【题目】阅读理解
![]()
What does traveling mean?Visit,enjoy and discover.
Every year hundreds and thousands of people come to the UK.And London,the capital city,is usually their first stop.What can they see?What can they experience?
Getting around in London is not difficult.There is the underground train(地铁),the oldest in the world,or the traditional doubledecker bus.A boat trip along the River Thames takes you to the Tower of London.
Going around the city center on foot is easy.The maps on the streets will show you what is around you in a five-minute walk.You can get a great view of the city from 135 meters up on a huge wheel,the London Eye.Look across the river and you will see the Houses of Parliament and the famous clock tower,Big Ben.
There are over 240 museums in the capital,but the two most popular museums are in South Kensington and cost nothing to get into.In the Natural History Museum,the key word is big.Next to it is the Science Museum.It has those great British inventions,the history of flight and exploration(探索)of space.
【1】For many tourists,London is their________ stop when they are traveling in the UK.
A.firstB.secondC.thirdD.last
【2】Going around the city center on foot is easy because________.
A.Big Ben is across the riverB.the maps on the streets will help you
C.it takes only five minutesD.you can get a great view of the city
【3】The Natural History Museum is next to ________.
A.Big BenB.the Tower of London
C.the London EyeD.the Science Museum
【4】Where can we find this passage?
A.In a history book.B.In a newspaper.
C.In a world map.D.In a movie poster.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】B
【解析】
这篇短文主要讲述了去伦敦旅游你将乘坐的交通工具和你将看到的景点。
【1】细节理解。根据文中Every year hundreds and thousands of people come to the UK.And London,the capital city,is usually their first stop.可知,每年都有成百上千的人来到英国。而伦敦,首都,通常是他们的第一站。故选A。
【2】细节理解。根据文中Going around the city center on foot is easy.The maps on the streets will show you what is around you in a fiveminute walk.可知,步行环游市中心很容易。街道上的地图会在五分钟的步行中向你展示你周围的一切。故选B。
【3】细节理解。根据文中In the Natural History Museum,the key word is big. Next to it is the Science Museum.可知,自然历史博物馆紧挨着科学博物馆。故选D。
【4】推理判断。通读整篇短文可知,这篇短文主要讲述了去伦敦旅游你将乘坐的交通工具和你将看到的景点。我们可以在报纸中看到这样的文章。A. In a history book.在历史书里;B. In a newspaper.在报纸里面;C. In a world map.在世界地图里;D. In a movie poster.在电影海报里。
故选B。
我们在做阅读理解题时,就要明确初中阅读理解考查的主要内容,在此基础上,快速阅读全文,了解文章大意。在了解文章的基础上。抓住首尾句。认真仔细、逐步答题。平心静气,不急躁。仔细检查。减少误差。严格说来,阅读理解主要要求是:1.掌握阅读主旨大意,用以说明主旨大意的事实和细节;2.既理解具体事实,也理解抽象的概念;3.既理解字面意思也理解深层含义,包括作者的态度以及意图等。细节理解。根据文中In the Natural History Museum,the key word is big. Next to it is the Science Museum.可知,自然历史博物馆紧挨着科学博物馆。故选D。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】They are preparing________the Great Wall.
A.to visit
B.visit
C.to visiting
D.visiting
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解,将方框里的五个句子还原到短文当中。
![]()
The air we breathe is so freely available that we take it for granted(想当然). 【1】 more than a few minutes. For the most part, the same air is available to everyone, and everyone needs it. 【2】 while they sit around and feel sorry for themselves. Others breathe in the air and use the energy it provides to make a wonderful life for themselves.
【3】. It is everywhere. Opportunity is so freely available that we take it for granted. Yet opportunity alone is not enough to create success. Opportunity must be caught and put into action in order to have value. 【4】 and they think the opportunity will do all the work. That’s impossible.
Just as you need air to breathe, you need opportunity to succeed. It takes more than just breathing in the fresh air of opportunity. However, 【5】. That’s not up to the opportunity. That’s up to you. It doesn’t matter what “floor” the opportunity is on. What matters is what you do with it.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】看图、短文填空
请用适当的词完成下面的短文,并把所缺单词填写在答题卡指定的位置上。每个空只能填写一个形式正确、意义相符的单词。
![]()
Last Sunday, our soccer team had a game with the team from Lishan Middle School. They were the best soccer team in this area. So they were 【1】 skilled than us. There was little hope for us to win. But our coach encouraged us to get ready for 【2】 . He said it was a good chance for us to play with the top soccer team. We could learn a lot even though we 【3】 the game. Before the game, we 【4】 passing the ball again and again. After the training, we watched the 【5】 they played before on the video. Our coach analyzed(分析)their advantages for us and asked us to come up with an idea to deal with it. On 【6】 morning, we gathered on the playground. Many students from these two schools came to watch the game. All of them were excited. We didn’t get 【7】 shot on goal in the first half hour but they got two. We were already to give up. 【8】 the break, our coach reminded us that soccer game was a teamwork. So when we showed up again we were completely 【9】 from before. We paid more attention to our teamwork. We tried our best and even scored a goal. All of the people cheered for us. 【10】 we were defeated, we were still proud of
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】【2012 广东河源】________ interesting book it is!
A. How B. What C. What an D. How a
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】补全对话。
根据对话内容。从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项.其中有两个为多余选项.
Sadon: Wally, the National Day holiday is coming. 【1】
Wally: Sure. I will travel to a beautiful country, Nepal.
Sadon: Nepal? I heard of the country, but I don’t know it well. 【2】
Wally: It is in South of Asia. It is a beautiful mountain country.
Sadon: 【3】 Could you tell me more about it?
For example, What is its capital?
Wally: Kathmandu. And what money do you think they use?
Sadon: 【4】 .
Wally: No, you are wrong. They use Rupees.
Sadon: Can you tell me some places of interest in Nepal?
Wally: 【5】. But we can search on the internet.
Sadon: That’s a good idea. Let’s work together.
Wally: OK, let’s go.
![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】(一)用方框中所给单词的适当形式填空
![]()
【1】The girl is standing between the ____________ in the library.
【2】Quite a few people ____________ their lives in yesterday's terrible accident.
【3】The children are enjoying ____________ in the park.
【4】Do you think that it is a very ____________ story?
【5】I live on the ____________ floor.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
![]()
Piggy is a fat pig.He loves eating and he likes sweets(甜食).“They _____ great,” Piggy says.But he never brushes his _____ after eating them.Piggy also loves watching TV.He _____ it for hours every evening.“Piggy,let's go and take a walk,” Mom says after _____.“No,Mom.I don't like walking.I _____ to watch TV,” Piggy says.Because he watches TV very late,Piggy can't _____ early next morning.He always gets up _____ a quarter to ten.Piggy loves playing in mud(泥) too.It is fun for him.But he never _____ a shower after it.
Other pigs _____ like him,but Piggy doesn't know ______.Can you tell him?
【1】A. play B. sound C. look D. taste
【2】A. clothes B. teeth C. shoes D. room
【3】A. watches B. looks C. sees D. meets
【4】A. breakfast B. school C. dinner D. exercise
【5】A. want B. think C. need D. help
【6】A. go to bed B. get up C. go home D. go to work
【7】A. from B. in C. with D. at
【8】A. runs B. finds C. makes D. takes
【9】A. don't B. doesn't C. can't D. aren't
【10】A. when B. how C. why D. where
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达。
南京市政网上贴出了一张海报,评选幸福指数最高的社区。请阅读海报内容,写一份推荐信,介绍你所在的社区。
![]()
注意:
1.文中不得出现你的真实姓名和学校名称;
2.语言通顺,意思连贯,条理清楚,书写规范;
3.词数80左右,文章的开头已给出,不计入总词数。
Dear sir:
I would like to recommend my neighbourhood to be the happiest one in Nanjing.
____________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________
________________________________________________
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com