精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】The Smallest Life Around Us

Tiny plants and animals live all around us.We cannot see them because they are so small,but they are everywhere. They live in the soil,in the air,and in rivers and oceans.They grow on mountains and in caves.Some live in the ice at the north and south poles; some live where it is very hot.They are found throughout cities and in the country. They grow on other plants and animals.Some are even living on you,on your skin,hair,and inside your body,in your mouth,nose,and all through your body.

These tiny plants and animals are called microbes.The word microbe is made from two other words:micro,meaning small,and bios,meaning life.So,microbe means small life.

Microbes have been on earth for a very long time.They may have been the first forms of life to be alive.Today there are more microbes in the world than all other living things.

People did not know microbes had existed(存在) long.They were too small for them to see.But people did see many changes in their world﹣important changes.And they did not know what caused them.They saw food that they kept too long change color and begin to smell bad.They saw cuts and wounds grow red and painful and become worse. They saw old plants and leaves and trees crumble apart on the forest floor and disappear into the soil.Such changes were a natural part of the world,but people did not understand them.They did not know these changes were evidence(证据) of tiny plants and animals growing all around them.

1Why couldn't people see microbes?

A. Because they are too small.

B. Because they live inside our body.

C. Because they live far from humans.

D. Because they may have been the first forms of life to be alive.

2The underlined phrase" crumble apart" in the last paragraph means"   ".

A. grow taller B. change into soil

C. break into tiny pieces D. become colorful and energetic

3Choose the answer that completes the web below.

A. Microbes are very small B. Microbes are all around us

C. People can't see microbes D. Food begins to smell bad

【答案】

1A

2C

3D

【解析】本文叙述了我们的周围到处都有细菌,因为它们太小了我们看不见。短文给出了细菌存在的证据。

1细节理解题。根据We cannot see them because they are so small可知,它们太小了,我们看不见。故选A

2词义猜测题。根据on the forest floor and disappear into the soil.可知,我们可以看出是应该是老的植物和树叶crumple apart在森林地面上并消失在土壤中,根据我们的生活经验,落叶和树木的枝条脱落后,会支离破碎,最终会完全消失在土壤中,因此这里crumple apart的含义应该是break into tiny pieces.故选C

3段落大意题。根据They did not know these changes were evidence of tiny plants and animals growing all around them.可知,这些变化证明了微生物生活在我们的周围,这些变化就是上面一段的内容,即They saw food that they kept too long change color and begin to smell bad(食物储存久了之后颜色变化并且会问到难闻的味道).They saw cuts and wounds grow red and painful and become worse(伤口会出现发红、疼痛、感染).They saw old plants and leaves and trees crumble apart on the forest floor and disappear into the soil(落叶和植物尸体会消失在土壤中).所有的这些变化都可以说明微生物生活在我们的周围,因此答案为Food begins to smell bad.故选D

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

Welcome to the Online Photography Club! Do you want to take better pictures? Are you ready to buy a new camera? Or do you just want to talk with other photography fans?

Chat Groups

Do you like to take photos of people? Pets? Flowers? Join your own chat group.

Big Win

Send in your best photo, and win a camera!

Ask Our Advice

You think you have a great photo, but you’re not sure. Ask us here.

Shopping Guide

Get information on prices and the best places to shop.

Lessons for Beginners

You love to take photos, but you don’t know much about photography. This is a great place to start.

1If you like to take photos of people, you may visit _________.

A. Shopping Guide B. Chat Groups

C. Ask Our Advice D. Big Win

2In Big Win, you can get _________.

A. a camera B. some flowers C. a pet D. some photos

3From Lessons for Beginners, you can learn _________.

A. how to talk with others. B. where to get information on prices

C. how to take photos D. where to meet photography fans

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达

假如你是Jack.你校英文报举办主题为"Show your collections的英语征文活动,请根据下面的图示,写一篇短文,介绍你和家人的收藏爱好。

要求:

1.文章内容必须包括所有要点提示,在此基础上可适当发挥:

2. 语篇完整,语句通顺,语法正确,书写规范;

3. 作文中不得出现考生的真实姓名和校名;60词左右(开头已给出,不计入总词数)

参考词汇: wear a scarf, a collector ofhas a big collection of, model plane, stamp

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Checking your answers before handing in your paper can help you __________ mistakes.

A. make B. provide C. avoid D. advise

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

Come and visit England—museums and parks

British Museum

Subway: Tottenham Court Rd

You can get the information about Rosetta Stone inscriptions (碑文)here.

You can also take a walk in Great Court. It is the biggest indoor square in

Europe.

National Library

Subway: Charing Cross

You can see more than 2000 famous paintings from the famous Europeans

here.

It is one of the largest art galleries in the world.

Natural History Museum

Subway: South Kensington

You can experience the fearful time. It brings you to the terrible time of the

dinosaurs.

You can see other wonders of nature here with your own eyes.

Greenwich Park

Light rails

You can see the beautiful roses here.

It is London’s oldest royal(皇家的) park with the longest history. The Royal

Weather Station is here, too.

1If you are interested in the works of Da Vinci, what place can you visit?

A. National Library B. British Museum

C. Natural History Museum D. Greenwich Park

2If you go to visit other wonders of nature, how can you go there?

A. By light rails. B. By South Kensington subway.

C. By Charing Cross subway. D. By Tottenham Court Rd subway.

3What can we do in Greenwich Park?

A. Take a walk with a pet dog. B. See dinosaurs.

C. Enjoy the paintings anytime. D. Visit the Royal Weather Station.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】---Why didn’t you go shopping with me two hours ago?

---Because my mother________ me outside.

A. waited for B. is waiting for

C. was waiting for D. has waited for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Lily doesnt like Tomso she ________ talks with him

Anever

Balways

Cusually

Dsometimes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】A 15-year-old student who invented a flashlight(手电筒) getting power from the holder's body heat is going home today from California with a big prize and a chance to do further research.

Ann Makosinski was the only Canadian among the four winners at Google's international science competition. Thousands of young scientists from around the world took part in the competition.

Winning the science and technology competition was "a surprise". Ann said, "I think it will have a great influence on my future."

Ann thanked her family for encouraging her interest in science and said that her first toy was a box of transistors(晶体管).

Ann's prize includes $ 25,000 and a "once in a-lifetime expericnce" from Google for her Hollow Flashlight, which has no moving parts or batteries.

The idea for the invention came from seeing unwanted batteries and her friend's experience. When Ann visited a friend in the Philippines, she saw the friend couldn't study when it became dark because there was no electricity or light. She saw the need for a flashlight that has no batteries - Hollow Flashlight.

In her project, Ann wrote "I made two flashlights that do not use any batteries or harmful materials. They do not create any noise and will always work. The flashlight needs at least a 5℃ temperature difference between the holder's body and the environment around to produce light."

A video of Ann explaining how she creatcd the flashlight has been watched more than 1.4 million times on the Internet.

Though Ann was successful, she has not made a decision about her career path. Ann hopes that she can find a way to join her love of film and science together.

The four winners were chosen from 15 final competitors from eight countries. The competition attracted thousands of students in 120 countries.

1In which part of a newspaper can we probably read this passage?

A. Travel. B. Culture. C. Technology. D. Advertisement.

2The first paragraph is written to be a(n) ________.

A. introduction B. warning C. argument D. discussion

3Paragraph 6 mainly tells us ________.

A. what Ann saw in the Philippines B. why Ann invented Hollow Flashlight

C. how Ann's family encouraged her interest D. what prize Ann got for Hollow Flashlight

4According to the passage, we learn ________.

A. easy to win the international science competition

B. Hollow Flashlight is safe, noiseless and can save energy

C. Ann has made a decision to be a scientist in the future

D. few people are interested in how Ann created the flashlight

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】New York is known ________ the world ________ a busy trade centre.

A. for; as B. for; by C. by; as D. by; for

查看答案和解析>>

同步练习册答案