题目列表(包括答案和解析)
任务型阅读 阅读下面的短文,根据短文内容完成相关任务。
There is a family of ants close to my house, but I don't know when they came here.
They work hard all day long cleaning their house and looking for food outside. There is not a lazy one in their family. They are friendly to each other and help each other. I like them very much and often go to see them.
One day I went to see the ants just before a heavy rain. They were busy carrying earth in their mouths to stop up the door of their house. Just then the rain came down. I ran back into the house. I thought,“The ants will be in danger. How heavy the rain is!”
When the rain stopped, I went out to see the ants. The earth at the door kept the rain out. They were busy carrying it away.
It was late, and the people all went home. I thought that the ants must be tired.I went to see them again with the help of the lamp. They were still working quietly. What good, hard-working neighbours they are!
【小题1】Who is the writer's neighbour?
【小题2】What did they do all day long?
【小题3】They aren't very kind to each other, are they?
【小题4】What did they use to keep the rain out?
【小题5】Do they go to sleep just as the people do in the evening?
任务型阅读 阅读下面的短文,根据短文内容完成相关任务。
There is a family of ants close to my house, but I don't know when they came here.
They work hard all day long cleaning their house and looking for food outside. There is not a lazy one in their family. They are friendly to each other and help each other. I like them very much and often go to see them.
One day I went to see the ants just before a heavy rain. They were busy carrying earth in their mouths to stop up the door of their house. Just then the rain came down. I ran back into the house. I thought,“The ants will be in danger. How heavy the rain is!”
When the rain stopped, I went out to see the ants. The earth at the door kept the rain out. They were busy carrying it away.
It was late, and the people all went home. I thought that the ants must be tired.I went to see them again with the help of the lamp. They were still working quietly. What good, hard-working neighbours they are!
1.Who is the writer's neighbour?
2.What did they do all day long?
3.They aren't very kind to each other, are they?
4.What did they use to keep the rain out?
5.Do they go to sleep just as the people do in the evening?
Perhaps once you got free plastic bags when you shopped at the supermarket. But now things have changed already.
Since June 1, 2008, China has banned(禁止) its shops and supermarkets providing free plastic bags. Shoppers have to pay for bags if they need them. “We hope it will encourage people to use cloth bags and baskets for their vegetables,” said a spokesman from the Chinese government. “Plastic bags have led to a big waste of energy and on the other hand, they pollute(污染) the air, rivers and soil. It takes around 1000 years for the bags to break down. They are also dangerous to wildlife, which eats them without knowing.”
A large number of Chinese people have begun to make their own cloth bags. Li Linwei, a student in Shenyang, Liaoning Province, made a bag out of an old dress of her mother’s. “ I have given it to my grandmother as a Mother’s Day present. From now on, she will use it when she goes shopping.” said the girl.
根据短文内容,回答下列问题。(5分)
1. Since what time, supermarkets have been stopped from providing free plastic bags?
2. Without free plastic bags, what will people use when they go shopping according to the
passage?
3. Do plastic bags pollute the environment?
4. How long will it take the plastic bags to break down?
5. What present did Li Linwei give her grandmother on Mother’s Day?
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com