题目列表(包括答案和解析)
请阅读以下的短文,然后根据提供的任务说明和写作要求,写一篇150字左右的英语短文。
(任务说明)
1.概括短文的内容要点(该部分的字数大约60—80);
2.清楚地陈述你自己的看法;
3.提供具有一定说服力的论据或实例来支持你的观点,可以参照文中的内容,但不能抄袭文中的句子;
4.文章体裁不限,但必须结构合理,内容连贯,有条理性。
(阅读材料)
Almost everyone knows that water covers three-fourths of the earth’s surface .Most of it ,however ,is in the oceans and is too salty to drink . Also ,some of it is frozen and cannot be used . In fact ,less than one percent is left for the use of people ,animals and plant life.
All through history men have tried to build their homes near the sources of fresh water .Now fresh water is becoming scarce ,but more and more is needed because of the increasing number of people in the world .Some industries also use large amounts of fresh water in the production of things such as steel ,petroleum ,paper and rubber and so on.
Scientists estimate that the need for fresh water will have doubled by the year 2003. If they are correct ,we must find new ways of saving it or producing it. Some nations have worked on the problem and are already sharing their information with others. They are trying to keep their rivers from becoming polluted .Deep wells are also being dug ,and rain water is being collected in huge artificial lakes .In one way or another ,they hope to provide enough water to satisfy the needs of their people.
Section C
Directions: Write an English composition in NO LESS THAN 120 WORDS according to the instructions given below in Chinese.
假如你是王华,在高三备战高考的关键时期,为提高复习效率,你作为英语科代表,请就下列问题给英语老师写一封120词左右的信,阐明你们的看法,并提出合理的建议。
1. 复习进度如何?
2. 复习量、复习内容如何?
3. 希望老师加强哪方面或哪些方面的复习?
4. 其他合理建议
注意:信件开头已给出。
Dear teacher,
We’re so pleased that you are willing to share our views…________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Wang Hua
Section C
Directions: Write an English composition in NO LESS THAN 120 WORDS according to the instructions given below in Chinese.
假如你是王华,在高三备战高考的关键时期,为提高复习效率,你作为英语科代表,请就下列问题给英语老师写一封120词左右的信,阐明你们的看法,并提出合理的建议。
1. 复习进度如何?
2. 复习量、复习内容如何?
3. 希望老师加强哪方面或哪些方面的复习?
4. 其他合理建议
注意:信件开头已给出。
Dear teacher,
We’re so pleased that you are willing to share our views…________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Wang Hua
Section C
Directions: Write an English composition in NO LESS THAN 120 WORDS according to the instructions given below in Chinese.
假如你是王华,在高三备战高考的关键时期,为提高复习效率,你作为英语科代表,请就下列问题给英语老师写一封120词左右的信,阐明你们的看法,并提出合理的建议。
1. 复习进度如何?
2. 复习量、复习内容如何?
3. 希望老师加强哪方面或哪些方面的复习?
4. 其他合理建议
注意:信件开头已给出。
Dear teacher,
We’re so pleased that you are willing to share our views…
Yours,
Wang Hua
第二节:读写任务(共1小题,满分15分)
阅读下面的短文,然后按要求写一篇150词左右的英语短文。
A 71-year-old man, surnamed Wang, in Northwest China Xinjiang Uygur Autonomous (adj. 自治的) Region who won a lottery jackpot(彩票奖金) of 5 million yuan has donated all of the money to charity. On November 21 when Wang arrived at the lottery complex in Urumqi to receive his prize, he donated the first batch of 500,000 yuan to a charity project. It aims to finance schooling of students in poverty.
“ I donated the money because I want to help others and I am very happy to do something for our society, ” he said. “Too much money means nothing to me. But this money will be very helpful for those in need.”
The old man was a retired worker with the Xinjiang Production and Construction Corps in Changji. His pension was only 600 yuan per month, but he said the income from his pension was enough for him.
Wang came to Xinjiang in 1956 from North China’s Henan Province. He had been engaged in farming before retirement. His wife has passed away. Wang revealed he did not tell his only daughter, who lived outside Changji, he had won the prize.
“ My daughter lives in a good condition,” he said. “ I will not leave a single penny to her. Those people that urgently need help deserve the prize.”
Although his pension was merely 600 yuan per month, Wang claimed he never said no to others who wanted to borrow money from him if he could afford it. He began to buy welfare lottery tickets in 2003 when he learned that lottery jackpot would help those in need.
【写作内容】
1 请用大约30个字,转述上文中老人所说的话;
2根据上面的短文,谈谈你的感想,内容包括如下内容,该部分大约120字:
1)对老人及其言行的评价;
2)任何人都需要钱,其实老人的生活并不富裕,他完全可以把钱花在自己需要 的地方;
3)假如你是老人的孙子,谈谈你如何看待老人的决定。
【写作要求】 可以使用实例或论述方法支持你的观点,也可以参照阅读材料的内容,但不能抄袭阅读材料中的句子。题目自拟。
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com