精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】

Found

Is this your pencil box?

Yellow.

Please call me at 5612-3092.

Mike

Lost Cat - Daisy

Reward500

Lost in Center Street on 12 May

Black color, green eyes

Please call if you have seen Daisy;

Danny 5921-2565; Ms Tsang 5623-0200

Found

A red watch is in the library.

Is it yours?

My phone number is 5481-5800. Call me.

Linda

Lost

I lost my black jacket this Monday morning. Did you see it? My name is Jim and my phone number is 5592-5622.

1Mike found a ______.

A. jacket B. pencil box C. schoolbag D. watch

2Mary lost her red watch. She can call ______.

A. 5481-5800 B. 5612-3092 C. 5592-5622 D. 5921-2565

3What does the underlined word “reward” probably mean in Chinese?

A. 价格 B. 报酬 C. 捡到 D. 费用

4Daisy is ______.

A. lost on No. 12 Center Street B. black with green ears

C. Danny’s son D. lost in May

5Jim lost his jacket ______.

A. on the playground B. in the library C. this Monday D. in the afternoon

【答案】

1B

2A

3B

4D

5C

【解析】

短文大意:表格给出了几则招领和寻物信息。

1题意:迈克发现了一个铅笔盒考查细节理解题。根据迈克的招领信息Is this your pencil box?,可知他发现了一个铅笔盒,故选B。

2题意:玛丽丢了她的红手表。她可以拨打5481-5800考查细节理解题。根据琳达的招领信息A red watch is in the library./Is it yours?/My phone number is 5481-5800. Call me./Linda,可知她的电话号码是5481-5800,故选A。

3题意:带下划线的“reward”在汉语中可能是什么意思?考查词义理解题。根据Danny的寻物启事Lost Cat – Daisy/Reward ¥500,可知这是悬赏寻物,“报酬”符合文意,故选B。

4题意:黛西在五月失踪了考查细节理解题。A. lost on No. 12 Center Street在中心大街12号迷路;B. black with green ears黑中有绿的耳朵;C. Danny’s son丹尼的儿子;D. lost in May在五月迷路根据Danny的寻物启事Lost Cat – Daisy/Lost in Center Street on 12 May,可知他的宠物猫黛西512日在中央大街失踪,故选D。

5题意:吉姆这个星期一丢了他的夹克。考查细节理解题。根据最后吉姆的寻物启事I lost my black jacket this Monday morning.,可知他星期一丢了夹克,故选C。

阅读理解是最能体现学生英语能力的题型,分值较高,如何通过解题方法的掌握来提升自己解答阅读理解题的技巧是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意根据短文内容做出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词意。3)考查推理判断能力,此类题型较难,准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。(4)考查主旨理解题。此类题型需通读全文,整体把握,根据文本主要内容选择合适的选项。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】It’s Saturday. Look at what these people are doing?

City

Weather

Activity

New York

Ann is shopping with her mother. She wants to buy a shirt for her father's birthday.

Shanghai

Yang Ling is talking with her friend on QQ. They want to go to the movies this afternoon.

Moscow

Bruce is visiting the zoo. He likes animals very much. Look, he is feeding the giraffes.

Hawaii

Tom is listening to the music and relaxing. He works in Hawaii and he is usually very busy. Now he just wants to have a good rest.

1What's Ann doing now?

A. Talking with her friends. B. Shopping with her mother.

C. Visiting the zoo.

2What's the weather like in Hawaii?

A. Windy. B. Rainy. C. Sunny.

3Where is Tom?

A. In New York. B. In Shanghai. C. In Hawaii

4Who is talking with his/her friend on QQ?

A. Ann B. Yang Lin C. Bruce

5Which city is Bruce in ?

A. Moscow B. Shanghai C. New York

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

(climb, tomorrow) (bad, eyes) (strong, than )

(in, last weekend) (used to, but now)

1_________________________

2_________________________

3_________________________

4_________________________

5_________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】【2012江苏泰州】Cross the road carefully, ____you’ll keep yourself safe.

A. so B. or C. but D. and

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

Date: May lst-31st

Place: Sunshine Town Museum

A Butterfly Show

Show: All kinds of butterflies from different parts of the world

Time: Sat.-Sun. 9:00 am-5:00 pm

Tickets: Adults: 20 Students: 15 Free for children under 12

Special gift!

Come to the butterfly show on May 1st, and receive a free picture of the butterfly.

1Mr. White wants to go to the show with his 11-year-old daughter, so he will have to pay ________.

A.35 yuanB.20 yuanC.15 yuan

2If you go to the butterfly show on May 1st, you can get ________.

A.a free ticketB.a butterflyC.a gift

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】【2014年江苏省盐城市中考】I’m going to take him to some famous hutongs_______ he can learn more about China.

A. because B. when C. so that D. as if

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

BRITISH SCIENCE WEEK SCIENCE

in the PARK

Activities for ALL the family

Saturday 14th Dec.

11 a.m. - 4 p.m.

Wollaton Hall

Free

Getting there:

Parking $4 all day

Nearest stops UN17, WO20 - see bustimes.org.uk

More information at www. nottsbsa.org

Facebook.com/NottsBSA @BSANotts #ScienceinthePark2017

1People can enjoy science activities ________.

A.at 10 a.m. on SaturdayB.for freeC.online

2Uncle Tom wants to drive his own car to the park, he can find parking information at ________.

A.www.bustimes.org.ukB.www.nottsbsa.orgC.www.facebook.com

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】After dinner, he stayed at ________ home and played _______ violin.

A. a, the B. /, the C. the, / D. the, the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Choose the best choice from A, B or C according to what you read.

【1】The charts above are about ______ .

A. traffic accidents B. safety C. health

【2】Which is not the factor from drivers ?

A. Drunk driving B. Speeding C. Road environment

【3】How many factors cause traffic accidents ?

A. 7 B. 4 C. 3

【4】What does the word vehicle mean in Chinese ?

A.安全带 B.机动车辆 C.行人

【5】From the charts we know that ______ .

A. road environment is the main factor of traffic accidents

B. tired driving is the most factor from drivers

C. a quarter of the drivers don’t use seat belts

查看答案和解析>>

同步练习册答案