精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】 Do you want to have a pen friend? Read the introductions and choose one.

Hi! My name is Betty. I like reading books and doing sports. I play volleyball every Saturday. There are four people in my family. I've got a sister and we often play games together.

Hello! I'm Sophia. I like listening to music. My favourite colour is pink and my favourite food is pizza and cheese. I've got a pen friend. Her name is Molina. Like me, her favourite food is pizza, too.

Hello! I'm Nick. I'm thirteen years old. I haven't got any brothers or sisters, but I've got a dog, Scooby. I love him very much and he's my best friend. I like fries and chips but I don't like ice cream or chocolate. I also like swimming and I can swim very well.

Hi! My name is Andrew. My favourite sport is basketball and my hobby is making models. I do horse riding, too. My grandparents live in a village and they have got a horse. I go there every Sunday and ride her.

1How many people are there in Betty's family?

A.Three.B.Four.C.Five.D.Six.

2What's Andrew's favourite sport?

A.Playing basketball.B.Playing volleyball.

C.Horse riding.D.Swimming.

3Sophia and her pen friend, Molina, both like ________.

A.pizzaB.cheeseC.ice creamD.chocolate

4Who has got a pet dog?

A.Betty.B.Molina.C.Sophia.D.Nick.

【答案】

1B

2A

3A

4D

【解析】

本篇BettySophia.NickAndrew四个小朋友分别以第一人称I介绍自己姓名、年龄、爱好。

1细节理解题。根据My name is Betty. There are four people in my family可知贝蒂一家有4口人;故选B

2细节理解题。根据My name is Andrew. My favourite sport is basketball and my hobby is making models.可知安德鲁最喜欢的运动是篮球;故选A

3细节理解题。根据I'm Sophia. my favourite food is pizza and cheese I've got a pen friendher favourite food is pizza, too.可知索菲亚和她的笔友都最喜欢比萨;故选A

4细节理解题。根据I'm Nickbut I've got a dog, Scooby. 可知尼克有只狗;故选D

本篇为阅读单选,考查细节理解能力。解答前要先阅读全文,理解大意;再阅读题干,正确理解题干的句意;然后,回归原文寻找信息句作答。本篇题干设定都是5W1H问题,题3是陈述句,其实也是“what”问题的细节理解,都可以在原文中找到相应的句子作答,解答时要注意人名和信息的对称;最后,要通读全文,比对答案和信息是否相符。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Lucy said that she had never heard _________ music before.

A. such beautiful B. so a beautiful

C. so beautiful a D. such beautiful a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—Why do you like dogs?

—________ they are very friendly.

A. So B. But

C. Because D. And

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

I love movies. Among all of them I prefer movies that I can get inspiration from.The Puruit Happiness is such a movie. This movie is on a true story of Chris Cardner a salesman tried to build a future for himself and his 5-year-old son Christopher.

Chris Cardner was having a life in San Fracisco in 1981. His wife hated to have a poor life,, so she left them.

While trying to sell his products Cardner met Jay a successful stockbroker. His new relationship with Jay helped him get a to work in a stock company. But he could not get any pay during the early months. Without any pay he could not the apartment .He and his son had to on the streets or homeless shelters

Cardner never let other people know about his bad . He arrived at theoffice early and stayed late every day. As an intelligent man Cardner developed a number of ways to make his work and better. he got the job. his confidence and the love and the trust of his son Cardner opened his own company. And his story encouraged me to realize my dream.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Who do you write to?

A.want B.want to C.to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】It’s very nice ______ you to help me with the hard work. ______!

A. for, I very thank you

B. for, Thank you very much

C. of, I thanks you

D. of, Thanks a lot

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 假如你是Martin, 你是科比的超级粉丝,自从2016年4月14号科比宣布退役以后,你非常地想念他,请你给科比写一封信,告诉他一些你的情况。

内容包括:1. 10岁时在电视上认识了科比,从此认识了篮球。

2. 了解了篮球的一些知识

3. 对篮球运动的期盼,希望球坛有更多的科比,让篮球运动更精彩。

参考词汇:indoor, outdoor, popular, a team sport, have good skills

提示: (1)文中不允许出现真实姓名,地名,校名。

(2)短文开头结尾已写好,不计入总词数,字数80个词。

Dear Kobe:

How are you? I am a middle school student. I’m your big fan. I miss you these days.________________________

Sincerely

Martin

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】_____ you got any brothers ?

A. Have B. Has C. Is there D. Are there

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案)

Is your schoolbag too heavy to carry? The e-schoolbag will help you.

It is said that e-schoolbags are going to be brought into use(进入运用) in Chinese middle school soon. In fact, the e-schoolbag should perhaps be called an e-textbook. It is a small computer for students. Heavy schoolbags have long been a serious (严重的) problem for them. But the e-schoolbag will change everything. It is much lighter than a usual schoolbag. Also it is as small as a usual book, but it can still hold all the things for study, such as a textbook, an exercise book and so on. They can be made into chips(芯片)that are as small as a stamp. The students can read the text page by page on the screen, take notes, or even send e-mails to their teachers. All they have to do is to put the right chip into the e-schoolbag and press a button.

Some say that e-textbooks can be easily broken; some say it is not good to students’ eyes. But only time will tell.

1An e-schoolbag is ________.

A. a video chipB. a small computerC. a heavy bagD. a usual book

2E-schoolbags are used for _______.

A. fixing buttonsB. making chipsC. computer gamesD. school study

3With e-schoolbags, students don’t have to _____.

A. go to schoolB. read booksC. take notesD. carry their usual heavy schoolbags

4The underlined word “screen” means ______ .

A. B. C. D.

5The e-schoolbag is ________ the usual schoolbag.

A. as large asB. much heavier thanC. much lighter thanD. can hold less than

6Which of the following is right?

A. E-schoolbags are popular with all the people.B. E-schoolbags can do everything for students.

C. E-schoolbags may be used instead of usual schoolbags.D. E-schoolbags have come into use in China.

查看答案和解析>>

同步练习册答案