at least 1770. This isn't normally an earthquake-prone(地震频发)area.” Mr. Bellini added.
Within minutes of the original quake, two aftershocks rolled through the area, measuring 5.9 and 5.5 on the Richter scale.
60. The main purpose of this passage is to ________.
A. tell people some disasters are very dangerous.
B. introduce some common sense of natural disasters.
C. appeal to readers for help, love and support.
D. present some information of Haiti’s earthquake this year.
61.What can we learn from John Bellini’s words?
A. The earthquake which took place in Port-au-Prince was strong and shallow.
B. Thanks to the shallow earthquake, it did little damage to Port-au-Prince.
C. Earthquakes occur frequently in the area of Port-au-Prince,capital of Haiti.
D. At least 1770 people lost their lives in the earthquake.
62. The underlined word catastrophe is closest in meaning to __________.
A. problem B. disaster C. phenomenon D. news
63. How many earthquakes of Haiti are mentioned in this article?
A. None. B. One C. Two. D. At least three.
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com