【题目】Animals are our good friends. Some are active and others are quiet. But do you know anything about the clever animals in the world? Just have a look!
Animals | Interesting facts |
| Kelly is an African elephant. Now she is 19 years old. She lives in the zoo. Kelly has produced more than 100 paintings since last year. She has made over $3,500 for the zoo. Newspaper reporters wrote about Kelly, and then people went to buy her pictures. |
| Nana is a clever black and white dog in England. He can do many things just like a human. He can walk on two legs and close the door. Also, he is able to get things for his master, such as newspapers and the TV remote control. What’s more, he can sleep and use the quilt very well. No games are difficult for him! |
| Koko is a 44-year-old chimpanzee. He has lived with human for tens of years and can “talk” to humans with his hands. He can do simple gestures* and that helps people to understand him. |
【1】How many kinds of animals are mentioned in the passage?
A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
【2】Where does Kelly come from?
A. America B. Australia C. Africa. D. Austria
【3】How do Koko talk with humans?
A. By using eyes B. By painting. C. By writing D. By using hands
【4】What CAN’T Nana do according to the passage?
A. wash clothes B. play ball games
C. get newspaper for his master D. walk on two legs
【5】The passage tells us about some _________ animals in the world.
A. active B. quiet
C. expensive D. clever
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】A
【5】D
【解析】这篇短文给我们介绍了三个非常聪明的动物,有会画画的大象Kelly、会做很多事的小狗Nana和会用手势跟人“交谈”的黑猩猩Koko。
【1】细节理解题。浏览这三篇短文或观察每篇短文中的图片可知,这篇短文里提到了三种动物,分别是大象、狗和黑猩猩。故应选B。
【2】细节理解题。根据第一篇短文中Kelly is an African elephant可知,Kelly是一头非洲的大象,所以她来自非洲。故应选C。
【3】细节理解题。根据第三篇短文中He has lived with human for tens of years and can “talk” to humans with his hands可知,Koko可以用他的手跟人来“交谈”。由此可知应选D。
【4】细节理解题。根据第二篇短文中He can walk on two legs and close the door. Also, he is able to get things for his master, such as newspapers and the TV remote control. What’s more, he can sleep and use the quilt very well. No games are difficult for him! 可知,娜娜会做很多事,如用两条腿走路、为主人拿东西,还会做游戏。文章中没有提到他会洗衣服,故应选A。
【5】主旨大意题。这篇短文给我们介绍了三个非常聪明的动物,有会画画的大象Kelly、会做很多事的小狗Nana和会用手势跟人“交谈”的黑猩猩Koko。这些动物的共同特征是聪明,故应选D。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达(15分)
随着互联网的发展,智能手机(smart-phone)已被广泛使用。我们身边的“低头族(phubber)”随处可见。请根据图中所示,结合表格所提供的信息,以“Refuse to be phubbers”为题写一篇120词左右的短文。
![]()
要求:1. 短文须包含所有信息,语句通顺、意思连贯,可适当发挥;2. 题目与开头已给出,不计入总词数。
参考词汇:1. have effects on 2. concentrate on 3. face-to-face conversation 4. make good use of
Refuse to be phubbers
With the development of the Internet, smart-phones are widely used among people. Phubbers can be seen here and there.
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据以下图示,以How to Keep Healthy为题,展开想象,适当发挥,写一篇60词左右的短文。![]()
How to Keep Healthy
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达。
假如你叫Tony,请根据family tree介绍Tony’s family。要求6—8句,首句已给出,不计算在内。
![]()
My family
Hello, I’m Tony. I have got a big family.
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解。
I am Jim.I am 15 years old,and I’m a student.My uncle is 35 years old and he is nice and friendly (友好的).He has short hair and big eyes.He is a policeman.I think his job is very great.
![]()
My uncle gets up at 6:00 every morning.He runs for half an hour,has breakfast,and then goes to work.Sometimes he needs to catch thieves (抓贼) and it is dangerous (危险的).Sometimes my uncle has to work at night.People need policemen both in the day and at night.It is tiring (累人的),but I want to be a policeman like my uncle when I grow up.
【1】What is Jim’s uncle’s job?
A.A teacher. B.A policeman.
C.A worker. D.A student.
【2】Jim’s uncle runs __________.
A.in the morning B.in the afternoon
C.at noon D.at night
【3】The underlined word “it” means (意思是) __________.
A.catching thieves B.working at night
C.playing sports D.having breakfast
【4】From the passage,we know being a policeman is NOT __________.
A.dangerous B.great
C.tiring D.boring
【5】Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Jim’s uncle has long hair and big eyes.
B.Jim’s uncle gets up at 6:30 a.m.
C.Jim’s uncle sometimes needs to work at night.
D.Jim wants to be a worker when he grows up.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Suppose you are Doctor Bob, please write a reply to Alice. (假定你是Bob医生, 请根据左列Alice的来信写一封至少60词的回信)
(注意:短文中不得出现考生的中文姓名及其他相关信息,否则不予评分。)
![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】五一假期即将来临,小兴给远方的弟弟小旺发了封电子邮件。假如你是小旺,请根据邮件内容予以回复。回信的开头和结尾已经给出(不计入总词数)。
要求:1. 词数60—80。2. 条理清晰,语句连贯,字迹工整。3. 以下内容仅供参考,也可自行安排计划。
地点:南京、北京、海南……
活动:游览、拍照、划船……
名胜:玄武湖、天安门、长城、天涯海角……
食物:北京烤鸭、水果……
交通工具:汽车、火车、飞机……
From: Xiaoxing@yahoo. com |
To: Xiaowang@sina. com |
Dear Xiaowang, |
|
From: Xiaowang@sina. com |
To: Xiaoxing@yahoo. com |
Dear Xiaoxing, |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】新的初中生活已经开始。假如你是刘强。请根据表格内容,写一篇介绍自己的小短文。可以适当发挥。词数40左右。开头和结尾已给。
![]()
Hello, everyone!
____________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________
Thank you!
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解。
![]()
【1】 When is Emily’s birthday party?
A. In July B. In June C. In August.
【2】What is the letter (信) about?
A. Joy’s birthday party.
B. Emily’s birthday party.
C. Uncle Paolo’s birthday party
【3】 Where is the party?
A. In Central Park.
B. Near History Museum.
C. At Uncle Paolo’s restaurant.
【4】 What can they do from 6 : 30 to 7: 45? They can ________.
A. go to a concert B. eat and talk C. go to the museum
【5】What time does the party start (开始)? It starts at about ________.
A. 6 : 30 B. 7 : 45 C. 8 : 00
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com