精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案)

Is your schoolbag too heavy to carry? The e-schoolbag will help you.

It is said that e-schoolbags are going to be brought into use(进入运用) in Chinese middle school soon. In fact, the e-schoolbag should perhaps be called an e-textbook. It is a small computer for students. Heavy schoolbags have long been a serious (严重的) problem for them. But the e-schoolbag will change everything. It is much lighter than a usual schoolbag. Also it is as small as a usual book, but it can still hold all the things for study, such as a textbook, an exercise book and so on. They can be made into chips(芯片)that are as small as a stamp. The students can read the text page by page on the screen, take notes, or even send e-mails to their teachers. All they have to do is to put the right chip into the e-schoolbag and press a button.

Some say that e-textbooks can be easily broken; some say it is not good to students’ eyes. But only time will tell.

1An e-schoolbag is ________.

A. a video chipB. a small computerC. a heavy bagD. a usual book

2E-schoolbags are used for _______.

A. fixing buttonsB. making chipsC. computer gamesD. school study

3With e-schoolbags, students don’t have to _____.

A. go to schoolB. read booksC. take notesD. carry their usual heavy schoolbags

4The underlined word “screen” means ______ .

A. B. C. D.

5The e-schoolbag is ________ the usual schoolbag.

A. as large asB. much heavier thanC. much lighter thanD. can hold less than

6Which of the following is right?

A. E-schoolbags are popular with all the people.B. E-schoolbags can do everything for students.

C. E-schoolbags may be used instead of usual schoolbags.D. E-schoolbags have come into use in China.

【答案】

1B

2D

3D

4A

5C

6C

【解析】

本文介绍了电子书包好处,据说不久将在中国中学投入使用。电子书包应该被称为电子教科书。这是一台供学生使用的小型计算机。它比一般的书包轻得多。它和一般的书一样小,但它仍然可以容纳所有的学习用品,如课本、练习本等。有人说电子教科书很容易坏;有人说它对学生的眼睛不好。

1细节题。根据第2段第34In fact, the e-schoolbag should perhaps be called an e-textbook. It is a small computer for students.可知电子书包是一台小电脑。故选B

2细节题。通读全文和第2段第1It is said that e-schoolbags are going to be brought into use(进入运用) in Chinese middle school soon.可知电子书包用于学校学习。故选D

3细节题。根据第2段第45Heavy schoolbags have long been a serious (严重的) problem for them. But the e-schoolbag will change everything.可知有了电子书包,学生们就不必带着平时笨重的书包了。故选D

4词义猜测题。结合上文电子书包是一台小电脑可知此句The students can read the text page by page on the screen, take notes, or even send e-mails to their teachers.句意是:学生们可以在屏幕上一页一页地阅读课文,做笔记,甚至给老师发电子邮件。根据句意“screen”意思是“屏幕”;故选A

5细节题。根据第2段第6It is much lighter than a usual schoolbag.可知电子书包比普通书包轻得多。故选C

6细节判断题。A. E-schoolbags are popular with all the people. (电子书包受到所有人的欢迎);根据第3段第1Some say that e-textbooks can be easily broken; some say it is not good to students eyes.可知A错误;B. E-schoolbags can do everything for students. 电子书包可以为学生做任何事);根据第2段倒数第2The students can read the text page by page on the screen, take notes, or even send e-mails to their teachers.可知B错误; D. E-schoolbags have come into use in China. 电子书包在中国已经开始使用。根据第2段第1It is said that e-schoolbags are going to be brought into use(进入运用) in Chinese middle school soon可知D错误;C. E-schoolbags may be used instead of usual schoolbags. 电子书包可能代替普通书包;本文讲述电子书包的好处,有可能代替普通书包,故此句正确;故选C

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Do you want to have a pen friend? Read the introductions and choose one.

Hi! My name is Betty. I like reading books and doing sports. I play volleyball every Saturday. There are four people in my family. I've got a sister and we often play games together.

Hello! I'm Sophia. I like listening to music. My favourite colour is pink and my favourite food is pizza and cheese. I've got a pen friend. Her name is Molina. Like me, her favourite food is pizza, too.

Hello! I'm Nick. I'm thirteen years old. I haven't got any brothers or sisters, but I've got a dog, Scooby. I love him very much and he's my best friend. I like fries and chips but I don't like ice cream or chocolate. I also like swimming and I can swim very well.

Hi! My name is Andrew. My favourite sport is basketball and my hobby is making models. I do horse riding, too. My grandparents live in a village and they have got a horse. I go there every Sunday and ride her.

1How many people are there in Betty's family?

A.Three.B.Four.C.Five.D.Six.

2What's Andrew's favourite sport?

A.Playing basketball.B.Playing volleyball.

C.Horse riding.D.Swimming.

3Sophia and her pen friend, Molina, both like ________.

A.pizzaB.cheeseC.ice creamD.chocolate

4Who has got a pet dog?

A.Betty.B.Molina.C.Sophia.D.Nick.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】---Excuse me, Where is our English teacher?

---Look, she is on the playground ________an yellow scarf today.

A. having on B. wearing

C.putting on D. dressing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

One day, when an old man ___in a street with his horse, it was raining hard. The old man was___because he was walking in the rain.

He wanted to stay in a restaurant. It was a quarter past three in the afternoon. The old man___a small restaurant. There were a lot of people in it. The old man couldn't come near the fire.

He thought and thought. At last he said to the waiters, "Take some fish to my horse." The waiter and the people were very surprised. The waiter said, "A horse doesn't eat fish." The old man told the waiter, "This horse is very___. It can sing, dance and do all kinds of things. It can eat fish, too," So the waiter brought the horse some fish. All the people in the restaurant ran out to see the horse eat fish except (除了)the old man. Now the old man sat beside the fire. After a while the waiter came back and said. "Your horse didn't eat any fish." The old man said, "All right,____the fish back and put it on the table. I'll eat it."

1A.walkedB.was walkingC.walksD.walk

2A.coldB.hotC.angryD.happy

3A.arrivedB.get toC.arriveD.got to

4A.surprisingB.excitingC.interestingD.important

5A.takeB.findC.sellD.call

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 ---Would you like black or white coffee?

---Well, I _______coffee _______milk.

A. prefer; to B. prefer; with

C. like; better D.would rather; than

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】任务型阅读

Today a Ferris wheel is usually 40 to 60 feet tall. That seems very high when you are on the top looking down. But the first Ferris wheel was 264 feet high taller than a twenty-story building! Can you imagine the view from the top of that?

The first Ferris wheel was built for the 1893 World’s Fair in Chicago. The people who planned the fair were looking for an attraction that would bring people to Chicago. George Ferris handed a drawing of a giant wheel that people could ride on. At first everyone laughed at his strange idea. But Mr. Ferris did not give up, and finally the idea was accepted. The ride opened in June of 1893.

Today’s Ferris wheels have 12 to 16 seats, which each carry 2 or 3 people. But that first one had 36 enclosed cars, each holding 60 passengers. When filled, it carried 2, 160 people. During that summer in Chicago, about 1.5 million people rode the Ferris wheel.

After the fair the ride was moved to a nearby amusement park built especially to show off the wheel. In 1904, it was moved again to St. Louis for the Louisiana Purchase Exposition. After the fair there, the wheel stood unused. In 1906 it was finally sold to a company for scrap metal (废铁).

Luckily a Chicago bridge builder, W.E. Sullivan, figured out how to make a smaller Ferris wheel that could easily be taken apart and put together. In 1906 he started the company that still makes many of the Ferris wheels used today.

But, whenever you ride one, remember that it all began with George Ferris’s strange idea!

【1】How tall is a Ferris wheel today?

_________________________________________________________________

【2】What was the first Ferris wheel built for?

_________________________________________________________________

【3】What did people think of Ferris’s idea at first?

_________________________________________________________________

【4】How many people rode the first Ferris wheel during the summer in 1893?

_________________________________________________________________

【5】Compared with today’s Ferris wheels, what was the first Ferris wheel like?

_________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】选词填空

1This will help us ____________________________________ .

2An apple a day____________ the doctor______________.

3We also want to buy_________________________ of salt.

4It is her birthday today. She gets lots of ____________from her friends.

5January is the ______________month of a year.

6Which is favourite your subject? I like History _______________.

7—What’s the date? It’s March 8. —Oh, it’s ______________ Day today.

8Thank you for _______________me about the different festivals in the world.

9What colour can we _______________the wall?

10Doing eye exercises ________________________ your eyes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据对话内容,从方框中选择恰当的句子,将对话补充完整。(选项中有两项多余)

A: Sorry, I’m late, Alice.

B: It’s all right, Rose._____1____.

A: To the Lost&Found---I lost my mobile phone.

B: Oh, I’m sorry to hear that. ______2___.

A: After I had afternoon tea with a friend, we went shopping.

I was about ready to call my mother when I realized I couldn’t find it anywhere.

B: What bad luck! I hope that someone will pick it up and call you.

A: ______3_____.Who knows...well... ____4_____ .

B: At 7:00 pm. That’s 15 minutes from now. We don’t have enough time to get there.

A: ___5____.

B: OK. Let’s go.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

What is bullying (霸凌), exactly? A bully is more than just a bad kid. A bully likes to give you a ______ time for no reason at all.

A bully calls you names, takes your things and makes you ______ afraid over and over again for a long time.

Bullying can happen on the schoolyard, in your neighborhood or even ______ . Is there a bully at your school?

He corners you every morning, ______ your lunch money, and then ______ on your shoelaces (鞋带) as you walk away. Or maybe it's a girl who calls you "ugly" and makes up bad stories about you on WeChat.

If bullying happens to you, you are not ______. Surveys show that one-fourth of the middle school students have experienced ( 经历) bullying.

Bullying can make you feel terrible. Maybe you are afraid to go to school, or can't eat or sleep. What can you do? First of all, remember to be proud of ______ you are. Don't take the bully's bad words to heart. Also, keep in mind that it's not ______ fault (错误)—it's the bully who has the ______. If you can, ignore (无视) the bully. Maybe he or she will get bored and ______. If these things don't work, tell your favourite teacher and your parents about the bullying.

And, of course, never be a bully. If you don't like someone, don't bully him or her and the world will be a much happier place.

1A.happyB.surprisedC.pleasantD.hard

2A.feelB.growC.keepD.turn

3A.streetB.journeyC.onlineD.store

4A.fightsB.mopsC.takesD.shows

5A.putsB.stepsC.bringsD.works

6A.asleepB.awakeC.aliveD.alone

7A.whereB.whoC.whichD.why

8A.yourB.hisC.theirD.our

9A.questionB.problemC.mistakeD.miss

10A.returnB.acceptC.stopD.support

查看答案和解析>>

同步练习册答案