精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Think back to a time in your life when you tried something new.
When I was a teenager I volunteered to pass out water at a local race.I was so excited to see all the different runners who passed by and quickly took a cup of water.Some ran past,some walked past and a few wheeled past.
I saw so many types of people doing it.I thought maybe I could do it too!The next year I decided to run for the race,but I had little running practice.I just wanted to finish.
On the day of the race,it was terribly hot.After running for about 5miles,I was thinking,"I must be crazy.Why did I do this?What was I thinking?"And at one moment,I said to myself,"I am never doing this again!"
That first 10km race was quite an experience.I jogged (慢跑),I walked,I jogged and walked.At times,I didn't know if I could finish.
Near the end,a 70yearold man ran past me,very fast,and I felt a little embarrassed (尴尬的) that I was more than 50years younger than he and I couldn't even keep up with him.But then I realized something.He was running his race and I was running mine.How often in life do we compare(比较) ourselves to others when we really shouldn't?I decided that I would not give up on running races,and that one day I would be one of those 70yearolds who were still running.
As I crossed the finishing line,I was proud of myself.I didn't regret (后悔) having such an experience.

52.What did the writer do at a local race as a volunteer?C
A.He helped old runners.
B.He cheered up the runners.
C.He passed out water to the runners.
D.He took back the cups from the runners.
53.Why did the writer join the race?A
A.He just wanted to experience.B.He was crazy about running.
C.He had practiced running very hard.D.He wanted very much to win a prize.
54.How did the writer's feeling change after running about 5miles?C
①He regretted.
②He encouraged himself.
③He felt a little embarrassed.
A.①-②-③B.②-①-③C.①-③-②D.②-③-①
55.What is the best title (标题) of the passage?D
A.To be No.1.           B.Let's compare.
C.A volunteering job.   D.Running your own race.

分析 回想当你尝试新东西时你的生活.当我还是个孩子的时候,我自愿在一个地方的比赛中给运动员递水.我非常高兴看到所有不同的运动员跑过去,他们很快就喝了一杯水.有些人跑过去了,有些人走了过去,少数骑车过去.我看到了这么多类型的人参加,我想也许我也可以这样做!第二年,我决定参加比赛,但我没有一点跑步训练,我只是想完成比赛.比赛当天非常热.跑了5英里之后,我在想,"我一定是疯了.为什么我要参加这个?我在想什么?"我对自己说,"我再也不干这种事了!"第一个10公里的比赛是一次很好的经历.我慢跑,我走着,我慢跑步行交替.有时,我不知道我是否能完成.临近终点,一个70岁的男人超过我,很快,我觉得有点尴尬.我不止比他年轻50岁,我竟然跟不上他.但后来我意识到了什么,他跑他的,我跑我的.当我们真的不应该的时候,在生活中,我们自己多久会跟别人比较一次?我决定,我不会放弃赛跑.而有一天我也会成为那个70岁依然坚持跑步的人.当我冲过终点线,我为自己感到骄傲.我不后悔有这样一种体验.

解答 52.答案C 细节理解题 由文中 When I was a teenager I volunteered to pass out water at a local race 可知 我自愿在一个地方的比赛中给运动员递水,故选C
53.答案A 细节理解题 由文中 The next year I decided to run for the race,but I had little running practice.I just wanted to finish 可知 第二年,我决定参加比赛,但我没有一点跑步训练,我只是想完成比赛,有这样一次经历.故选A
54.答案C 细节理解题 由文中 I said to myself,"I am never doing this again!"可知 我对自己说,"我再也不干这种事了!",一开始是后悔的,由文中 I felt a little embarrassed that I was more than 50years younger than he and I couldn't even keep up with him 可知 我觉得有点尴尬.我不止比他年轻50岁,我竟然跟不上他,由文中 I decided that I would not give up on running races,and that one day I would be one of those 70yearolds who were still running 可知 我决定,我不会放弃赛跑.而有一天我也会成为那个70岁依然坚持跑步的人,故选C
55.答案D 文章主旨题 由文中 He was running his race and I was running mine.How often in life do we compare ourselves to others when we really shouldn't?I decided that I would not give up on running races 可知 他跑他的,我跑我的.在生活中,我们多久会跟别人比较一次?当我们真的不应该的时候.我决定,我不会放弃赛跑,这是作者最后领悟之后有感而发,自己坚持自己的,跑完自己的比赛.故选D

点评 本文是一篇较好的阅读理解,读后让人受益匪浅.可以从文中学到东西.仔细阅读文章深刻的含义,找出问题所在的句子,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Kate is     girl.She's very happy at school.(  )
A.a eighteen-year-oldB.an eighteen-year-old
C.an eighteen-years-oldD.a eighteen-years-old

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

20.Once upon a time,a boy was walking through a wood and he thought he could hear a sad cry.Following the sound he came to a big,round,mysterious,grey fountain.The sad sound seemed to be coming from the fountain pool.The boy swept aside the pool’s dirty surface water and saw a group of grey fish swimming in a slow circle through the pond.
Amused by this,the boy tried to catch one of these incredible talking fish.But when he stuck his arm into the water it turned grey right up to the elbow.As this happened,a huge sadness entered into him,and he suddenly understood how sad the fish were feeling.
He quickly pulled his arm out of the water,and ran from that place.But the arm stayed grey,and the boy continued feeling sad.He tried so many times to cheer himself up,but nothing worked.That was,until he realized that if he were to make the Earth happy then that happiness would be,in turn,transmitted back to him,through the earth on his arm.
From then on,he set about looking after countryside.He cared for the plants,and he did what he could to keep the water from being polluted.He encouraged others to do the same.He was so successful that his arm started to recover its normal color.When the grey had disappeared completely,he started feeling happy again,and he decided to go and visit the fountain.When he was still some way from the fountain he could hear the fish singing happily.

51.What happened to the boy when he stuck his arm into the water?C
A.He caught some fish.
B.His arm was bitten by the fish.
C.He felt great sadness.
D.Nothing special happened.
52.The underlined word recover means“D”in Chinese.
A.转变         B.进化          C.变异    D.恢复
53.Which of the following didn’t happen after the boy left the fountain?D
A.He started to look after the countryside.
B.He stopped the water from being polluted.
C.He encouraged people to protect the earth.
D.His arm kept grey and he never felt happy
54.What can we learn from the passage?A
A.We should protect the earth.B.We shouldn’t catch fish.
C.Even the fountain may cry.D.We should visit the fountain.
55.What is the best title of the passage?D
A.The Beautiful Countryside.
B.The Talking Fish.
C.The Sad Cry.
D.The Grey Fountain.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Can you tell me __________?(  )
A.when do you usually have breakfast
B.what do you think of this magazine
C.why you put off the party
D.why are you interested in chatting on line

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.---Help yourselves to some fish,boys!
---________________.(  )
A.Thanks,but we're fullB.Good news
C.No,pleaseD.Thank you all the same

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Physics _______more difficult than math,do you think so?
-No,I don't think so.(  )
A.areB.hasC.wereD.is

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Guo Chuan is the first Chineseto realize(realize) the dream of sailing around the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Mr.Li asks the students         in the river,because it's too dangerous.(  )
A.swimB.to swimC.not to swimD.to not swim

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Once upon a time,there was a spider with the name Anansi.He knew that he was very clever but he also knew he wasn't wise(英明的).He didn't like this,but he did not know what to do.One day he had an idea.He went around the village with a basket and asked each person to give him some of their wisdom(智慧).The people laughed at Anansi because they knew that he needed wisdom the most.So each person put a bit in his basket and wished him good luck.
Soon his basket was full,but Anansi was worried that his neighbors might be jealous(嫉妒 ) of his wisdom and take it from him.He decided to hide it at the top of a tall tree.When he had tied the basket to the front part of his body,he tried to climb the tree,but it was too difficult.He tried again and again with out success.
Then his youngest son walked by."What are you doing,father?"he asked and Anansi told him."Why don't you carry the basket on your back instead?"his son said.
Anansi put the basket on his back and climbed the tree easily,but he wasn't happy."I walked all over the village and collected so much wisdom that I am the wisest person ever,but my baby son is still wiser than me.Take back your wisdom!"he said.And he threw the basket of wisdom into the air and went home.And that's how wisdom went all over the world.

56.Anansi went around the village becauseD.
A.he knew he was very clever             B.he wanted to show his good luck
C.he hoped to meet his son               D.he thought he wasn't wise enough
57.Anansi wanted to get his wisdom fromC.
A.his son          B.his father          C.the villagers        D.the neighbors
58.The underlined word"it"in Paragraph 2 refers to (指的是)D.
A.the tree          B.the basket         C.the luck            D.the wisdom
59.The passage above isB.
A.a report          B.a story           C.an advertisement     D.a diary
60.The best title for the passage would beA.
A.Anansi's wisdom                     B.The wisdom of Anansi's son
C.Anansi and his son                    D.Anansi and the villagers.

查看答案和解析>>

同步练习册答案