【题目】(题文)(题文)When people talk about bats, they may think that bats attack people and make people sick. That bats sleep during the day and fly at night also makes themselves more secret. However, bats do not hurt people. In fact, there are more and more people being dead because they are attacked by dogs and bees than by bats. Bats play an important role in the world. They eat millions of bad insects every year. Bats may be gone quickly from the world. It is because they are losing their homes, for example, kinds of special trees. Farmers are also the killers to make bees die because they use the chemicals to kill insects. Bats smell or touch the chemicals and then die. Many people kill bats because they are afraid of them. The most important thing is that we have to let people know the facts of bats in order to save bats. By the way, the word “bat” in Chinese sounds like “luck”, so you can see many the shapes of upside down bats on the door in Taiwan. It means that good luck is coming. So, please save bats. chemicals 農藥
【1】(小题1)(小题1)According to the reading, what can we usually see on the door in Taiwan?
A.
B. 福 C.
D. ![]()
【2】(小题2)(小题2)Which is NOT true?
A. Dogs are more dangerous than bats.
B. Bats eat millions of fruits every year.
C. People think bats are secret animals.
D. Many people still think bats make people sick.
【3】(小题3)(小题3)What can people do to save bats?
A. Use chemicals to kill insects. B. Help bats to find new homes.
C. Give bats more insects to eat. D. Learn more facts about bats.
【4】(小题4)(小题4)What can we learn from the reading?
A. According to the culture in Taiwan, bats can bring good luck.
B. Bats eat vegetables only.
C. Farmers use bats to keep the birds or insects away.
D. There are still a lot of bats in the world, so we don’t need to worry about them.
【答案】
【1】【1】【1】A
【2】【2】【2】B
【3】【3】【3】D
【4】【4】【4】A
【解析】
提到蝙蝠人们都会感到恶心、害怕,其实人们对蝙蝠是有误解的,蝙蝠不会伤害人,相反地它却能帮助人们消灭害虫。现在蝙蝠处在即将灭绝的危险中,我们要让人们了解事实从而去拯救他们。
【1】【1】【1】细节理解题。根据短文中By the way, the word “bat” in Chinese sounds like “luck”, so you can see many the shapes of upside down bats on the door in Taiwan.可知,“蝙蝠”这个词在中文里听起来很像“运气”,因此在台湾你可以看到门上有很多倒置的蝙蝠形状。由此可知应选A。
【2】【2】【2】推理判断题。根据短文中Bats play an important role in the world. They eat millions of bad insects every year.可知,蝙蝠每年吃掉几百万的害虫,不是fruits水果,故B是错误的,选B。根据In fact, there are more and more people being dead because they are attacked by dogs and bees than by bats可知A选项符合文意;根据That bats sleep during the day and fly at night also makes themselves more secret.可知C选项符合文意;根据When people talk about bats, they may think that bats attack people and make people sick.可知D选项符合文意。
【3】【3】【3】细节理解题。根据短文中 The most important thing is that we have to let people know the facts of bats in order to save bats.可知,为了拯救蝙蝠,我们必须让人们知道关于蝙蝠的这些事实,他们并不会伤害人,还能帮助人,由此可知应选D。
【4】【4】【4】推理判断题。根据短文中By the way, the word “bat” in Chinese sounds like “luck”, so you can see many the shapes of upside down bats on the door in Taiwan.可知,“蝙蝠”这个词在中文里听起来很像“运气”,所以在台湾你可以看到门上有很多倒置的蝙蝠形状,这说明在台湾文化里,蝙蝠能带来好运气,故应选A。
这篇短文给我们介绍了关于蝙蝠的一些知识,纠正了人们一直以来对他们的误解,希望人们在了解了事实之后能来保护他们。短文是科普类的文章,内容不是很难理解,但有个别长句子,需要仔细琢磨,了解他们的意思。后面的题目设置有细节理解题和推理判断题。细节题考查我们对文章某处事实的理解,答案常可以直接在原文找到。例如第3小题,我们根据题干中的to save bats这一关键词,在原文中搜索相关信息,根据短文中The most important thing is that we have to let people know the facts of bats in order to save bats.这句话就可以知道答案。推理判断题往往也是在理解细节的基础上去进行推理和判断,例如第2小题,这是一个判断题,做题时,应注意把每个选项的意思都了解清楚,然后把他们一一跟原文的相关信息进行比对,然后判断。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】The superman can burn things with his eyes.__ special his eyes are!
A. What B. What a C. How D. How a
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】It will be nice if the hotel ________rooms with kitchens.
A. has B. have C. had D. to have
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Let's learn about nature!
Are you interested in animals and nature? Want to enjoy your summer holiday and learn something interesting and useful?
Here comes your CHANCE! Here is a THREE-DAY SUMMER PROGRAM! You can take part in many activities and meet with animals, such as giraffes, pandas tigers, and so on! More information about the program is as follows:
Age: Students aged 8-16
Groups: There are 2 programs for you to choose from. Each program needs at most 15 students.
![]()
![]()
Program cost: $230 for members; $250 for non- members(非会员).
How to do: Come to our center to get an application form(申请表) .Send your form on or before June 25. 2018.
Notes:
1.NO FREE LUNCHES. You may either bring a lunch-box or pay for lunch in our restaurants.
2.Both programs will start ONE DAY later if there is a warning of rainstorms.
COME AND JOIN US NOW!! DON’T MISS THE CHANCE!!
【1】How many days are there in a Summer Program?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5
【2】 can join the Summer Program.
A. A kid of 7
B. A girl of 10
C. A boy of 18
D. A man of 22
【3】One member and one non-member should pay for the Summer Program.
A. $230
B. $250
C. $460
D. $480
【4】Where can you get an application form?
A. In our shop.
B. In our school.
C. In our center.
D. In our restaurant.
【5】When will Program B start if there is a rainstorm on August 7, 2018?
A. On August 8.
B. On August 9.
C. On September 8.
D. On September 9.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
![]()
Cai Lun invented paper around 2, 000 years ago in China. It is an important
invention. Before the invention of paper, people had to remember lots of information
or write it on stone, wood, leaves, etc.
Today everyone in the world uses paper. With paper, we can make books and print newspapers. Sharing information is a lot easier with the help of paper.
![]()
People use paper every day. Students do homework and keep a diary on paper. Paper is a great invention.
Alan Turing was born in London, England, in 1912. He attended Cambridge
University from 1931 to 1934. Turing was a mathematician(数学家)and a computer scientist. Many people called Turing the father of computer science. He created the first design(设计) for a modern computer.
Turing wanted to know if a machine could think for itself and trick someone into believing they were having a conversation with another person. This became known as the Turing test. In the test, a human talked to two other people through a computer. One was a machine, and the other was person. This idea is still used today.
【1】When was paper invented by Cai Lun?
A. Around 2, 000 years ago B. About 200 years ago.
C. Around 1, 000 years ago. D. About 100 years ago
【2】People can do the following things with paper EXCEPT_________.
A. sharing information B. printing newspaper
C. having the Turing test D. making books
【3】Many people considered Alan Turing to be__________.
A. the inventor of paper
B. the father of modern education
C. the inventor of paper
D. the father of computer science
【4】In order to have the test, Turing needed ______.
A. three people, one computer and a machine
B. two people, one computer and a machine
C. two people, two computers and a machine
D. one person, one computer and a machine
【5】From the passage, we know Cai Lun’s invention and Turning idea are _____.
A. hard to accept B. not used any more
C. unknown to people D. still used today
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 youngest leader in China is man called Lu Hao.
A.The; a B.A; the
C.A; a D.The; the
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—What a nice room!
—It _____ every day.
A.is cleaning
B.has cleaned
C.must clean
D.is cleaned
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Zhang Lili is very brave and she “The most beautiful teacher”.
A.is called B.calls
C.are called D.is calling
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
![]()
【1】You can find that the theater is ________.
A. behind the department store B. near the train station
C. across from Tony's Pizza D. in front of the park
【2】You can't ________ on Smith Street.
A. eat a delicious pizza B. see an interesting movie
C. rent video tapes D. buy beautiful shoes
【3】Where is Tony's Pizza?
A. It is on Holiday Street. B. It is next to the coffee shop.
C. It is between the music store and the shoe store. D. It is at the corner of Park Street and Smith Street.
【4】Tom is choosing a pair of shoes for his mother.Then he wants to have a cup of coffee.Which way is the best choice for him?
A. Market Street. B. Main Street. C. Smith Street. D. Park Street.
【5】Jim just gets off the train and wants to visit St.Mary's Church.How can he get there?
A. Go down Park Street and turn left to Main Street.
B. Go down Market Street for two blocks and turn left.It is on the left.
C. Go down Spring Street and turn left to Park Street.Walk along Park Street for two blocks.
D. Go down Main Street and turn right to Market Street.Walk along Market Street for two blocks.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com