精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】阅读理解

Huang Xiaoming
Chinese actor Huang Xiaoming visited the panda base(据点) in Sichuan province.
During his visit, Huang put on a keeper's suit and tried cutting bamboo, cleaning cages and feeding the pandas.
Huang alsoadopteda pair of panda twins with a gift of one million yuan.

Angelina Jolie
Hollywood actress Angelina Jolie can do all kinds of things on screen. It looks like she's good at everything, shooting, fighting and killing. But there's one thing she's afraid of—cooking. The 33-year-old actress says she was never able to master cooking skills.“I don't cook—it's the one thing I can't do!”she says.

Chen Luyu
Chinese hostess Chen Luyu is famous for her popular talk show. She set up an online version of her show at Sina.com.
People have grown tired of Chen's show, especially her habit of constantly asking guests, “really?”.
But the producer of the show supports Chen. “She's one of the few Chinese hosts who knows how to control her desire to express herself and let the guests speak freely in an interview.”


(1)What kind of animals does Huang Xiaoming like?
A.Pandas.
B.Monkeys.
C.Tigers.
D.Lions.
(2)Which is TRUE about Angelina Jolie?
A.She is good at everything.
B.She can't shoot well.
C.She can't cook by herself.
D.She can cook well.
(3)Why have people grown tired of Chen Luyu's show according to the passage?
A.Because she isn't famous for her talk show.
B.Because she set up an online version of talk show.
C.Because she has the habit of constantly asking, “Really?”.
D.Because she likes to express herself.
(4)What does the underlined word“adopt”mean in the first paragraph?
A.批准
B.继承
C.采纳
D.收养
(5)We can know from the passage that _______.
A.Angelina Jolie is a shy actress
B.Chen Luyu isn't famous any more
C.Huang Xiaoming is a kind man
D.All the three stars are Chinese

【答案】
(1)A
(2)C
(3)C
(4)D
(5)C
【解析】文章大意:这是一张表格,表格中主要介绍了娱乐明星黄晓明、安吉丽娜·朱莉和陈鲁豫的个人爱好和特长。
(1)细节理解题。根据表格中黄晓明部分During his visit, Huang put on a keeper's suit and tried cutting bamboo, cleaning cages and feeding the pandas可知他喜欢熊猫。故选A。
(2)细节推断题。根据表格中Angelina Jolie安吉丽娜·朱莉部分It looks like she's good at everything, shooting, fighting and killing. But there's one thing she's afraid of—cooking可知她擅长一切事情是不对的,因为她不会做饭,但会设射击,打架等,故排除A、B和D。故选C。
(3)细节理解题。根据表格中陈鲁豫部分People have grown tired of Chen's show, especially her habit of constantly(经常的)asking guests, “really?”可知人们讨厌她的提问“really”,故选C。
(4)词义猜测题。根据表格中的黄晓明部分Huang alsoadopteda pair of panda twins with a gift of one million yuan可知是黄晓明用100万收养了一对熊猫,故选D。
(5)推断理解题。根据黄晓明部分推断他是一个友好的人。表格中的Angelina Jolie安吉丽娜·朱莉是美国人,而且朱莉会做很多事情,可推断是位开朗的人;排除B和D;根据陈鲁豫部分可知她很出名,排除A。故选C。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Please pass me the cartoon book _________ has a Mickey Mouse on the cover.

A. whom B. whose C. who D. which

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Nice to meet youMike________

—Everything is OKThanks

AWhat are you doing

BI think so

COf course

DHow is it going

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】一Were you at home at 9:00 last night? I called you but nobody answered.

—Sorry, I _______ at that time.

A.take a shower B.took a shower.

C.was taking a shower D.am taking a shower

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】The young teacher who has a ____face can make his classes ____and interesting.

A.lovely, lively B.lovely, lovely

C.likely, friendly D.ugly, lively

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】(2013江苏扬州)If I am wanted on the telephoneask him to leave a ________

Amessage

Bletter

Cdiary

Dsentence

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】There is ____ interesting ____ todays newspaper.

A.anythingin B.nothingin

C.somethingon D.nothingon

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】选词填空

powerful place create find green local area wise play use


There was once a very special lion called Simba. Simba would play in this beautiful place, running and jumping with his friends, the leopards(豹)and other lions in theSimba had a very special gift—every time he spoke loudly, hesuch a strong wind. And it seemed like a hurricane(飓风).
On the land where Simba lived were lots of animals: giraffes, elephants, etc. And even though it wasn't a particularlyplace, there were lots of trees and animals. One day, as Simba waswith his friends, they saw enormous machines destroying part of the plain by building oil wells.
Day by day, the men built more and more oil wells, destroying thenature in the process. Simba had fewer and fewer friends to play with, and fewerto run on. Then alion told him that the only way to stop the people using petrol (汽油)was torenewable energies. Such as the wind.
So he decided to help people with one of the mostrenewable energies in the world: wind power. Then he went round all the countries in the world roaring(咆哮)with all his might to create a great wind. It would help menmore renewable energy. In the end, Simba succeeded in getting people to stop using petrol, and his home became lively again.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面的信息,完成小题。
English Teachers Wanted!
Dear Sir / Madam,
Our school set up in 2008 is a high school. Now there is a need for English teachers. We have posted(发布) our advertisement on our website. You can visit http://www.xinhuaschool.com or call Alex at 846-5789 for more information. If you are interested, please send your resume简历) to us, and we will reply as soon as possible.
You should:

● love teaching
● speak fluent (流利的) English
● be good at computer skills
● have good communication skills
(1)How can you get more information about the advertisement?
A.By visiting the website of Xinhua school.
B.By calling Mike at 846-5789.
C.By sending your resume to the school.
(2)Which of the following is NOT required according to the advertisement?
A.Good computer skills.
B.At least three-year teaching experience.
C.Good communication skills.

查看答案和解析>>

同步练习册答案