精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.Try reading the following sentences as fast as you can."She sells seashells by the seashore.The shells she sells are surely seashells.So if she sells shells on the seashore,I'm sure she sells seashore shells."
Not very easy,was it?What you've just read is called a tongue twister (绕口令).It is an exercise made up of sounds that are hard to pronounce in order to help people pronounce words faster and more correctly.Try the next example.
"Peter Piper picked a peck of pickled pepper.Did Peter Piper pick a peck of pickled peppers?If Pete Piper picked a peck of pickled peppers,where's the peck of pickled peppers Peter Piper picked?"
Tongue twisters usually do not have much meaning.They are just designed to improve people's ability (能力) to pronounce words.Although they may be very difficult,these exercises are very important to people who are trying to speak English correctly.This is because tongue twisters help people to tell the differences between similar sounds.
So if you wish to pronounce words more smoothly,you'd better try picking out some tongue twisters and practicing them.

41.Tongue twisters are helpful in improvingC skills.
A.listening        B.writing          C.pronunciation         D.communication
42.The first tongue twister is hard becauseD.
A.it is very boring to read          B.it teaches us a lot of knowledge
C.we don't know who"she"is        D.the sounds of"s"and"sh"are similar
43.The passage is probably taken fromB in a school newspaper.
A.Story Time          B.Study Garden
C.Latest News          D.Lost and Found.

分析 短文大意:
请尽快地读出下面的句子,一则绕口令《卖贝壳》.绕口令是用来让人们练习自己的发音,区分相似的读音,进而提高自己的发音水平.
虽然一些绕口令很难,但是这些练习对于想学好英语的学习者来说却是很重要的.如果你想练好语音,你最好努力练习这些绕口令.

解答 41.C 细节理解题.根据It is an exercise made up of sounds that are hard to pronounce in order to help people pronounce words faster and more correctly.可知,"绕口令提高发音技能",故选C.
42.D 推理判断题.根据She sells seashells by the seashore…这个绕口令出现频率最多的词sell和shell,以及This is because tongue twisters help people to tell the differences between similar sounds可知,"因为这个绕口令里‘s'and‘sh'是相近的,不容易区分",所以才有难度.故选D.
43.B 推理判断题.根据短文的内容"绕口令是来提高发音技巧,是有关学习之用的,所以这篇文章有可能来自学校的学习园地",故选B.

点评 首先指导学生速读全文,抓住中心主旨;然后细读小题,捕获相关的信息,各个作答;然后复读,再核对答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.I like my mother's way of cooking fish because it tastes____(  )
A.wellB.badC.niceD.terribly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.A:Do you know _______ lady with long black hair?
B:Yes.She is my daughter's maths teacher.(  )
A.theB./C.aD.an

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-I'm sorry I can't go fishing with you this afternoon.-But you _____ me last week.(  )
A.promisedB.praisedC.movedD.refused

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Happiness is for everyone.You don't need to care about those people who have beautiful houses with large gardens and swimming people for those who have nice cars and a lot of money who have cars may want to walk on the country roads in their free time.In fact,happiness is always around you if you put your heart into it.When you are in trouble at school,your friends will help you;  when you study hard at your lessons,your parents are always taking good care of your life and your health;when you get success,your friend will say congratulations to you; when you do something wrong,people around you will help you to correct it.And when you do something good to others,you will feel happy,too.All these are your happiness.If you notice a bit of them,you can see that happiness is always around you.
Happiness is not the same as money,it is a feeling of your heart.When you are poor,you can also say you are happy,because you have something else that can't be bought with money.When you meet with difficulties,you can say loudly you are very happy,because you have more chance to challenge yourself.So you cannot always say you are poor and you have bad luck.As the saying goes,life is like a revolving door.When it closes,it also open.If you take every chance you get,you can be a happy and lucky person.

56.将文中划线部分翻译成汉语.当你努力学习功课,你的父母总是会照顾好你的生活和你的健康
57.Is happiness only for the rich?No,it isn't
58.Why don't you need to care about those people who have beautiful houses with large gardens and swimming pools?Because those who have big houses may often feel lonely and those who have cars may want to walk on the country roads in their free time
59.Happiness isn't the same as money,is it?No,it isn't.
60.What do you learn from the passage?Happiness is for everyone.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Once a traveller came into a village which was suffering from hunger.The villagers asked him to leave,for they feared he wanted them to give him food.They told him that there was no food.The traveller explained that he didn't need any food and that,in fact,he was planning to make a soup to share with them instead.The villagers watched suspiciously as he built a fire and filled a pot with water With great ceremony(仪式),he pulled a stone from a bag,and dropped the stone into the pot of water.After a moment,he smelt the soup and shouted with excitement,"How delicious the soup is!"As the villagers began to show interest,he mentioned how good the soup would be with just a little cabbage in it.A villager brought out a cabbage to share.This episode(情节) repeated itself until the soup had cabbage,carrots,onions,and beets-indeed,a full pot of soup that could feed everyone in the village was ready.This story describes when there are not enough resources(资源),humans will store things.We do not want to share.The story of stone soup helps us realize that,in doing so,we often prevent ourselves and everyone else from having a feast(盛宴).The meaning of this story goes far beyond food.We keep to ourselves ideas,love,and energy,thinking we will be richer,but in fact we make the world,and ourselves,poorer.The traveller was able to see that the villagers were holding back,and he had the ability to inspire(激发) them to give.In this way,they created a large meal that none of them could have created alone.Are you like one of the villagers?If you come forward and share your gifts,you will inspire others to do the same.The reward is a feast that can feed many.

26.What does the underlined word"suspiciously"most probably mean?A
A.doubtfully      B.excitedly       C.curiously        D.fearfully
27.The traveller put a stone into the pot in order toB.
A.teach the villagers to cook a soup with stone
B.inspire the villagers to bring out their own food
C.prove to the villagers that he didn't want their food
D.help villagers to survive by giving them some food
28.The writer mainly wants to tell us thatD.
A.storing things in hard times is human nature
B.a good leader is very necessary in hard times
C.skills are needed to inspire people to share with others
D.sharing is more important than keeping things to oneself.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.---Could you tell me how long _______ the MP4?
---A month.(  )
A.I can borrowB.can I borrowC.I can keepD.can I keep

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Lucy often plays        guitar after she has        supper.(  )
A.the,theB./,/C.the,/D./,the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

18.A“Gap Year”is a period of time when a student takes a break before going to university.It is often spent travelling or working.It can give young people useful learning experiences and new skills.
Gap years are popular with European and Australian students,but remain less popular in America.However,in recent years,more and more American students are preparing for college by taking a gap year.The advantages of taking a gap year are as follows:
Learn about the World and Yourself
Although you don’t have to go abroad to experience gap years,most gap year students catch the chance to travel abroad.You are able to work out who you are and what you are for.The experiences of different cultures offer you interesting lessons.You can learn more about the world and get to know yourself better.
Face Challenges and Have Fun
A gap year is not only a time to take a vacation,but also a time to face challenges.Gap year students usually work,volunteer or take service projects.You have to learn how to get along in the real world.This process isn’t always easy,but it is an important part of growing up.Only in this way can you enjoy life and have fun.
Save Money and Improve Your College Admission Chances
There’s a common thought that gap years are only for rich students,but it’s not true.Actually,taking a gap year can save your money.Gap year students often take a part-time job.Besides,at the end of a gap year,students are much more likely to know what to study in college.Clear learning goals ran keep the students working hard instead of wasting time and money playing.
Imagine an admission officer trying to admit (录取) only one between two students.Both of them are excellent and have high grades.However,one student has much practical experience or has volunteered in his vacation.Who do you think the admission officer will choose?

38.A“Gap Year”meansC in the passage.
A.going abroad in a year for further education
B.travelling around the world in a year
C.taking a break before going to a university
D.doing a part-time job to make money during a vacation
39.Besides having fun,gap year students have to face theD.
A.money   B.information   C.vacations   D.challenges
40.Having a gap year may make youC.
A.become very rich               B.remain less popular
C.experience foreign cultures    D.have no chance to break
41.The last sentence implies(暗含) thatDwill probably be admitted by the admission officer.
A.either of the two students    B.the student with high grades
C.neither of the two students   D.the.student with a gap year experience.

查看答案和解析>>

同步练习册答案