精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Tony has always loved going to the beach.He spends as much time there as he can.It was a bright,sunny day.The beach was full by the time Tony and his mum got there.It seemed  that  everyone had the same idea today.When they found a spot(地点),Tony sat down and began to relax.
Soon Tony noticed something strange.There was an empty water bottle in the sand.Then,a paper bag was blowing down by the water.People had littered(乱扔废物)all over the beach!
Tony was mad.His mum explained that a lot of people littered  instead of using garbage cans(垃圾桶).If Tony wanted to stop it,he would have to work to save the beach.
He worked hard.Tony got a group to help clean up.He put up signs saying"No Littering"and got his town to add more garbage cans in the area.Most of all,he let people know how bad littering is for the environment.
Tony worked hard to make a difference!

56.What was the weather like on that day?C
A.Rainy.
B.Cloudy.
C.Sunny.
D.Windy.
57.Who went to the beach with Tony?C
A.His best friend.
B.His dog.
C.His mum.
D.Nobody.
58.What problem did Tony notice on the beath?B
A.It started to rain.
B.People littered on the beach.
C.He lost his beach ball.
D.The water was too cold.
59.What did the signs that Tony put up say?D
A.No swimming.
B.No Food or Drinks.
C.No Dancing.
D.No Littering.
60.What is Tony like according to the passage?A
A.Hard-working and caring.
B.Hard-working but careless.
C.Outgoing(开朗的) but lazy.
D.Lazy and careless.

分析 托尼一直喜欢去沙滩.他花费尽可能多的时间在那里.这是晴朗明媚的一天.等到托尼和他的妈妈到那里的时候,沙滩上已经满是人了.似乎每个人今天都想一块去.当他们找到一个位置后,他们坐下来开始休息.
不久以后,托尼注意到一些奇怪的事情.在沙滩上有一个空瓶子.然后,一个纸袋子在水上漂浮着.人们在沙滩上乱扔垃圾!
托尼很生气.他的妈妈解释说很多人没有把垃圾扔到垃圾桶里,而是乱扔垃圾.如果托尼想要阻止这种情况,他将不得不为了沙滩的整洁而工作.他很努力得捡拾垃圾.托尼找了一群人来帮忙清理.他张贴了一个标语,上面写着"禁止乱扔垃圾"并且让他的镇上在这片区域增加更多的垃圾桶.最重要的,他让人们知道乱扔垃圾对环境是多糟糕.
托尼努力地工作来让一切变得与众不同!

解答 56.C 细节理解题 根据文章第一段第三句"It was a bright,sunny day."(这是晴朗明媚的一天.)故选C.
57.C 细节理解题 根据文章第一段第四句"The beach was full by the time Tony and his mum got there."(等到托尼和他的妈妈到那里的时候,沙滩上已经满是人了.)故选C.
58.B 细节理解题 根据文章第二段最后一句"People had littered(乱扔废物)all over the beach!"(人们在沙滩上乱扔垃圾),故选B.
59.D 推理填空题 根据前文"People had littered(乱扔废物)all over the beach!"(人们在沙滩上乱扔垃圾),及"Tony got a group to help clean up.He put up signs saying""and got his town to add more garbage cans in the area."(托尼找了一群人来帮忙清理.他张贴了一个标语,上面写着""并且让他的镇上在这片区域增加更多的垃圾桶.)可以推断出标语与乱扔垃圾有关.
60.A 主旨大意题 根据文章"If Tony wanted to stop it,he would have to work to save the beach.He worked hard.Tony got a group to help clean up.He put up signs saying""and got his town to add more garbage cans in the area."(如果托尼想要阻止这种情况,他将不得不为了沙滩的整洁而工作.他很努力得捡拾垃圾.托尼找了一群人来帮忙清理.他张贴了一个标语,上面写着"禁止乱扔垃圾"并且让他的镇上在这片区域增加更多的垃圾桶.)故可推断托尼是工作努力的,有爱心的.故选A.

点评 这是一篇涉及健康环保的阅读理解题.题型有细节理解题、推理填空题、主旨大意题.考生在做题的过程中针对不同的题型采用不同的方法.比如对于56,57,58小题考生需要从文章中找出对应的句子.59小题则需根据文章上下文进行推理判断得出答案.60小题需根据文章相应部分来进行推敲总结.此类阅读题需要多加训练,才能较好地答题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Soccer is one of the most popular sports in our modern world.①But/However many years ago,each country had its own kind of soccer game with its own rules.
In 1863,a group of people met in England.They made some changes to the game.They made one set of new rules for every country to follow.②After that,soccer teams from different countries can play against each other.
③Some of the rules are still the same today.For example,each team has 11players and try to get a ball into the other team's goal.④The goalie is the only player who can touch or move the ball with arms or hands.
Now teams from all over the world take part in the World Cup every four years.It's one of the most important things for all soccer fans.The last World Cup was held in South Africa in 2010and this year Brazil will hold the World Cup.⑤今年世界杯的第一场决赛在6月12日.Let's look forward to it together!

101.请在文章①句填写一个连词使得语意完整通顺.But/However
102.文章②句有一处错误,请改正,并写出正确句子.After that,soccer teams from different countries could play against each other.
103.请将③翻译成汉语.有些规则现在依然是一样的.
104.请选出④句画线单词的词义.C
A.后卫       B.前锋            C.守门员
105.请将⑤翻译成汉语.The first match of this year's World Cup is on June 12th..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Are you taller than your cousin,Mike?-No,I am as ______ as him.(  )
A.tallB.tallerC.the tallerD.tallest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-We will build a high-speed railway in Yangzhou before 2015.
-Wow,________ exciting news!(  )
A.what anB.what aC.whatD.how

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Mr Scott was the owner of a shop.He lived by himself in a small room above his shop.He was always afraid that someone might break into his shop at night.
      One day,when he checked his money after closing up,he found he had almost 10,000dollars.He thought keeping so much money in the shop was a dangerous thing.So he took the money with him to his bedroom,put it in the pocket of his coat and went to bed with his coat on.At midnight the doorbell rang and woke him up.He got out of bed and called out in a shaky(颤抖的) voice,"What do you want?"Under the street light stood a policeman,"Sorry to wake you up,"the policeman said,"but all the lights are on in your shop.I think you just forgot to turn them off when you closed up."
46.Where did Mr Scott live?C
A.By himself.B.In his shop.C.Above his shop.
47.How much money did he have that day?
A.$10,000.B.¥10,000.C.10,000.
48.Why did Mr Scott sleep with the money that night?'B
A.Because he loved money very much.
b.Because he thought it was not safe to keep it in the shop.
C.Because he knew the policeman would wake him up.
49.Why did the policeman wake him up?A
A.Because he wanted to turn off the lights.
b.Because he wanted to remind Mr Scott
C.Because he wanted to ring his doorbell.
50.How did Mr Scott feel when he heard the doorbell.C
A.Excited.B.Angry.C.Stressed.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.This is thesixth time for our school to hold the robot-making contest.(six)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.The boy is looking forward to     a good time after the exam.(  )
A.to haveB.hasC.havingD.have

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-Dad,why should I stop ______ computer games?
-For your health,my boy.(  )
A.to playB.playingC.play

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.The actor and directoris(be) coming to give us a speech next weekend.

查看答案和解析>>

同步练习册答案