精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.Happiness is for everyone.You don't need to care about those people who have beautiful houses with large gardens and swimming people for those who have nice cars and a lot of money who have cars may want to walk on the country roads in their free time.In fact,happiness is always around you if you put your heart into it.When you are in trouble at school,your friends will help you;  when you study hard at your lessons,your parents are always taking good care of your life and your health;when you get success,your friend will say congratulations to you; when you do something wrong,people around you will help you to correct it.And when you do something good to others,you will feel happy,too.All these are your happiness.If you notice a bit of them,you can see that happiness is always around you.
Happiness is not the same as money,it is a feeling of your heart.When you are poor,you can also say you are happy,because you have something else that can't be bought with money.When you meet with difficulties,you can say loudly you are very happy,because you have more chance to challenge yourself.So you cannot always say you are poor and you have bad luck.As the saying goes,life is like a revolving door.When it closes,it also open.If you take every chance you get,you can be a happy and lucky person.

56.将文中划线部分翻译成汉语.当你努力学习功课,你的父母总是会照顾好你的生活和你的健康
57.Is happiness only for the rich?No,it isn't
58.Why don't you need to care about those people who have beautiful houses with large gardens and swimming pools?Because those who have big houses may often feel lonely and those who have cars may want to walk on the country roads in their free time
59.Happiness isn't the same as money,is it?No,it isn't.
60.What do you learn from the passage?Happiness is for everyone.

分析 这篇短文主要讲述人们对快乐的理解.指出快乐不在于贫穷富有,而在于人的心理感觉.如果把握住每一次机会,你就会成为一个快乐幸运的人.
译文:
幸福属于每个人.你不必去关心那些拥有带大花园和游泳池的漂亮房子的人,或那些有漂亮小轿车和很多钱的人等等,为什么?因为那些拥有大房子的人会经常感到孤独,那些有汽车的人可能想在闲暇时走在乡间的小路上.   
事实上,如果你用心,幸福总在你身边.当你在学校遇到了麻烦,你的朋友会帮助你;当你努力学习功课,你的父母总是会照顾好你的生活和你的健康;当你成功时,你的朋友会祝贺你;当你做错事时,你周围的人会帮你改正.当你为别人做一件好事,你也会感到快乐.这些都是你的幸福.如果你注意到这些,你就会发现幸福一直都在你身边.  
   幸福和钱不同.这是你内心的感受.当你贫穷时,你也可以说你很幸福,因为你拥有金钱买不来的东西.当你遇到困难时,你可以大声说你很幸福,因为你有更多的机会挑战自己.所以你不能总是说你很穷,你的运气不好.俗话说,人生就像一个旋转门.当它关闭时,它也打开了.如果你抓住每一个机会,你可以成为一个快乐和幸运的人.

解答 56.答案:句子翻译题;当你努力学习功课时,你的父母总是会照顾好你的生活和你的健康;细节理解题;该题考查句意理解;该句为以when引导的时间状语从句;study hard at your lessons,努力学习功课; taking good care of,照顾好;故填:当你努力学习功课时,你的父母总是会照顾好你的生活和你的健康;
57.答案:.No,it isn't;细节理解题.根据短文第一段Happiness is for everyone的描述可知,人人都可以快乐.故填No,it isn't.
58.答案:Because those who have big houses may often feel lonely and those who have cars may want to walk on the country roads in their free time;细节理解题;根据短文内容Because those who have big houses may often feel lonely and those who have cars may want to walk on the country roads in their free time.可知你不必去关心那些拥有带大花园和游泳池的漂亮房子的人,或那些有漂亮小轿车和很多钱的人等等,为什么?因为那些拥有大房子的人会经常感到孤独,那些有汽车的人可能想在闲暇时走在乡间的小路上. 故填Because those who have big houses may often feel lonely and those who have cars may want to walk on the country roads in their free time.
59.答案:No,it isn't;细节理解题;根据短文内容Happiness is not the same as money,it is a feeling of your heart.可知幸福和钱不同.它是你内心的感受;该句是对于反义疑问句的回答;要和事实一致;故填No,it isn't.
60.答案:Happiness is for everyone;主旨归纳题.根据中心句Happiness is for everyone并联系上下文可知,这篇短文主要讲述人们对快乐的理解.指出快乐不在于贫穷富有,而在于人的心理感觉.故我们从中受到的启发是:幸福属于每个人;故填:Happiness is for everyone.

点评 在阅读时,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.然后细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.要抓住文章的主题和细节,分析文章结构,根据上下文内在联系,挖掘文章的深层含义.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.The shoes are much too small for him.They ______ be his.(  )
A.can'tB.mustn'tC.needn'tD.have to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-_______do you need to feed your baby?
-Once every three or four hours,at least.(  )
A.How farB.How soonC.How longD.How often

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.      useful information Mr.Brown gave us just now!(  )
A.How aB.HowC.what aD.what

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.



61
Are you worried about bringing bananas to work or school and find  them  bruised( 碰伤的)?Banana  Guard  allows  you  to safely  carry  and  store  bananas,letting  you  enjoy  perfect bananas anytime,anywhere.



62

Are you tired of others stealing your coffee cup?The Lock Cup has a hole which prevents most people from using it.Only the owner of the cup can use his/her key to close the hole.



63
Making tea takes time.You must wait for the tea to steep(浸 泡)Well,the Penguin(企鹅)Tea Timer happily does the waiting for you.When time is up,he penguin raises its mouth by itself.



64
What day is today?You don't know?Then you need a Day Clock.It's designed for people to remember weekly events like your sport day,movie night,and more.It's good for vacations
when it's easy to forget the day.



65

Whether you want to sit in the sun,near the river or under the tree…now  you  have  your  movable  bench( 长凳 ),to  sit
wherever you like.
A.Penguin Tea Timer
B.Banana Guard
C.Egg Holder
D.Wheel-moving Bench
E.Lock Cup
F.Day Clock.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Try reading the following sentences as fast as you can."She sells seashells by the seashore.The shells she sells are surely seashells.So if she sells shells on the seashore,I'm sure she sells seashore shells."
Not very easy,was it?What you've just read is called a tongue twister (绕口令).It is an exercise made up of sounds that are hard to pronounce in order to help people pronounce words faster and more correctly.Try the next example.
"Peter Piper picked a peck of pickled pepper.Did Peter Piper pick a peck of pickled peppers?If Pete Piper picked a peck of pickled peppers,where's the peck of pickled peppers Peter Piper picked?"
Tongue twisters usually do not have much meaning.They are just designed to improve people's ability (能力) to pronounce words.Although they may be very difficult,these exercises are very important to people who are trying to speak English correctly.This is because tongue twisters help people to tell the differences between similar sounds.
So if you wish to pronounce words more smoothly,you'd better try picking out some tongue twisters and practicing them.

41.Tongue twisters are helpful in improvingC skills.
A.listening        B.writing          C.pronunciation         D.communication
42.The first tongue twister is hard becauseD.
A.it is very boring to read          B.it teaches us a lot of knowledge
C.we don't know who"she"is        D.the sounds of"s"and"sh"are similar
43.The passage is probably taken fromB in a school newspaper.
A.Story Time          B.Study Garden
C.Latest News          D.Lost and Found.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.You ______ go to the Great Wall in autumn.It's the best time to see the leaves.(  )
A.shouldB.mustC.needD.will

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Everyone needs help in such a ________/k?n'd???n/.(  )
A.considerB.continueC.conditionD.control

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.China became the secondlargest(large) movie market in the world,behind the US.

查看答案和解析>>

同步练习册答案