精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Mr Scott was the owner of a shop.He lived by himself in a small room above his shop.He was always afraid that someone might break into his shop at night.
      One day,when he checked his money after closing up,he found he had almost 10,000dollars.He thought keeping so much money in the shop was a dangerous thing.So he took the money with him to his bedroom,put it in the pocket of his coat and went to bed with his coat on.At midnight the doorbell rang and woke him up.He got out of bed and called out in a shaky(颤抖的) voice,"What do you want?"Under the street light stood a policeman,"Sorry to wake you up,"the policeman said,"but all the lights are on in your shop.I think you just forgot to turn them off when you closed up."
46.Where did Mr Scott live?C
A.By himself.B.In his shop.C.Above his shop.
47.How much money did he have that day?
A.$10,000.B.¥10,000.C.10,000.
48.Why did Mr Scott sleep with the money that night?'B
A.Because he loved money very much.
b.Because he thought it was not safe to keep it in the shop.
C.Because he knew the policeman would wake him up.
49.Why did the policeman wake him up?A
A.Because he wanted to turn off the lights.
b.Because he wanted to remind Mr Scott
C.Because he wanted to ring his doorbell.
50.How did Mr Scott feel when he heard the doorbell.C
A.Excited.B.Angry.C.Stressed.

分析 本文叙述了斯科特先生独自住在他的商店上面的房间里.有一天晚上商店关门后,他发现自己有一万美元,这么多钱,他认为很危险.于是他决定把钱放在卧室里.当他做完这些事情去睡觉的时候他忘记了关灯.半夜有人敲门把他喊醒了.把他吓了一跳,他战战兢兢的打开门一看--原来是一位警察,他认为斯科特可能忘了关商店的灯,因而来提醒他.

解答 46.C.细节理解题.根据He lived by himself in a small room above his shop.可知他独自住在商店上面的一个小房间里.故选C.
47.A. 细节理解题.根据he found he had almost 10,000 dollars.可知他发现自己有了10000美元.故选A. 
48.B.细节理解题.根据He thought keeping so much money in the shop was a dangerous thing.可知他认为把这么多的钱放在商店里是一件很危险的事情.故选B.
49.A.细节理解题.根据I think you just forgot to turn them off when you closed up."可知警察认为他仅仅是忘了关灯.故选A.
50.C.推理判断题.根据He got out of bed and called out in a shaky voice,…可知他的声音是颤抖的,说明他紧张不安.故选C.

点评 本篇是一篇逸闻趣事类阅读短文.所给题目大部分是关于细节性理解题,我们应重点指导学生首先快速阅读全文,抓住中心主旨,在速读过程中,应尽可能多地捕获信息材料;然后,细读题材各个题目击破.切记不要根据自己的想象来填写问题答案,必须更具短文内容,有理有据的找出问题答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Monkeys are clever and lively,but they are naughty and greedy (贪婪的) as well.Whenver they find delicious food,they will eat enough.What's more,they will take it when they leave.They have suffered (吃亏) a lot because of this.But they never change this way.
 In India,people use monkey's greed to catch them.Do you know how they can catch monkeys?Here are some instructions.
•Make a hole in a big pumpkin (南瓜).The hole must be just right----neither too big nor too small.
•Put some jujubes (枣) in the hole.
•Leave the pumpkin under a tree.Make sure there are some monkeys in the tree.
•Hide yourself and watch the monkeys.
  As soon you leave,the monkeys can't wait to come down to the pumpkin.When they find a hole in the pumpkin,they don't know what's in it and one of them can't help putting its hand into the hole to find what on earth there is.When it touches the jujubes,it will clench (攥紧) some of them in its hand.As a result,it isn't able to take its fist (拳) out of the hole.You can't come close until this time.Will the monkey drop off the pumpkin?Don't worry.It prefers the pumpkin than its life.It will run with the pumpkin,clenching its fist more tightly.In the end,it is caught helplessly.

41.Monkeys haven't changed their way of doing with nice food because they areC.
A.clever     
B.lively     
C.greedy   
 D.naughty
42."The hole must be just right"means it isD.
A.big enough for the monkey to put its hand in
B.smaller than a monkey's hand
C.bigger than a monkey's fist
D.bigger than a monkey's hand but smaller than its fist
43.Seeing the hole in the pumpkin,a monkey willA.
A.be interested in    
B.be afraid of
C.run away at once   
D.take the pumpkin away in arms
44.Which of the following is true according to the passage?A
A.Indians often catch the monkeys in this way.
B.sometimes monkys are stupid.
C.as soon as the monkeys comes to the pumpkin,you can rush to catch it.
D.In India,monkeys like pumpkins every much.
45.What should we learn from the passage?B
A.weshould catch monkeys in this way.
B.One mustn't be greedy.
C.We should protect monkeys.
D.Come up with another way to catch monkeys.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Look!Our hometown is ____ now than it used to be.(  )
A.beautifulB.the most beautiful
C.very beautifulD.much more beautiful

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Lanzhou is the only capital city that the Yellow River,the second ________ river in China,passes through.(  )
A.longB.longestC.longerD.length

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.---__________ your maths?
---Quite well.Thank you.(  )
A.What do you doB.Why do you do
C.How are you getting on withD.Are you good

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Tony has always loved going to the beach.He spends as much time there as he can.It was a bright,sunny day.The beach was full by the time Tony and his mum got there.It seemed  that  everyone had the same idea today.When they found a spot(地点),Tony sat down and began to relax.
Soon Tony noticed something strange.There was an empty water bottle in the sand.Then,a paper bag was blowing down by the water.People had littered(乱扔废物)all over the beach!
Tony was mad.His mum explained that a lot of people littered  instead of using garbage cans(垃圾桶).If Tony wanted to stop it,he would have to work to save the beach.
He worked hard.Tony got a group to help clean up.He put up signs saying"No Littering"and got his town to add more garbage cans in the area.Most of all,he let people know how bad littering is for the environment.
Tony worked hard to make a difference!

56.What was the weather like on that day?C
A.Rainy.
B.Cloudy.
C.Sunny.
D.Windy.
57.Who went to the beach with Tony?C
A.His best friend.
B.His dog.
C.His mum.
D.Nobody.
58.What problem did Tony notice on the beath?B
A.It started to rain.
B.People littered on the beach.
C.He lost his beach ball.
D.The water was too cold.
59.What did the signs that Tony put up say?D
A.No swimming.
B.No Food or Drinks.
C.No Dancing.
D.No Littering.
60.What is Tony like according to the passage?A
A.Hard-working and caring.
B.Hard-working but careless.
C.Outgoing(开朗的) but lazy.
D.Lazy and careless.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Larry has put on too much weight because of hisunhealthy diet.(healthy)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.We usuallynod to show agreement and shake our heads to show disagreement.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.The mountain I visited last Sunday isn't very ________.Few ________ go sightseeing there.(  )
A.tourist; touristsB.touristy; tourist
C.touristy; touristsD.tourist; tourist

查看答案和解析>>

同步练习册答案