0  33226  33234  33240  33244  33250  33252  33256  33262  33264  33270  33276  33280  33282  33286  33292  33294  33300  33304  33306  33310  33312  33316  33318  33320  33321  33322  33324  33325  33326  33328  33330  33334  33336  33340  33342  33346  33352  33354  33360  33364  33366  33370  33376  33382  33384  33390  33394  33396  33402  33406  33412  33420  447090 

C. A student will have to take the APIEL if he or she wants to study in English―speaking countries from 2002.

D. Chinese students will prefer the IELTS rather than the APIEL even in the future.

试题详情

2. Which of the following statements is TRUE according to the selection?

A. It will take quite a period of time for people to accept the APIEL.

B. The TOEFL is more popular with the Chinese than the IELTS.

试题详情

1. The United States will introduce a new exam because _______.

A. more and more students want to get further education in the USA

B. the Chinese people pay special attention to English studies with China’s entry into the WTO

C. the already existing exam systems seem to be far from perfect

D. it will bring the US government quite a lot of money

试题详情

5. B。细节题。亚特兰大奥运会是 1996 年召开的,再根据 They will be torchbearers for the Chinese Team for the coming Atlanta Olympic Games this year 可知这篇文章写于 1996 年,故选 B。

 

(10)

The United States will introduce a new and comprehensive(综合的) exam for students who seek to study in American and other English-speaking countries, Xinhua News Agency reported from New York.

The exam, which stands for a great change from the current English level test, was disclosed by Theresa Chang Wei Jen, associate director of the International Service of the US College Board, America’s leading educational organization.

The Advanced Placement International English Language (APIEL) will be offered for the first time throughout the world on May 10, 2002, said Jen.

However, the APIEL is a strange title to most Chinese students, and it is unlikely to soon gain the similarity of other already existing exams, such as the TOEFL(Test of English as a Foreign Language), the GRE(Graduate Record Examination), or the IELTS(International English Language Testing System).

“I have never heard of such a test and I would prefer the IELTS if I need another exam,” said Xu Jingyan, a graduating student from Beijing University of Aeronautics and Astronautics, who wants to study in England and has already taken the TOEFL.

Most of Xu’s classmates have never heard of the APIEL. “The APIEL is designed for international students who wish to get university studies in English-speaking countries, including the United States, Britain, Canada, and Australia.” said Jen.

The APIEL has been adopted, said Jen, because the TOEFL can no longer accurately reflect the abilities of students of using the English language comprehensively in an academic environment. Xinhua reported that a fairly large number of foreign students who earned high scores in TOEFL exam turned out to be very ordinary educational performers after admission.

Compared with the TOEFL, the APIEL measures a student’s ability to read, write, speak and understand English through testing his or her skills in listening comprehension, speaking with accuracy(精确) and resourcefulness, and writing with clarity and fluency(流畅), Jen said.

试题详情

3. A。细节题。 根据 …which has helped the establishment of 2 074 Hope Primary Schools and enable more than 1.25 million dropouts to return to school classrooms 可知这笔钱用于在贫困地区建立希望小学和让失学儿童返校,则 A 为可选项。

试题详情

2. D。细节题。 根据 The Beijing children’s Welfare Home, …has at present spent more than 400 children 和 …the agency spends 400 ― 500 yuan a month for an average orphan 可知一年的费用在1 920 000 yuan 和2 400 000 yuan 之间,当然也不会正好是2 160 000 yuan,故答案选 D。

试题详情

1. B。细节题。 根据 The reason behind the tremendous achievement is China’s long tradition of caring for children both at home and in society 得知青少年能健康幸福成长的条件是社会和家庭共同关心小孩,故选 B。

试题详情

5. It is possible that this passage was written in _______.

A. 1992     B. 1996     C. 1998     D. 2000

【答案解析】本文介绍了新中国成立后非常关心青少年一代尤其是贫困地区的儿童。

试题详情

4. We can infer from the text that _______.

A. Every Chinese child has its own special need, so we should pay special attention to each.

  B. All the children in the poverty-stricken regions of China are too poor to go to school.

  C. Ever since liberation. the Chinese Communist Party has been concerned (关心) about the growth of the younger generation.

  D. With the help of UNICEF officials, there are no more dropouts in China.

试题详情


同步练习册答案