精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】

Thanksgiving Day is on the fourth Thursday of November in the U.S. and on the second Monday in October in Canada.

For many Americans, it is the most important holiday apart from(除了)Christmas. Schools, offices and most businesses close for Thanksgiving, and many people make the whole weekend a holiday.

Today people celebrate Thanksgiving to remember the early days. The most important part of the celebration is a traditional dinner with foods that come from North America. The meal includes

turkey(火鸡), sweet potatoes and so on.

On Thanksgiving there are special TV shows and sports games. Thanksgiving is the beginning of Christmas period, and the next day many people go out to shop for Christmas gifts.

1When is the Thanksgiving Day in Canada?

A. On the fourth Thursday in November.B. On the second Monday in October.

C. On the fourth Monday in November.D. On the second Thursday in October.

2What is the most important part of Thanksgiving Day?

A. Turkey.B. Sweet potatoes.C. Shopping.D. A traditional dinner.

3What does the underlined word “celebrate” mean in Chinese?

A. 取消B. 庆祝C. 计划D. 鼓励

4Which festival is the beginning of Christmas period?

A. Thanksgiving Day.B. Father’s Day.C. Mother’s Day.D. Christmas.

【答案】

1B

2D

3B

4A

【解析】

短文讲了感恩节的时间,及其感恩节的习俗和来历。

1细节理解题.根据第一段句子 on the second Monday in October in Canada.在加拿大是十月的第二个星期一.可知在加拿大的感恩节是十月的第二个星期一.故选B

2细节理解题.根据第三段句子Today people celebrate Thanksgiving to remember the early daysThe most important of the celebration is a traditional dinner今天人们庆祝感恩节,为了纪念早期的日子,最重要的是传统的晚餐,可知传统的晚餐是最重要的.故选D

3词义猜测题。根据文章The most important part of the celebration is a traditional dinner with foods that come from North America.可知,今天人们庆祝感恩节,为了纪念早期的日子,最重要的是传统的晚餐,可知传统的晚餐是最重要的.所以上文celebrate的意思是庆祝。故选B

4细节理解题.根据最后一段句子Thanksgiving is considered the beginning of Christmas period,感恩节是圣诞节的开始.可知感恩节是圣诞节的开始.故选A

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—Can you play volleyball?

Sorry,I ________.

A.can’t

B.don’t

C.isn’t

D.aren’t

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容及所给首字母提示写出所缺单词, 并将完整单词填在答题卡对应题号后的横线上。

Daniel is a student from Grade 7. Three years ago, his parents found a job in Shanghai. So he h1to live in his grandparents’ home. After school he plays games w2his classmates and always gets home very l3. Last Monday, his teacher told him he f4in the English exam. But it didn’t surprise him too much b5he knew he didn’t study hard and n6read English in the morning. Three days later, he h7 from his parents. In the letter, they encouraged(鼓励) him to cheer up(振作起来). They said, “An early bird eats worms”. After dinner, he e8 his bedroom and thought a lot for a whole night. He repeated in his mind, “I can do it. I can do it.” He d9 to try his best to learn English well. With the teacher’s h10, he got an “A” in the final exam.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】翻译句子

她没有再去她的故乡。

She has no________gone to her hometown.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】【2016浙江黄石情景交际,根据对话内容,A G七个选项中选出五个能补全对话的最佳选项(有两项多余)。

A:Good morning, sir. 1

B:I’d like to buy a shirt, please.

A:Oh, good! We’ve got lots of new shirts of

different styles. This way, please. 2

B:Let me have a look first.

A:This blue one is made of cotton(棉), and that

green one is made of silk. Both of them feel

soft and cool in summer.

B: The green one looks nice. 3

A:Of course. Hmm, it fits you very well.

B: Thank you! 4

A:$78.

B: 5

A:But it really looks beautiful on you.

B:That is true. OK. Ill take it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】—Hello!________?

Linda.

A.Can I help you

B.Can you spell your name

C.May I know your name

D.Who are you

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】We need two singers________our shool show.

A.for

B.of

C.to

D.at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】【2016四川雅安中考完形填空阅读下列短文 从短文后各题所给的 ABCD 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项 并在答题卡上将该项涂黑。

Philip is a school boy. On his twelfth birthday, he decided to give up eating ________ I don’t think it’s right to eat animals, he said. They live on the Earth just like us and they are our friends. Philip s parents were not happy about that. You are a growing boy, his mother said. You need meat. Don t you want to become healthier and ________?

His mother put some ________ rice and carrots in front of him. “I want you to eat all your food now,” she said. “Don’t ________ anything.” Philip didn’t want to make his mother sad. But he ate only the rice and the carrots touching the beef.

You’re a silly boy! said his father ________. I’m getting very angry with you.

I m sorry, Mum and Dad, answered Philip. I don t want you to be sad or angry. ________ I really don’t want to eat any meat.

Then have some fish,dear, said his mother.

Oh no, I can’t! cried Philip. Fish are living things too. ”“Well, you can’t have ________ to eat at all if you don t eat any meat or fish, said his father.

The ext morning Philip got up hungry. His father walked to the ________ with him and asked to see the teacher.

Is this what you teach the students at school? he asked the teacher. Philip ________ to eat meat at home. He doesn t listen to what I say.

I don’t agree with Philip, replied the teacher. But I think he’s ________ to do what

he thinks is right. We teach the students to do that.

【1】A.fruit B.vegetables C.meat D.rice

2A.shorter B.taller C.weaker D.lazier

3A.beef B.pork C.chicken D.duck

4A.eat B.have C.taste D.leave

5A.angrily B.happily C.rudely D.politely

6A.And B.But C.So D.Or

7A.nothing B.everything C.anything D.something

8A.factory B.hospital C.supermarket D.school

9A.agrees B.hopes C.wants D.refuses

【10A.brave B.kind C.foolish D.shy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】【2016黑龙江龙东地区中考】Reading comprehension

Choose the best choice from A, B or C according to what you read.

【1】The charts above are about ______ .

A. traffic accidents B. safety C. health

【2】Which is not the factor from drivers ?

A. Drunk driving B. Speeding C. Road environment

【3】How many factors cause traffic accidents ?

A. 7 B. 4 C. 3

【4】What does the word vehicle mean in Chinese ?

A.安全带 B.机动车辆 C.行人

【5】From the charts we know that ______ .

A. road environment is the main factor of traffic accidents

B. tired driving is the most factor from drivers

C. a quarter of the drivers don’t use seat belts

查看答案和解析>>

同步练习册答案