精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】Carlton Joseph is a fashion designer(服装设计师), but not just any fashion designer. He appears on television, he writes books, and he owns his fashion house.

Born in 1980, Carlton started designing clothes when he was eleven. His father owned a clothes store, and Carlton used to work there at the weekend. Then he did a design course at college.

When he was 21, someone suggested doing a TV program. He made his first show “Carlton’s Clothes” in 2004, and he wrote his first book in the same year. Since then he has written four more. Carlton got married to TV producer Susan Mills in 2005.

Three months ago, Carlton started his new company. He called it “Design Carlton”.

At work Carlton always wears black trousers and a blue coat, but at home, or when he goes out, he wears clothes with bright colors (red, blue and yellow). He is especially crazy about new glasses, he buys a new pair every few weeks. “I like to look different every day,” he says.

Carlton started wearing glasses when he was twelve. He dyed(给……染色) his hair red when he was 18. It is still red, and this year, for the first time, he has grown a beard. “My wife likes it, that’s why” is his explanation. But his beard is black.

1How old was Carlton when he wrote his first book?

A. 11 B.21 C. 24 D. 25

2What does the underlined word “it” refer to?

A. Carlton’s hair. B./span> Carlton’s beard.

C. Carlton’s coat. D. Carlton’s company.

3What is the main idea of paragraph 5?

A. Carlton likes to look different.

B. Carlton is a hardworking person.

C. Carlton is crazy about new glasses.

D. Carlton loves wearing colorful clothes.

4Which of the following if true according to the passage?

A. Carlton is just a common fashion designer.

B. Carlton started his new fashion company in 2005.

C. Carlton made his first show after he got married to Susan.

D. Carlton got some design experience before going to college.

【答案】

小题1C

小题2B

小题3A

小题4D

【解析】

试题分析:本文叙述了Carlton Joseph他是服装设计师,他在11岁就开始设计服装,上大学又学了设计专业。他写了几本书,还上过电视节目,他喜欢与众不同。

小题1C细节理解题。根据通过前文的他出生于1980年,后面2004年写了他的第一本书,通过计算可以得知是24岁。故选C。

小题2B细节理解题。根据for the first time, he has grown a beard他也有胡子了,可以判断后面他妻子喜欢的是他的胡子,故选B。

小题3A细节理解题。根据通过文中Carlton上班的时候穿黑裤子蓝外套,在家或者出去的时候喜欢穿亮颜色的衣服以及Carlton说的话“like to look different every day”可以判断出这一段主要是讲Carlton喜欢不一样的生活方式。故选A。

小题4D细节理解题。根据第二段他11岁就开始设计服装,可以看出他在上大学之前已经有了一些设计服装方面的经验,故选D。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

Bitwalking is an invention(发明物) by a small company(公司) in London. To make people walk more, this new app(应用程序) on the smartphone is paying its users according to(根据) the number of miles they walk each day.

With this app, walkers can get one “Bitwalking dollar (or BW$)” for about 10000 steps, or 5 miles (about eight kilometers). One person can get at most three BW$ per day. Now, people can only spend the money in the Bitwalking inapp marketplace or trade it for cash(现金), but the company's heads Nissan Bahar and Franky Imbesi say that over time BW$ will become popular. “Some shoe makers are ready to accept BW$ payments, for example, and a UK bank could work with Bitwalking for an event” they said.

One idea behind the app is to make people healthier. But the company also have another idea: to improve people's lives. In poor countries, people have to walk a long way to work, or to school, or just to get water. Workers in the countryside get less than one dollar a day. By walking around with the Bitwalking app, they could make three times more.

The company also set up Bitwalking centers in some poor places. At the centers, people will learn how to use the Bitwalking dollars or trade them for cash. Bitwalking is really helping to change(改变) life.

1From the passage we know Bitwalking is ________.

A.an invention from a poor countryB.a small company in London

C.an app to make people walk moreD.a new kind of smartphone

2In Paragraph 2, the writer uses ________ to show us that BW$ will become more popular.

A.numbersB.rulesC.gamesD.examples

3The last paragraph is mainly about ________ Bitwalking centers help poor people change their lives.

A.whyB.whenC.howD.where

4According to the passage, which word can BEST describe Bitwalking?

A.Beautiful.B.Helpful.C.Expensive.D.Meaningless.

5The best title for this passage might be “________”.

A.Making Money by WalkingB.Making People Exercise More

C.Spending Money on Online ShopsD.Setting up Bitwalking Centers

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】She always refuses________me________my favorite TV shows.

A.to let;watch

B.to let;to watch

C.let;watch

D.to let;watches

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。

阅读短文,从方框中所给的六个句子中选择五个还原到短文中,使短文通顺完整、衔接自然。

March 20th is World Water Day every year. According to a report from the United Nations, more than half of the world's major rivers have serious water loss and are polluted.The Yellow River, the world's fifth longest river, watered some of the oldest farms on earth. But now it has a serious problem. 1In most of the past 35 years, it didn't reach the sea.The Nile in Egypt, running 6, 650 km, is the longest river in the world. 2_ Now it is down to 2 billion m' or so. Australia's Murray River reaches the sea only every other year. One fifth of America's Rio Grande has no water, either.3_Mostly it's damming (筑坝) and global warming that make rivers dry.

4 Now about 45, 000 of them lie across the world's rivers. They hold back around 15% of the world's fresh water from running to the sea.Global warming is making things worse. Warmer weather takes water away. The glacier (冰川) are becoming smaller. 5Global warming has had certain effects on water sources (源头). Droughts (干旱) happening around the world make people pay more attention to this fact.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】We________here until we________jobs in another city next year.

A.don’t leave;find

B.won’t leave;find

C.don’t leave;will find

D.won’t leave;will find

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Steve isn’t as__________ as Kelly.He often makes mistakes in his writing.

A.careless B. tidy C.careful D. difficult

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

Name: Messi

Birthday: June 24th,1987

Birthplace: Argentina(阿根廷)

Club:Barcelona FC,Spain(西班牙)

Height: 1.70 metres

Weight(体重):70 kg

Scores(得分):43 goals in 46 matches in 2010-2011 season(赛季).

1What is the poster about?

A. A football match. B. A football player. C. A basketball player. D. A football team.

2Where was he born?

A. In Spain. B. In Argentina. C. In Brazil. D. In Barcelona.

3when was Messi born?

A. 1978. B. 1983 C. 1987 D. We don’t know.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】It’s 7:15 now. We must go to school.

A. can B. may C. have to D. don’t

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Keep away from the computers

Now more and more children are becoming overweight and less creative (有创意的)because they spend too much time in front of the computer.

Child Protective Services (儿童保护组织) in the USA asked children to go out to do some outdoor1 not to play computer games. A report says in the USA lots of children 2 about 1,000 hours a year playing computer games. Of3 , they are overweight. Some of them have poor eyesight and they can't see things4.

Everyone wants to keep5 . But6 can we do to keep healthy? First we should keep away from the7 . The doctor says the longer8 play computer games, the more overweight they may become.

Hey, boys and girls! To keep healthy, 9 playing computer games and then go out to take more exercise! You can swim,10 a horse, fly a kite or go jogging. Try any of them. It's good for your health and you can make some new friends!

查看答案和解析>>

同步练习册答案